S
Sukhoi-27
Гостин
Во амбасада легализација на еден документ е 15 евра ама во Софија е поефино.Преводот од страна оди 5 евра просечна цена кај нас (300 ден. имаш и поефтино имаш и поскапо зависи од преведувачот).Значи еден документ ако го правиш во Македонија и ако одиш преку амбасада ќе те чини 20 евра.[DOUBLEPOST=1433436466][/DOUBLEPOST]Знае некој што е вратен на дополнителна , дали му барале легализирање на изводите од фамилијата што се доставуват , и дали стварно легализација на еден ваков документ кошта 30 евра , или не? .. За 4 изводи ми бараат 120 евра за легализација и заверување на нотар.
Можеш и да го легализираш во амбасада и директно Софија да го однесеш ако не сакаш таму да бараш нотари.[DOUBLEPOST=1433436737][/DOUBLEPOST]Во амбасада легализација на еден документ е 15 евра ама во Софија е поефино.Преводот од страна оди 5 евра просечна цена кај нас (300 ден. имаш и поефтино имаш и поскапо зависи од преведувачот).Значи еден документ ако го правиш во Македонија и ако одиш преку амбасада ќе те чини 20 евра.
Дополнителен документ дали однесе и кога?Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции. Конечно по една и пол година чекање денеска ова го прочитав,Повеќе не сум на дополнителна.Инаку сум од 2012 година,точно три години и еден месец.
Последно уредено од модератор: