- Член од
- 12 декември 2014
- Мислења
- 36
- Поени од реакции
- 23
a sto dokumeti podade za da go dobies proishodot pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не тропај глупости ! Ако си доволно информиран, ке кажеше дека државите соседи на МК не ни ги признаваат дипломите (освен бугарија), а не пак држави во ЕУ од западен балкан како Германија, Австрија, итн..За кадрите кои се високо квалификувани пасошот е последно нешто што се гледа.
Сега секој има шанси за работа во ЕУ. Ако го бива де.
abe toa se ubavo kazuvate ama eve lugevo gi odbivaat za proizhod praksava drugo kazuva@bobi-skk i mene posrednik mi rece taka deka e donesena odluka da moze preku brat bratuced cicko toj utre ke odi i ke mi rece za sigurno bidejki ke podava na negov brat pozz
Најубав муабет кажан на темава дефинитивно.Од една страна кажуваат олеснувања и сл. , а за тоа време неколку илјади ги прекратија.abe toa se ubavo kazuvate ama eve lugevo gi odbivaat za proizhod praksava drugo kazuva
znaci ima stignato posta?preku konzulatot vo bt a mi se javija ovaa nedela vo petokot si go zedov
Го образложив тоа но еве уште еднаш ке кажам. Кога ќе ви се промени статусот при проверка на вашиот број на интернет веќе е стар отприлика еден месец бидејќи ажурирањето на страницата доцни, е сега доколку имате кој да ви го провери бројчето после еден месец после промената да го направи тоа директно во правосудие бидејќи отприлика за потпис се чека околу два месеца откако советот ќе даде положително становиште. И последно немора статусот да биде сменет за да го подигнете државјанството доколку е потпишано.master2014 da ne si zapoznaen kolku otprilika se ceka za potpis od prezidenta i kako odi postapkata natamu koga ke potpise fala ti
И јас проверував баш сега и не е точно тоа што го тврдиш.Има и одбиени, има и што добиваат.Како и претходно.Треба да се земе во предвид дека не аплицираат само македононци за БГ пасош туку и руси,украинци и сл.Дечки без нервоза. Јас случајно проверував броеви од 17000/2013 па нагоре 99% чекаат потпис од президента а како се случило по кој критериум незнам. Дали тоа значи нешто дека е олеснето односно дека веќе прифаќаат од поблиски роднини незнам. Има и уште нешто, не сите луѓе дремат на форум да информираат за нивната процедура, но сепак ќе заклучам дека се огромни бројките кои добиваат државјанство.
Малце ќе одам офтопик, ама и онака последниве 10 страни се офтопик така да не сум само јас ............
Ова што збориш е точно, а дали имаш информација, дали ако еден од двајца сопружници има бг пасош и другиот сопружник може да работи во Англија? конкретно за Англија ме интересира, за Германија знам дека може.
Во секоја земја ако едниот од сопружниците има дозвола за престој и обезбедена работа која му гарантира стабилни приходи неопходни за да се издржува себеси како и сопружникот или децата тогаш може да ги повлече.
Има определено минимални примања кој мора да ги имаш за да си го повлечеш сопружникот или детето/децата. Појма немам колку се во англија не ми е привлечна опција.
Преку можноста за студирање дури и со бг пасош е невозможно пример во УК да одиш, околу 20000£ е година и за нив и за нас. Опцијата за студии е исплатлива само за во земји каде е ефтино да запишеш студии или пак бесплатно. И нормално дека опцијата брак е скапа зашто некој би прифатил да ти помогне ниту те знае ниту му значиш нешто вака барем некоја финансиска корист да има. И најчесто на вакви чекори се решаваат луѓе со пониски примања.
колку што знам,,,,,ако има графа НАЦИОНАЛНОСТ БАЛГАРИН добиваш со сигурност.Zdravo sakam da vagam bg pasos, imam bugarsko krstenice od mojot pradedo na koe ima pecat bugarska ekzarhia od 1906 godina I bugarsko sveditelstvo od mojot dedo od 1944 godina I dvata se pocinati I se od strana na majkami. Dali ovie dokumenti bi mi zavrsile rabota za vadenje na bg pasos