Анксиозност

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Е поради вакви коментари ги мразам форумиве. Елицеата (која го подига нивото на сератонин -хормонот на среќата во мозокот, кој исто така може да се подигне и со многу други работи како чоколадо, шекер, секс, банана, омега 3 и сл.) не ствара зависност. Причина поради која многумина мислат дека ствараат зависност е поради тоа што тие лекови се откажуваат постепено (но почнуваат да се земат постепено), е рецивидизам (поврат) на состојбата, која е полоша од првичната состојба.
Болдот токму покажува дека се работи за зависност.
Го прочитав упатството за елицеа. Не се препорачува за деца до 18 години, на трудници, на доилки, да не зборам какви се несакани ефекти може да има (не ги дочтав до крај). Не можеш таков лек да рамниш со банани, чоколади и секс.
БТЊ, и шеќерот ствара зависност. :)

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Болдот токму покажува дека се работи за зависност.
Го прочитав упатството за елицеа. Не се препорачува за деца до 18 години, на трудници, на доилки, да не зборам какви се несакани ефекти може да има (не ги дочтав до крај). Не можеш таков лек да рамниш со банани, чоколади и секс.
БТЊ, и шеќерот ствара зависност. :)
Не се препорачува ... неакани ефекти .... како и секој друг лек (и бананата може да створи запек ;) ).

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Не се препорачува ... неакани ефекти .... како и секој друг лек (и бананата може да створи запек ;) ).
Извини ама ова не знам кој ви го кажува и воопшто не е точно.
Се извинувам за офтопик.

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
uzasno mi e 2 dena edvaj funkcioniram...celiot otsuten(me maci mislata pak deka nesto ne e vred so psihava moja)....okupiran sum i potisten deka ne sum vo red, lekarstvava malce me sredija si vikam dobro e ke bide i pak eve sega skros sum potisten so misli zs voa pravam zs voa mislam zs se odalecuvam od luge zs ne custvuvam emocii nekako, strav deka ete shizo me faka lele uzas mi eeee :( :cuc:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
uzasno mi e 2 dena edvaj funkcioniram...celiot otsuten(me maci mislata pak deka nesto ne e vred so psihava moja)....okupiran sum i potisten deka ne sum vo red, lekarstvava malce me sredija si vikam dobro e ke bide i pak eve sega skros sum potisten so misli zs voa pravam zs voa mislam zs se odalecuvam od luge zs ne custvuvam emocii nekako, strav deka ete shizo me faka lele uzas mi eeee :( :cuc:
Пиеш ли уште лекарства? Одиш ли на лекар, да помуабетиш малку?
Не се секирај, повеќето луѓе го имале истото чувство.
Мојот лекар велеше: Се додека се прашуваш дали е се во ред со тебе, значи дека си во ред. ;)

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
pijam elicea 5mg i x 3 heleks 0.25mg 1mesec nemam otideno na kontrola. uzasno potisteno otsutno so glupavi misli,so strasni misli i uzasno cunstvo 90% od denovite... Vo isto vreme mi se pravi nesto da se druzam nesto da pravam u isto vreme se plasam nema da se custvuvam dobro i ke me setat,ako sedam uste poloso mi e so razmisluvam ... :notworthy: se custvuvam kako promenet povlecen ....mn mi e strav deka poluduvam..............mn

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.936
Поени од реакции
25.387
pijam elicea 5mg i x 3 heleks 0.25mg 1mesec nemam otideno na kontrola. uzasno potisteno otsutno so glupavi misli,so strasni misli i uzasno cunstvo 90% od denovite... Vo isto vreme mi se pravi nesto da se druzam nesto da pravam u isto vreme se plasam nema da se custvuvam dobro i ke me setat,ako sedam uste poloso mi e so razmisluvam ... :notworthy: se custvuvam kako promenet povlecen ....mn mi e strav deka poluduvam..............mn
Прочитај го линков што го ставив.

http://anxietynetwork.com/content/what-you-fear-most-cannot-happen

Active, cognitive/behavioral therapy has been shown by research to be the most effective therapy in dealing with the anxiety problems.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Агдето ти стави линк, прочитај го. И оди на муабет кај лекарот.
Физичка активност ти е потребна. Трчај, вози точак, прави склекови, копај во дворот... :)

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
da go procitav se pronajdov so simptomive,nez do koga vaka :notworthy: i da naogaaam zanimaci se trudam no voa posilno e od mene sega za sega.... mi smeta so ke probam da pravam nesto ne se osekam dobro dekoncentriran ne soocustvuvam t.e ne sum emocionalno prisuten ne sum raspolozen mi fali mn raspolozenie, i toa mn me koci i zatoa gi izbegavam lugeto.... ne sum kako porano :masa:..... I koga sum taka ete nesto ne vo red so mene mislam i uste tolku me roka... doma da sedam uste poloso mi e... nekako koo i depresija da me faka gubam voja za se da pravam...

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
da go procitav se pronajdov so simptomive,nez do koga vaka :notworthy: i da naogaaam zanimaci se trudam no voa posilno e od mene sega za sega.... mi smeta so ke probam da pravam nesto ne se osekam dobro dekoncentriran ne soocustvuvam t.e ne sum emocionalno prisuten ne sum raspolozen mi fali mn raspolozenie, i toa mn me koci i zatoa gi izbegavam lugeto.... ne sum kako porano :masa:..... I koga sum taka ete nesto ne vo red so mene mislam i uste tolku me roka... doma da sedam uste poloso mi e... nekako koo i depresija da me faka gubam voja za se da pravam...
I nema da bides kako porano, ke bide podobar, mnogu podobar trust me !!! Samo e potrebno malku vreme.
Samiot vikas deka sakas da pravis nesto ... pravi go toa sto go sakas, na pocetok ke bide bez veza, no potoa ke se poromenis i ti i toa sto go pravis ... ke ja sogledas razlikata ke naucis kako treba za uste podobro da bide. Ako ne pravis nisto niogas nema da znaes kako e podobro, vaka ke naucis ... site pocnuvame od 0, taka i ti ... pocni od 0 i odi ponatamu. Rabotata e samo vo mesto da ne stoime, da se dvizime i toa vo nagorna linija, ... i sega prasanjeto a ako ideme vo nadolna linija ? |Pa zarem moze poloso da bide od ova glupo cuvstvo sto go imas? Veruvaj ne ! Vo odnos na tao sto drugite mislat, dali ke te setat .. veruvaj nema, moze ke si pomislat deka si izmoren, onaka tazen nesto ili sl. ama deka im izgledas kako lud (taka si jas mislev) voopsto nema. Toa e vo tebe, vo tvoite misli, a nikoj ne znae da cita misli ;) I zapomti, drugite ne te interesiraat, ti si najbiten !!![DOUBLEPOST=1433793257][/DOUBLEPOST]
Мене марихуаната ми помогна,

СТОП - АЛФИ!!!
Не трескај глупости !

Kajgana Shop

На врв Bottom