L
Lu
Гостин
Од кај тоа дека Териерот треба да има големи влакна?Zdravo jas imam kuce 2ipol meseci i go zemav koga imase dva meseca, seuste neznam sto rasa e, majka mu e terrier ama moeto nema nikakov znak na golemi vlakna kako terrierot , pa sakam da prasam ako nekoj znae sto rasa e i, koga treba da se vakcinira, kolku pari e vakcinata i kakva hrana e najdobra za nego i dodatni informacii za nego za obrocite i bolesti itn..Прегледај го приврзокот 122352 Прегледај го приврзокот 122347 Прегледај го приврзокот 122348 Прегледај го приврзокот 122349 Прегледај го приврзокот 122350 Прегледај го приврзокот 122351 Прегледај го приврзокот 122352 Прегледај го приврзокот 122353 Прегледај го приврзокот 122354 Прегледај го приврзокот 122355 Прегледај го приврзокот 122356
Има и Териери со куси влакна, на пример: Американски Стафордски Териер, Бул Териер, Стафордски Бул Териер и др.
Како што кажа веќе @Papillon.Papi Териер не е раса на куче ... добро, раса е, али не класифицирана само како Териер, туку со еден куп подвидови на Териери, како на пример погоре што ти набројав 3 видови на Териери.
Териерите спаѓаат во 3 ФЦИ група.
Твоето кученце не е расно.
За вакцина веќе пред 1 месец требало да биде вакцинирано, сега на 2.5 месеци веќе требало да ја има примено и втората вакцина.
Првата вакцина се става на кученцето кога ќе наполни 6 недели ... тоа значи на околу 42 дена возраст се става првата вакцина.
Потоа откако ќе се стави првата вакцина, после 3 недели (21 ден) повторно се става вакцина.
Дотогаш несмее да биде во контакт со други кучиња и други животни, и треба да се чува во карантин.
Вакцината кошта 600 денари.
А за храна, имаш цела тема, прочитај ја - Храна за кучиња
И дај жити се купи му нормална огрлица и поводник ... кај на толкицко куче си му ја опнал оваа железаријава.
Одвратни се овие железниве поводници, ем тешки се, ем воопшто не изгледаат убаво.