Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Не треба да се вадимо на судење, Мзт ни у едн момент не изгледаше дека ќе гу изгуби утакмицу. Од почетак наметнава високо темпо. Не су ни криви судие што фрљав топке у аут и што промашуев зицери. Цело време бесва и побрзи и поагилни. Овија наши изгледасва како да су главиле до 5 сабајле на некоју матуру или у Спејс.

Куде е тј јак Мандиќ,2 поена даде од слободни други не му ги ни памту ако ги е имаја, преко њега ни дадева 7-8 тројке. Страшо бот неуме тајм аут да потражи ни да га пушти Аврамовиќа кој е пофизикус и подефанзивац од Мандиќа.

Edno golemo Bravo za svi kumanovci sto dojdesva ,objasnismo im sto e ljubav sprema kosarku, dokazasmo im na skopjancinja deka su samo obicni "peeri". Na gosti - kako doma :D
za utakmicu i sudie ne mi se komentira...

Не треба да се вадимо на судење, Мзт ни у едн момент не изгледаше дека ќе гу изгуби утакмицу. Од почетак наметнава високо темпо. Не су ни криви судие што фрљав топке у аут и што промашуев зицери. Цело време бесва и побрзи и поагилни. Овија наши изгледасва како да су главиле до 5 сабајле на некоју матуру или у Спејс.

Куде е тј јак Мандиќ,2 поена даде од слободни други не му ги ни памту ако ги е имаја, преко њега ни дадева 7-8 тројке. Страшо бот неуме тајм аут да потражи ни да га пушти Аврамовиќа кој е пофизикус и подефанзивац од Мандиќа.
Da si mi zdrav i ziv,posteno

Vie zborite za kiradjii,poise natpisi na stranski naviacki grupi ne postoi nigde osven vo KU[DOUBLEPOST=1432931690][/DOUBLEPOST]Istite faci navijaat i za Kumanovo i za Zvezda za Partizan za Metalurg,treba da se odlucite za kogo ste
Апсурдно су ти постови, имаш конкретан одговор - укључи га ТВ приемник на омиљену фреквенцију у недељу у 1900 и све ќе ти биде јасно. Пошто помисла да стигнеш до Куманово те малаксуе. Можда имаш дилему што да објавиш, пријава од партиски клуб увек вреба.
Поштују конструктивну критику базирана на аргументи - слабости у игру, очајни изданија на играчи, али ти правиш нешто што миди од себе кд веќ имаш стекнато концепт на стравопочит за навивање у Куманово.

Најинтересни сте со ретардираниве фори како "селодром" а цело Куманово може комотно да се всели само во зградите на Џевахир во истиот тој "селодром". ...и не само Куманово туку и било кој друг град во Македонија.
Брат слушај се што збориш. Не е само нешто да пишеш. Треба тој да има некоју логику. И сам знаеш дека пола Скопје(значи Карпош, Центар, Капиштец) гу користи туј фору Селодром. И сс било кога да збориш од Аеродром он има потребу да ти докажуе дека не е село него населба. Зашто ли?
А и јас будала, заборавам дека со исфрустрирани сељандури не се праи муаебет. Чао догледање, до следното ебење. :*
Ти збориш за некога дека е сељандура а живиш у Аеродром(или негде још подалеко).
Vie zborite za kiradjii,poise natpisi na stranski naviacki grupi ne postoi nigde osven vo KU[DOUBLEPOST=1432931690][/DOUBLEPOST]Istite faci navijaat i za Kumanovo i za Zvezda za Partizan za Metalurg,treba da se odlucite za kogo ste
Навивамо и за Лех Познањ, Ризеспор, Дила Гора, Литекс итд. Имаш проблем?

Uros LukovicBraca mitrevski dva lopova
Like · Reply · 16 mins

Иначе ми нигде не га оспорисмо квалитет на Мзт , само дека нема потреба од непотребни прљави работе да се дојде до посакуван циљ - титула. Наши шансе су 20% у овој финале спрема 80% на Мзт...

С'с само тој што сте фрустрирани од нашу публику га покажамо тој што сакасмо,како се сака клуб. Недељу и цела Македонија ќе слушне апел да гу снима кој може !

Судиите во нашава лига се мизерија. Факт!
И Куманово и МЗТ беа оштетени денеска, само што тоа не се приметува на +15.Од грешка у грешка влагаа и пробуваа да компензираат некои работи за на крај сето тоа да се претвори во циркуз. Две три спорни топки доделени на МЗТ, два-три досудени непостоечки чекори во корист на Куманово, безброј глупи фаули на двете страни...
Денес МЗТ беше подобар противник. Играше поцврста одбрана, и играа порационално во напад.
Курчо играше сам, 40 мин, толку му е силата, не може сам. Мандич и Караџа одлично затворени. Кромитче и Мачки смешки, така да денес крајниот резултат беше реален.
Мислам дека во Куманово ќе пробате на притисок, како и увек, на еуфорија, да стигнете до 1-1 па да се проба да се сврти серијата во ваша корист, но моментално Пипан Синовец и Чапин ја прават разликата и се надевам нема да дојде до такво нешто :)\

Иначе ,,инвазијата,, и ,,уринирањето,, не ви држи. Да бевте прави навивачи и подржувачи како што се декларирате (секоја чест на малкумината што се) цел натпревар ќе го поминвте на нозе со викање пеење и навивање.... Наместо тоа бевме сведоци на безмалку 100ина Кумани, кој пробуваа да навиваат, а све остало беше, нашминкани кумановки, позери, и луѓе што искористија неработен ден да дојдат во Скопје, ;) Две до три скандирања и толку. Исто и ко да ги немало.

Поздрав, па дојдете у СК пак

И Куманово и МЗТ беа оштетени денеска, само што тоа не се приметува на +15.Од грешка у грешка влагаа и пробуваа да компензираат некои работи за на крај сето тоа да се претвори во циркуз. Две три спорни топки доделени на МЗТ, два-три досудени непостоечки чекори во корист на Куманово, безброј глупи фаули на двете страни...
Денес МЗТ беше подобар противник. Играше поцврста одбрана, и играа порационално во напад.
Курчо играше сам, 40 мин, толку му е силата, не може сам. Мандич и Караџа одлично затворени. Кромитче и Мачки смешки, така да денес крајниот резултат беше реален.
Мислам дека во Куманово ќе пробате на притисок, како и увек, на еуфорија, да стигнете до 1-1 па да се проба да се сврти серијата во ваша корист, но моментално Пипан Синовец и Чапин ја прават разликата и се надевам нема да дојде до такво нешто :)\

Иначе ,,инвазијата,, и ,,уринирањето,, не ви држи. Да бевте прави навивачи и подржувачи како што се декларирате (секоја чест на малкумината што се) цел натпревар ќе го поминвте на нозе со викање пеење и навивање.... Наместо тоа бевме сведоци на безмалку 100ина Кумани, кој пробуваа да навиваат, а све остало беше, нашминкани кумановки, позери, и луѓе што искористија неработен ден да дојдат во Скопје, ;) Две до три скандирања и толку. Исто и ко да ги немало.

Дојдете и вие 1500 луѓе у Куманово и скандирајте 2-3 пати...уствари вие дома сте 300 души како 1500 у гости?

Ние сигурно ќе дојдеме.. повелете и вие .. да ве угостиме и ние :D

Дојдете и вие 1500 луѓе у Куманово и скандирајте 2-3 пати...уствари вие дома сте 300 души како 1500 у гости?

Дечко за да не бидеме досадни и се повторуваме, значи не те разберам, што споредуваш? Што сакаш да кажеш? Дошла повеќе пази ПУБЛИКА од КУМАНОВО (!)... За што дошла таа публика? Да ГЛЕДА или ДА НАВИВА?

Да не напнуваме безпотребно, кога ќе застанеш на трибина и кога ќе направиш разлика меѓу навивач и симпатизер, ќе праиме муабет за бројки и инвазии. До тогаш може да збориме само за кошарка :)
Биди ми поз

Очигледно не можеш да се помириш с факт дека бесте малцинство у своју салу. Још посмешна слика ке бесте да не ви бесва дечиња и младински категорије. За присуство и карактер на навивање просурфај малко, има објективни прикази.
Покушај да се етикетираш као убер скопјанин и деградираш те прави сељачину прва класа.
Недела е неработен ден, повели во Куманово
Вторник е работен ден, се гледаме во Аеродром

Дечко за да не бидеме досадни и се повторуваме, значи не те разберам, што споредуваш? Што сакаш да кажеш? Дошла повеќе пази ПУБЛИКА од КУМАНОВО (!)... За што дошла таа публика? Да ГЛЕДА или ДА НАВИВА?

Да не напнуваме безпотребно, кога ќе застанеш на трибина и кога ќе направиш разлика меѓу навивач и симпатизер, ќе праиме муабет за бројки и инвазии. До тогаш може да збориме само за кошарка :)
Биди ми поз
Има разлика ама тај публика исто живи за овј клуб да имасмо резултат ќе видесте.
У Недељу пред телевизор и гледај;)

Незнам дали приметивте, но при секое положување на Куманово имаше фаул за дополнително слободно фрлање кое не беше судено, плус еден куп туркања без топка врз Луковиќ пред се. Целта им беше да го налутат зошто знаат дека има краток фитиљ и им успеа да го донесат на 4 лични. Иначе би го пофалил Костоски, дефинитивно најдобар играч во Македонија моментално, срце остаде вечерва на терен :cuc: Овај Ѓекиќ да се научи треба од под кош да не го префрла кошот, особено кога е сам под обрачот :icon_lol: Победувате во Куманово, се надевам (y)

Најинтересни сте со ретардираниве фори како "селодром" а цело Куманово може комотно да се всели само во зградите на Џевахир во истиот тој "селодром". ...и не само Куманово туку и било кој друг град во Македонија.

Има ли у тија школе у Аеродром предмет Географија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom