Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Фала.
Пошо сум глуп и кајгана ми е прва опција прво пишав тука место да си прашам у тмобајл -.-

Како е на македонски англиското 'baking soda'? Во 500 рецепти го користат, а немам идеја што е македонски пандан?

Сака да зна:D
Алтобус ќе ми требит од Скопје до Софија, возен ред нешчо за вторник и среда, д'н знајт некој?
Имат еден од кј нас в село ал не ми одговарат времево.
Фала.

Сака да зна:D
Алтобус ќе ми требит од Скопје до Софија, возен ред нешчо за вторник и среда, д'н знајт некој?
Имат еден од кј нас в село ал не ми одговарат времево.
Фала.
Провери на http://sas.com.mk/VozenRed.aspx одбери за Софија имаш 4 пати во текот на денот 00,00h 08,30h 15,00h 22,00h

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Поради мојата работа, јас скоро секој 2-3 ден менувам пари од Евра во Денари и обратно. И многу ме кочи тоа што неможам да најдам една асална менувачница

Во скоро 99% до сега што сум бил немаат 500Евра Банкноти

Ми даваат стари по искинати пари, па им ги вараќам скоро 80% од банкнотите

Единствено во банка едно време ми даваа убави крупни пари но во последно време имаат само 50ки, а пред некој ден ми се лигавеше една дека неможела да ги применува ако не иделе на сметка после 20 мин.

Еднашка исто така во менувачница ми дадоа пола испрана пара 100ка пикната, и нејкеше да ја смени назад.

Некој предлог да ми каже каде е најдобро и најбезбедно да менувам пари.

Поздрав

Намали малку со французите, нема да имаш толку главоболки. :D

Imam eden problem, bev vo Svedska 8 meseci, zaboraiv poslem 3 i 6 meseci da prodolzam prestoj pa zatoa koa se vrakav na aerodrom mi rekoa imam zabrana 2 godini, i sakam da znam dali ako go smenam prezimeto ke mozam da idam pak u svedska ili bilo koja drzava, zatoa sto jas imam zabrana na Mitevski moeto prezime i da go smenam i povtorno da izvadam nova licna karta i novi dukumenti i pasos ? Fala Odnapred !!

Imam eden problem, bev vo Svedska 8 meseci, zaboraiv poslem 3 i 6 meseci da prodolzam prestoj pa zatoa koa se vrakav na aerodrom mi rekoa imam zabrana 2 godini, i sakam da znam dali ako go smenam prezimeto ke mozam da idam pak u svedska ili bilo koja drzava, zatoa sto jas imam zabrana na Mitevski moeto prezime i da go smenam i povtorno da izvadam nova licna karta i novi dukumenti i pasos ? Fala Odnapred !!
Не е само името влезен си во системот и заборави ја Европска унија во следниве 2 години
тука е и матичниот број како и отисокот од прсти.можеш само во Бугарија,Романија и Хрватска

Не е само името влезен си во системот и заборави ја Европска унија во следниве 2 години
тука е и матичниот број како и отисокот од прсти.можеш само во Бугарија,Романија и Хрватска
Otisok od prsti nemam davano nis toa, nego za maticniot da..Ipak fala mnogu.[DOUBLEPOST=1433063777][/DOUBLEPOST]
Isto taka edna advokatka mi kaza deka ako go smenam prezimeto nema da imam problem voopste, me zacudivte vie so vaseto mislenje :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom