Go razbiram vo glavno i bas ke idam ovie denovi ..Како стоиш со англискиот?
http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_behavioral_therapy#Methods_of_access
se nadevam ke bide podobro. Inaku 3ta nedela mi zgolemija +1 heleks pijam x3 posto slabo mi deluva. Celo vreme razmisluvam za mojava sostojba mislam deka ne sum vo red,ednostavno ne mozam da se relaksiram psihicki. zamislen dekoncentracija nemam fokus na nestata okulu mene izbegavam luge (da ne me setat deka nesto ne sum vred i grozno se custvuvam mi se zgolemuva napnatosta) poslednava nedela nemam ni volja prazen sum radi situacijava. Sekoja postapka si ja posmatram sekoja misla i ako nesto mi doe da zarzmisluvam gluyposti AA ete ne sum vred jas nesto i cel mozok mi se grci. Od doma ne mi se ispaga poveke od strav neamm sila i volja custvuvam deka ke poludamnagoni na panika mi idat vsusnost kako da sum na rabot na panikata postojano. se plasam voa da ne me promeni trajno... sosem poinakov bev sega kutam zamislen uplasen .... baram nekoja zanimacija bilo kakva samo da ne mislam na gluposto a POSTOJANO mislam na sostojbava....katastrofa mi e
![]()
Nz dali si probal nekogas so sportuvanje pa mozebi taka ke imas nesto podobro .. Jas gi imam istive problemi i zapaziv deka vsusnost trenjiranjeto pomaga vo ova a najveke trcanje ili fudbal. Ne deka drugive se losi , primer teretana , kosarka i slicno ama od igranjeto fudbal imam najdobri efekti , nekolku dena po red jako trcanje i imam malku od malku podobro . Mora da se najde nekoja zanimacija zasto najloso od se e koga si sam vo soba i mislite ti se vrtat vo glavata i pocnuvas da propagas :/ Mozebi nekogas ke ima spas za site sto patime od ova . Za ova zboruvase so nekogo , nekoj drugar ili nekoj od tvoite ?