Дечко смири нерви. Вакви постови не помагаат на никого. Ај сите да пишеме по еден пост дека нашето бројче никако не излегува.. Што ке настане? Хаос, темава хаотична, и полна со непотребни постови. Не си само ти од 2012 што чека да види што ке се случи со неговото државјанство.. Затоа полека и не спамирајте со вакви постови.Gledam ima dosta pusteni od 2012 a moeto brojce nikako da se smene ovaa veke e stvarno nervozno[DOUBLEPOST=1433263687][/DOUBLEPOST]Gledam ima dosta pusteni od 2012 a moeto brojce nikako da se smene ovaa veke e stvarno nervozno
Штом денеска си видел дека ти е сменет статусот тоа реално се случило веќе пред месец дена бидејќи ажурирањето на страницата се врши со закаснување. Доколку посредникот сака да ти провери за едно месец дена би можело да ти биде потпишано а да биде објавено за два месеца од денеска. И секако немора да е објавено на страницата за да го подигнеш указот најбитно е да е потпишан.Znaci bev na intervju sredina na januari 2014 god dopolnitelen dokument vencanica od baba i dedo dostaviv vo oktomvri 2014 preku posrednik i sabajle mi se smeni statusot vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.
e sega neznam kako ke bide ponatamu se slusnav so posrednikot mi vika za 20 tina dena ke potpisel taka mi kaza taka pisuvam i mi rece koi dokumenti tamu da spremam go prasav dali ke mi ja vratat orginal vencanicata rece da i toa licno sega kako mi se menuva statusot taka ke pisuvam.[DOUBLEPOST=1433260440][/DOUBLEPOST]ako ima nekoj iskustvo kako jas sega neka pise kolku se ceka
Koj se uslovite?За сите заинтересирани кои бараат документи за потекло,познавам човек кој професионално се занимава со пребарување и наоѓање на документи по бг архивите.
Ти бе другар си ја промашил темата. Јас имам происход земено со стари документи така да твојот происход со мојот нема врска. И второ интервју поминав пред осум месеци и сега чекам исход од сето тоа. И да ич не ми е криво за никого таман сите нека земат гражданство ќе ми биде многу мило да им се отворат патиштата на сите па дури и на тебе.da da odgovori ako znae a ne kako tebe da komentira nesto so ne e znam ova go pravis zatoa so ne mozes da zemes proishod pa ti e krivo sega nie so imame ali jbg. toa e
Zdravo i jas sum maj mesec koj broj si jasum 61xx kaj mene ne e promenet statusot oste e vo procedura.[DOUBLEPOST=1433269252][/DOUBLEPOST]jas bev vo fevruari 2014 i seuste nemam nikakva promena koe brojce si Tanja![]()
Zdravo i jas sum maj mesec koj broj si jasum 61xx kaj mene ne e promenet statusot oste e vo procedura.Здраво дечки
Бев на интервју во мај 2014 и денес ми се смена статусот во дополнителна проверка ¿¿¿
Немам никакви дополнителни документи . Како ќе се одвиваат понатака работите ќе видиме ;-)
treba sve da e prevedeno ....Утре одам за Софија да доставам доп. кокументи. Имам удостоверение за служба во буг.војска од прапрадедо поврзани со изводи на родени. Дали треба изводите треба да се преведат и заверат во Бугарија или се дава молба за доставување на доп.документи со оргиналните мк. изводи?
13xx / 2014[DOUBLEPOST=1433271526][/DOUBLEPOST]Zdravo i jas sum maj mesec koj broj si jasum 61xx kaj mene ne e promenet statusot oste e vo procedura.[DOUBLEPOST=1433269252][/DOUBLEPOST]
Zdravo i jas sum maj mesec koj broj si jasum 61xx kaj mene ne e promenet statusot oste e vo procedura.
13xx / 2014jas bev vo fevruari 2014 i seuste nemam nikakva promena koe brojce si Tanja![]()
oktomvri 2014 vencanica od dedo i babaDa da pozitivno e. Sega treba da cekas potpis od presedatelot, i od kako ke go dobijas ke treba da si rezerviras datum i cas za zemanje na drzavajanstvoto.
Inaku pred kolku vreme odnese dopolnitelni dok i kakvi?
Почекај ќе видиш дека кога ќе излезе во протокол ќе биде во вториот параграф а не во првиот во кој искачаат нашите броеви. Не го добива тој број државјанството на ист начин како и ние. И преге ви напишав да не се повторувам. Различни случаи сме незнаеш кој број од тие околу тебе чив е и на кој начин тој аплицира. Некој што имаше бројка за 2 поголема од мојата му искочи во протокол значи во ПРОТОКОЛ а не да го проверувам околу мене за да видам што е како е уште во Јули или Август лани па сега ти види, чисто колку да ти доловам јас сум 43хх/2014 бројка.Другари незнам што се случува ама едно пет бројчиња околу мене имаат статус се чека потпис од вице президента а јас сум со број 10000/2014. И тоа променети се од денеска зашто десетина бројчиња редовно ги прегледувам околу мене.[DOUBLEPOST=1433275248][/DOUBLEPOST]Сега проверував има повеќе од пет бројчиња
Немораш мене да ми доловуваш многу добро ми се познати сите работи другар. Неколку пати го имам читано законот и ги знам групите, но Имам право да се надевам дека грешиш.Почекај ќе видиш дека кога ќе излезе во протокол ќе биде во вториот параграф а не во првиот во кој искачаат нашите броеви. Не го добива тој број државјанството на ист начин како и ние. И преге ви напишав да не се повторувам. Различни случаи сме незнаеш кој број од тие околу тебе чив е и на кој начин тој аплицира. Некој што имаше бројка за 2 поголема од мојата му искочи во протокол значи во ПРОТОКОЛ а не да го проверувам околу мене за да видам што е како е уште во Јули или Август лани па сега ти види, чисто колку да ти доловам јас сум 43хх/2014 бројка.
Ama projatelot go nema podognato kako e toa mozno ? Plus za podignivanje treba licnk a toj nema zemeno nisto 2013 godina eToa znaci deka drzavjaninot na R Bugarija si go podignal drzavjanstvoto.