Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
Znaci ovde sum jas so najdolg staz na cekanje i nikoj ne znae da mi odgovori na ova ..dali ke pomineme nie sto izvadivme proishod samo na usna izjava i bev na intervju na 1 april 2013 sega sum na dopolnitelna vraten recisi cela godina , a nemam nikakvi dokumenti stari da doostavam . pa me interesira dali ke pomineme so zakonov ili ako imam sreka da mi dadat . eden moj prijatel od veles ne odnese nikakov dokument a mu dadoa drzavjanstvo . ako nekoj znae nesto neka pise

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Znaci ovde sum jas so najdolg staz na cekanje i nikoj ne znae da mi odgovori na ova ..dali ke pomineme nie sto izvadivme proishod samo na usna izjava i bev na intervju na 1 april 2013 sega sum na dopolnitelna vraten recisi cela godina , a nemam nikakvi dokumenti stari da doostavam . pa me interesira dali ke pomineme so zakonov ili ako imam sreka da mi dadat . eden moj prijatel od veles ne odnese nikakov dokument a mu dadoa drzavjanstvo . ako nekoj znae nesto neka pise
Ти бе брат дане си неарен малку секој божји ден го поставуваш прашањево на погрешно место и упорен си абе ние овде не даваме гражданство толку неможеш да сватиш дека никој неможе да ти даде одговор на толку глупо прашање ццццццццц свашта гази по земјава......[DOUBLEPOST=1433239974][/DOUBLEPOST]Се извинувам ама неможев повеќе да издржам морав да дадам коментар

Член од
28 мај 2015
Мислења
7
Поени од реакции
10
Drugar i jas cekam bev vo juli 2013 na intervju i me vratia na dopolnitelna i mu odnesov dokumenti od baba mi e rodena vo sofija i uste cekam, ne cekame samo jas i ti ,site cekaat bez razlika dali odnele ili neodnele dopolnitelni dokumenti.

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
hahaha ne be drugar gledam ovde deka ima seznajkovci kako tebe pa zatoa mislev nekoj da ne znae nesto a ti ako ne znaes ne mora da pisuvas[DOUBLEPOST=1433240108][/DOUBLEPOST]
Ти бе брат дане си неарен малку секој божји ден го поставуваш прашањево на погрешно место и упорен си абе ние овде не даваме гражданство толку неможеш да сватиш дека никој неможе да ти даде одговор на толку глупо прашање ццццццццц свашта гази по земјава......[DOUBLEPOST=1433239974][/DOUBLEPOST]Се извинувам ама неможев повеќе да издржам морав да дадам коментар

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
Drugar i jas cekam bev vo juli 2013 na intervju i me vratia na dopolnitelna i mu odnesov dokumenti od baba mi e rodena vo sofija i uste cekam, ne cekame samo jas i ti ,site cekaat bez razlika dali odnele ili neodnele dopolnitelni dokumenti.
da isti sme jas i ti ama jas prasav za tie sto nemaat nikakov star dokument dali ke pomineme so zakonov oti razlicni tolkuvanja ima ovde za nego[DOUBLEPOST=1433240436][/DOUBLEPOST]
da komentiraj ama bidi klturen zosto nikoj tebe ne te prozva javno ovde ok

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
da isti sme jas i ti ama jas prasav za tie sto nemaat nikakov star dokument dali ke pomineme so zakonov oti razlicni tolkuvanja ima ovde za nego[DOUBLEPOST=1433240436][/DOUBLEPOST]
da komentiraj ama bidi klturen zosto nikoj tebe ne te prozva javno ovde ok
Ако ти се точни годините човек на 36 год не би требало да поставува глупи прашања. И како мислиш дека не сум прозван ти поставуваш прашање на отворен форум а не во лична порака ' значи секој може да ти одговори а ти те гледам толку паметен па не дреми овде со нас да замараш со глупости

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
Ако ти се точни годините човек на 36 год не би требало да поставува глупи прашања. И како мислиш дека не сум прозван ти поставуваш прашање на отворен форум а не во лична порака ' значи секој може да ти одговори а ти те гледам толку паметен па не дреми овде со нас да замараш со глупости
da da odgovori ako znae a ne kako tebe da komentira nesto so ne e znam ova go pravis zatoa so ne mozes da zemes proishod pa ti e krivo sega nie so imame ali jbg. toa e

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
другари а да ги коментираме измените на ЗАКОНОТ малку,за оние што немаат ништо..што велат измените на законот,како ке може да се дојде до БУГАРСКО гражданство,што се условите,,ке сака ли некој да одговори????

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
другари а да ги коментираме измените на ЗАКОНОТ малку,за оние што немаат ништо..што велат измените на законот,како ке може да се дојде до БУГАРСКО гражданство,што се условите,,ке сака ли некој да одговори????[/q :aplauz:

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
другари а да ги коментираме измените на ЗАКОНОТ малку,за оние што немаат ништо..што велат измените на законот,како ке може да се дојде до БУГАРСКО гражданство,што се условите,,ке сака ли некој да одговори????
Dokolku ovoj predlog dopolnuvanje vo zakonot se izglasa, kako sto bese porano, ce bide se ok:
2. С'здава се нова т.4 с'с следното с'д'ржание:
4. владее говоримо б'лгарски език или диалектните му форми.“

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
@Marlon76 Значи во Правосудие оставаш оригинал документ од воен Архив? Па ако ги прифаќаат прво копиите заверени на нотар - зошто после пак ти праќаат маил за да доставиш оригинал? Дупла работа ми се гледа ова на мене...[DOUBLEPOST=1433238772][/DOUBLEPOST]
Од февруари поднесе за происход, со воена книшка од дедо и дури сега ти излезе ??? Нели за месец дена го даваа ??
Јас одговотив на човек кој е моментално вратен на дополнителна и добил происход со обична изјава.Значи 2012,2013 и првата половина на 2014 во ДАБЧ се земаше происход без дополнителен документ и сега во министерството за правосудие бараат да се приложи оригинал документ.Со новите происходи од втората половина на 2014 па навака каде на почетокот на процедурата се доставува во ДАБЧ долнителен документ не би требало во министерството да бараат повторно,освен ако некој не ја зезне работата со фалсификовани документи.Јас бев вратен на дополнителна и посредникот достави фотокопија заверена на нотар во правосудие и за 2-3 недели стигна e-mail да достави оригинал и одма после тоа статусот се мена во задолжителна.Јас за 5,5 месеци од тогаш го имама пасошот во раце.

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Јас одговотив на човек кој е моментално вратен на дополнителна и добил происход со обична изјава.Значи 2012,2013 и првата половина на 2014 во ДАБЧ се земаше происход без дополнителен документ и сега во министерството за правосудие бараат да се приложи оригинал документ.Со новите происходи од втората половина на 2014 па навака каде на почетокот на процедурата се доставува во ДАБЧ долнителен документ не би требало во министерството да бараат повторно,освен ако некој не ја зезне работата со фалсификовани документи.Јас бев вратен на дополнителна и посредникот достави фотокопија заверена на нотар во правосудие и за 2-3 недели стигна e-mail да достави оригинал и одма после тоа статусот се мена во задолжителна.Јас за 5,5 месеци од тогаш го имама пасошот во раце.
Јасно... за секој случај јас кога ќе стигнам до ПРавосудие ќе го носам и оригиналот и заверена копија, па што ми побараат тоа ќе им дадам :)

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Чекам финален статус во дабч, што значи ова?
плс некој ако има со слично на моево искуство, подадов документи за происход 3 месеци покасно од рокот, некако ги примија иако задоцнето, но сега не се знаело така ми вика посредникот ( он е оптимист вика не би требало да ме прекинат) ама пак неизвесно ми е.
Што значи ова финален статус?

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Дечки, може да ми кажете во лекарското дали треба да има пишано дека е правена и анализа на крвта дека немаш таму Хепатитис не знам што итн.. или само е обично лекарско?
И за документот за неосудуваност - дали треба да пишува дека го вадиш за добивање на бугарско државјанство?
Ве молам за помош...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom