Фебруар 2014Zdravo koj mesec bese vo 2014 na iterviju
Фебруар 2014Zdravo koj mesec bese vo 2014 na iterviju
koj broj siВо 2014 бевме на интервју со сопругата и денес гледам објавија дека треба да доставам дополнителни документи. Сопругата има оригинал бугарско крштениче од татко и, а јас немам никаков документ за потекло Што да правам, каков документ да приложам. Како оди процедурата за доставување на дополнотелни документи. Инаку протокол или соопштение за нашите броеци не е испаднато, туку ги видов со внесување на нашите бројчиња.
i jas veruvam deka ima no kade se da spodelat tie luge kaj gi izvadile tie fals dokumenti i nie da barame da izvadime izbezumen sum pri kraj sum so vreme da ne mi ja prekrratat postapkata vo april trebase da dostavam dokument.јас верувам во @kortino знам многу луѓе што земале бг пасош на осснова на фалшдокументи и сега живот си живеат во странство.... Има многу што не можат да докажат сродство па се одлучуваат и на такви чекори само да избегаат од нашата чудесна македонија. Искрено..... Го чекам законов да видам што ќе биде....ако и покрај овој закон немам шанси за добивка и јас би одела на ризик "ту би ор нот ту би"..... Кој ризилува има шанса да добие
drugarce, ti si od 2015 a tie sega pocnaja da ja provervat 2014... to ke ti sedi taka dodeka da stignat do tvojot broj i go proveratШто значи ова: Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
До каде сум стасал со ова? Немам проверено претходно, може вака и од самиот почеток да си пишувало...
Ako sakas probaj rizikot e tvoji jas veruvam deka ima no kade se da spodelat tie luge kaj gi izvadile tie fals dokumenti i nie da barame da izvadime izbezumen sum pri kraj sum so vreme da ne mi ja prekrratat postapkata vo april trebase da dostavam dokument.
konkretno ako ima nekoj neka pise kade kako sto so fals dokumenti
fala
.Ako sakas probaj rizikot e tvoj
http://izmami.start.bg/Наказателен кодекс - Глава девета (IX) Документни прест'пленија-17446
abe ovie izjavive sve e toa ok.pozitivni se ama ova veke so meseci go slusame se nadevame i cekame a vo megu vreme luge se odbivaat se prekratuvaat,duri se desi nesto pokonkretno mnogu vreme pominuva.
Pa ne ti treba izvod od PRA dedoti ti treba izvod od dedoti I od tatkoti I od tebe sekako na listot na dedoti pise koj my se roditeli I so stariot dokument kese povrzat deka se raboti sa taa osoba istoto i jas bev so krstenica i tamu u DABC mi rekoja da izvadam izvodi od dedomi tatkomi i mene da se povrzam so dokumentot taka i napraviv i pominav bez problemiлуѓе ве молам за совет најдов стара крштеница од прадедо ми ама неможам да извадам негов извод(умреница) неможат да го најдат во селото, ама можам да извадам извод(умреница) од дедо ми и на таа умреница ќе стои името и презимето на неговиот татко(прадедо ми), коешто име и презиме е исто како и тоа од старата крштеница....дали на овој начин можам да се поврзам? дали знаете за сличен случај како мојот?
Nesto kako za da bide prodolzeno prebaruvanjeto treba da znaes vo koj rod sluzel ...ma ti trazat poopsirni informacii da gi dades za covekot da go najdat gi ima mal milion vojnici sto sluzele vo bg armija i ti trazat nekoja pomos ..so ime i prezime ako im go kazes treba da se zezaat mnogu vreme a ovaka kazes gi kade sluzel, vo koj rod ,edinica ili pak godina na sluzenje i ce go najdat[DOUBLEPOST=1432945878][/DOUBLEPOST]Zdravo , vaka mi odgovorija vo pismoto od voeno istoricarskiot arhiv, za da bide prodolzno proucvanjeto e neobhodno da raspolagm naimenovanieto na tocnata Воискова част в коато слшжел.
Dali moze nekoj da mi kaze sto znaci Воискова част ?
Blagodaram mnogu !
Nesto kako za da bide prodolzeno prebaruvanjeto treba da znaes vo koj rod sluzel ...ma ti trazat poopsirni informacii da gi dades za covekot da go najdat gi ima mal milion vojnici sto sluzele vo bg armija i ti trazat nekoja pomos ..so ime i prezime ako im go kazes treba da se zezaat mnogu vreme a ovaka kazes gi kade sluzel, vo koj rod ,edinica ili pak godina na sluzenje i ce go najdat