Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Во 2014 бевме на интервју со сопругата и денес гледам објавија дека треба да доставам дополнителни документи. Сопругата има оригинал бугарско крштениче од татко и, а јас немам никаков документ за потекло Што да правам, каков документ да приложам. Како оди процедурата за доставување на дополнотелни документи. Инаку протокол или соопштение за нашите броеци не е испаднато, туку ги видов со внесување на нашите бројчиња.
koj broj si

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
јас верувам во @kortino знам многу луѓе што земале бг пасош на осснова на фалшдокументи и сега живот си живеат во странство.... Има многу што не можат да докажат сродство па се одлучуваат и на такви чекори само да избегаат од нашата чудесна македонија. Искрено..... Го чекам законов да видам што ќе биде....ако и покрај овој закон немам шанси за добивка и јас би одела на ризик "ту би ор нот ту би" :) ..... Кој ризилува има шанса да добие
i jas veruvam deka ima no kade se da spodelat tie luge kaj gi izvadile tie fals dokumenti i nie da barame da izvadime izbezumen sum pri kraj sum so vreme da ne mi ja prekrratat postapkata vo april trebase da dostavam dokument.
konkretno ako ima nekoj neka pise kade kako sto so fals dokumenti
fala

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.272
Поени од реакции
2.271
Што значи ова: Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

До каде сум стасал со ова? Немам проверено претходно, може вака и од самиот почеток да си пишувало...

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Што значи ова: Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

До каде сум стасал со ова? Немам проверено претходно, може вака и од самиот почеток да си пишувало...
drugarce, ti si od 2015 a tie sega pocnaja da ja provervat 2014... to ke ti sedi taka dodeka da stignat do tvojot broj i go proverat

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
me interesira ako prepiskata e prekratena dali da se otpocne na novo ili so izmenive vo zakonot sto milslite kako da se pravi.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
i jas veruvam deka ima no kade se da spodelat tie luge kaj gi izvadile tie fals dokumenti i nie da barame da izvadime izbezumen sum pri kraj sum so vreme da ne mi ja prekrratat postapkata vo april trebase da dostavam dokument.
konkretno ako ima nekoj neka pise kade kako sto so fals dokumenti
fala
Ako sakas probaj rizikot e tvoj
http://izmami.start.bg/Наказателен+кодекс+-+Глава+девета+(IX)+Документни+прест'пленија-17446

Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
сите се свесни за ризикот што го преземаат....но пак ке кажам познавам неколку што извадиле пасош без никаков проблем и претходно на форумов читав за истово и мн пишаа дека се е до среќата.... Секој има право да си ја испроба среќата можеби и ќе успее ( зборувам генерално не стрикно за мене) нова сум во сето ова и не знм точно како одат работите но ако немам друг излез можеби и тоа ќе го направам....
.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Bas razglduvav do 2000 od 2014 se poveketo provereni veke skoro site I'm e smenet statusot nad 2000 iladi nema smenet status so znaci stignati se ramno do 2000 iladi ili na tie posle 2000 seuste ne im je smenet statusot so mislite tie sto se razbirate pojse neka kazat :)

Член од
12 март 2015
Мислења
52
Поени од реакции
8
Zdravo , vaka mi odgovorija vo pismoto od voeno istoricarskiot arhiv, za da bide prodolzno proucvanjeto e neobhodno da raspolagm naimenovanieto na tocnata Воискова част в коато слшжел.
Dali moze nekoj da mi kaze sto znaci Воискова част ?

Blagodaram mnogu !

Последно уредено:
Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
луѓе ве молам за совет најдов стара крштеница од прадедо ми ама неможам да извадам негов извод(умреница) неможат да го најдат во селото, ама можам да извадам извод(умреница) од дедо ми и на таа умреница ќе стои името и презимето на неговиот татко(прадедо ми), коешто име и презиме е исто како и тоа од старата крштеница....дали на овој начин можам да се поврзам? дали знаете за сличен случај како мојот?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
луѓе ве молам за совет најдов стара крштеница од прадедо ми ама неможам да извадам негов извод(умреница) неможат да го најдат во селото, ама можам да извадам извод(умреница) од дедо ми и на таа умреница ќе стои името и презимето на неговиот татко(прадедо ми), коешто име и презиме е исто како и тоа од старата крштеница....дали на овој начин можам да се поврзам? дали знаете за сличен случај како мојот?
Pa ne ti treba izvod od PRA dedoti ti treba izvod od dedoti I od tatkoti I od tebe sekako na listot na dedoti pise koj my se roditeli I so stariot dokument kese povrzat deka se raboti sa taa osoba istoto i jas bev so krstenica i tamu u DABC mi rekoja da izvadam izvodi od dedomi tatkomi i mene da se povrzam so dokumentot taka i napraviv i pominav bez problemi :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Zdravo , vaka mi odgovorija vo pismoto od voeno istoricarskiot arhiv, za da bide prodolzno proucvanjeto e neobhodno da raspolagm naimenovanieto na tocnata Воискова част в коато слшжел.
Dali moze nekoj da mi kaze sto znaci Воискова част ?

Blagodaram mnogu !
Nesto kako za da bide prodolzeno prebaruvanjeto treba da znaes vo koj rod sluzel ...ma ti trazat poopsirni informacii da gi dades za covekot da go najdat gi ima mal milion vojnici sto sluzele vo bg armija i ti trazat nekoja pomos ..so ime i prezime ako im go kazes treba da se zezaat mnogu vreme a ovaka kazes gi kade sluzel, vo koj rod ,edinica ili pak godina na sluzenje i ce go najdat[DOUBLEPOST=1432945878][/DOUBLEPOST]
Nesto kako za da bide prodolzeno prebaruvanjeto treba da znaes vo koj rod sluzel ...ma ti trazat poopsirni informacii da gi dades za covekot da go najdat gi ima mal milion vojnici sto sluzele vo bg armija i ti trazat nekoja pomos ..so ime i prezime ako im go kazes treba da se zezaat mnogu vreme a ovaka kazes gi kade sluzel, vo koj rod ,edinica ili pak godina na sluzenje i ce go najdat

I znaj deka ce ti naplatat go nasle oni ili ne

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109
Citam kaj nekoi clenovi statusot vo dabc pisuva obrabotva se,dali toa znaci deka si vo procedura za sigurno dobivanje proishod ili ako si prekraten od start ke ti pisuva.Toa ne e bas najjasno i ako nekoj e upaten da odgovor

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom