Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Ebre ovie od ministerstvoro rabotat li? Cel maj go pominavme skoro bez pustanje na novi protokoli ne I'm ja znam semava ili razgleduvat pa naednas pustaat ili nez so da kazam Dr eve gledam a statusot na tie od 2014 od 1000 nagore ne I'm e smenet svarnk cudna rabota :/
do 1993/14

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
јас верувам во @kortino знам многу луѓе што земале бг пасош на осснова на фалшдокументи и сега живот си живеат во странство.... Има многу што не можат да докажат сродство па се одлучуваат и на такви чекори само да избегаат од нашата чудесна македонија. Искрено..... Го чекам законов да видам што ќе биде....ако и покрај овој закон немам шанси за добивка и јас би одела на ризик "ту би ор нот ту би" :) ..... Кој ризилува има шанса да добие
Epa radi vas takvite celava zbrka e nastaneta zosto koga otkrija falsh dokumenti I odtogas pocna da se zaostruva procedurata e posle strogo bilo pa sami si go pravite toa izvini vaka no taa e realnosta

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
јас верувам во @kortino знам многу луѓе што земале бг пасош на осснова на фалшдокументи и сега живот си живеат во странство.... Има многу што не можат да докажат сродство па се одлучуваат и на такви чекори само да избегаат од нашата чудесна македонија. Искрено..... Го чекам законов да видам што ќе биде....ако и покрај овој закон немам шанси за добивка и јас би одела на ризик "ту би ор нот ту би" :) ..... Кој ризилува има шанса да добие
Tocno taka.Mozebi ke dobies,no ne po osnov na dokumentite,tuku ke mozes da beras drzavjanstvo po osnov na naturalizacija,po nekolku godini pominati vo R Bugarija.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Секој си знае за себе бе.
Оставете ги нека носат фалш и кога ке и го акнат тоа после во нивните документи не само што ќе се збогуваат со бугарија туку афтоматски ке ги има на црна листа за цела европа нема да можат никаде да одат.
Секој за себе и со свои постапки..а и треба да ни е јасно на нас дека нема правда сите го кркаме ради некои.

Сас повеке се прегледани и види сега какви статуси има

Преписката № 1994/2014.
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи.

а видете што се случува пак со почетните бројки затоа ни нема жив указ нит па протокол е сега ми е јасно зошто нема укази се е каша попара пак др справуваат со неправилности и фалшеви дур и од 2014

Преписката № 67/2014.
С'вет'т по гражданството не е уважил молбата.
вакви има многу.

Не се битни протоколите туку самото пребарување на бројките.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.272
Поени од реакции
2.271
http://www.aba.government.bg/?legal=7 ete tuka

http://www.aba.government.bg/?legal=8 ili tuka ako si preku konzulat[DOUBLEPOST=1432849836][/DOUBLEPOST]
aj ako sakas kazi mi kakva e atmosferata koga ti pravea intervju, sto te prasvaja? kolku vreme te prasvaja? na makedonski zborase ili vrtese na bugarski? i jas treba da odam na intervju za nekoj mesec
На македонски зборев. Те прашуваат некој бугарски празник да кажеш (учиш 5-6 празника на пат кон Софија :) ), дали имаш роднини во Бугарија, колку пати си бил во Бугарија и каде, за што ќе ти помогне добивањето на бугарски пасош. Толку е...

А и на почеток секако те прашуваат каква припадност си... тука мора да кажеш Блгарин :)

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Секој си знае за себе бе.
Оставете ги нека носат фалш и кога ке и го акнат тоа после во нивните документи не само што ќе се збогуваат со бугарија туку афтоматски ке ги има на црна листа за цела европа нема да можат никаде да одат.
Секој за себе и со свои постапки..а и треба да ни е јасно на нас дека нема правда сите го кркаме ради некои.

Сас повеке се прегледани и види сега какви статуси има

Преписката № 1994/2014.
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи.

а видете што се случува пак со почетните бројки затоа ни нема жив указ нит па протокол е сега ми е јасно зошто нема укази се е каша попара пак др справуваат со неправилности и фалшеви дур и од 2014

Преписката № 67/2014.
С'вет'т по гражданството не е уважил молбата.
вакви има многу.

Не се битни протоколите туку самото пребарување на бројките.
E poradi takvite I nie go krkame epa neka si ja probat srekata so falsh pa dur togas ke ja vidat evropska unija mn ubavo sekoj si stava Sam belja na glava ne mi e jasno so koj pamet se osuduvas da izmamis drzavni sluzbenici treba da si bez pamet I onaka oni ako treba ke izgubat pojse vreme pri razgleduvanje na sekoj predmet no nema da pustat nitu eden so falsh dokumenti neka e jasno toa a koj saka da si nableche belja na glava slobodno neka praj so saka I jas imam drugar koj zasega nemoze da napraj nisto so pasosot pa ne se osuduva da GI mami drzavnite sluzbenici zosto ako se pravea site pametni kako vas Sega ke bese stopirana procedurata za izdavanje na bugarski pasosi

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
За оние кои мислат дека можат да фалсификуваат стари документи ќе ви кажам случајно што открив. Кога го копирав стариот документ кој беше избледен на некои места на копијата искочи како да е нов документ копиран т.е. мастилото со кое е пишуван документот е само површински избледен но ако се стави на светло ќе се прочита одлично бидејќи мастилото е навлезено длабоко во хартијата па ако се обидете такви док. да ги препишувате на обичен детектор на светлина и тоа како ке се познава затоа берете памет фалсификување на било каков документ е кривично дело само посебе ќе си го уништите сонот засекогаш.

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
А дaли примaaт oд втoр брaтучед?
Што дали примаат од братучед? Каков документ? Каде? Во која фаза? Биди конкретен.

Ако мислиш на копија од пасош во агенцијата во почетна фаза, може да се случи да го примат на шалтер без никаква забелешка, но тоа не значи дека ќе го одобрат со позитивно решение. Од оние случаи со кои лично сум запознаен од ноември 2014 па наваму, а сум запознаен со речиси сите варијации, ниту еден со копија од пасош од брат, братучед, чичко не му издадоа уверение за потекло.

Последно уредено:
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Фалсификување на документи е кривично дело, скоро во цела Еу, и се одговара пред суд, ако се докаже вина, се оди во затвор, на кој му се оди во бугарски затвор нека си ја проба "среќата".

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109
ima dobra vest za nas,potretsedatelot na vladata Kuneva saka bugarija da privlece poveke luge so bugarski proishod.Poveke info na topnovini.bg na 16 strana..........ili vo dnevnik.bg

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Дали знае некој во Скопје или Источна Македонија некаде , лица што припремаат и преведуваат документи од Македонски на Бугарски за во Конзулат ??

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
denes mi se smena statusot od dopolnitelna vo

Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

sto znaci ova nekoj potocno da mi kazi ako mozi

blagodaram pozdrav

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
denes mi se smena statusot od dopolnitelna vo

Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

sto znaci ova nekoj potocno da mi kazi ako mozi

blagodaram pozdrav
mislam deka ke se proverva pak .. pak si vo igra... od koja godina ti e brojceto?

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
2012 kako sto citav unazad na forumot ako te prefrlat od dopolnitelna vo zadolzitelna dobivas inace vo sprotiva ke te prekrateja imav odneseno dopolnitelen dokument od bratmi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom