Koga jas gi podnesuvav dokumentite vo dabc na 15.01. 2015 mi gi prifatija znaci dokumentite od tetaka na tatkomi prva bratucedka i mi rekoa da im odnesam samo legalizacija i prepiska na istite do 03.02 2015 i toa go napraviv i toa e toa ke bide vo red taka mi rekoa . Drugarot sto bese so mene im dostavi krstalno od pra dedo i tie mu go vratija originalniot dokument megutoa mu ja zedoa kopijata zaverena normalno (vo boja) pred nekoj den mu se javi posrednikot i mu kaza deka ke treba da se odi bg a isto i mene. Pritoa kontaktirav i so Petar Kolev isto i toj mi kaza deka celata ovaa rabota ke izleze so pozitiven rezultiat t.e za tie koi imaat barem nekakov bilo kakov dokument od rodnina tamu do 6 nivo rabotite popoleka se pravele onaka kako sto se predvidelo. Imase nekade vo predhodnite razgovori kade sto e objaveno link od gostuvajneto na Petar Kolev vo edna emisija vo Stip i isto tamu i toj dobiva prasajne od gledac vo vrska so toa i ubavo mu objasnuva. Gi sledam site ovie raboti i rabotite popoleka se redat kako sto treba taka da imajte verba se ke bide.Da se nadovrzam deka gi proveruvaat dokumentite gi proveruvaat toa e fakt dokumenti kako krstalna kniski svedetelstva pa makar i majstorski diplomi i slicno. Nekade niz forumov vo predhodnive razggovori imase nekoj sto rece mastiloto se proveruvalo pa kakvo mastilo proverija kaj drugarov so kopija vo boja od krstalno od pradedomu mu ja vratija krstalnicata a kopijata mu ja zadrzaa mu mavnaa pecat i toa e toa uste prepiska i legaizacja mu pobaraa na drugite dokumenti koi se potrebni. Mene mi potvrdija deka e okej dokumentite sto gi dostaviv samo prepiska i legalizacija mavnaa pecati i toa e toa si tera rabotata. Edinstveno ne se proveruvaat lekarstvata i dokumentite za neosuduvanost bidejki ako se proveruvaat dokumentite za neosuduvanost mislite deka koga od bg ke proverat kaj nas tuka vaka i vaka toj i toj coek za toa i toa osuduvane e ili ne e so ako od kaj nas recat da osuduvan e a pritoa ti ne si ?? ke te odbijat ?? ili obratno nekoj odnesi fals dokument za neosuduvanost so tie dokumenti mislam deka ne se zamaraat bidejki ke nastani uste pogolema vrtkanica.(Da se nadovrzam isto vo eden slucaj na eden poznanik mu izleze zastoj so nesto ne se sekavam sto bese znam bese so dokumentacijata si podmacka rabotata so 700-800 evrici i si pomina se vo najdobar red no toa bese od poodamna sega nz kako e so zategnatosta megutoa kade so igra parata site vrati se otvoreni toa da znaete ) Ako ima nekoj slicno mislejne ili razlicno neka go spodeli okolu toa bidejki znaci ne sakam da imenuvam prijatel odnese fals dokument za neosuduvan a bese za tepacka i okej mu pomina znaci i enego pred 8 meseci si go podigna pasosot. Druga situacija isto eden od drugarite odnese fals krstalnica i se okej pomina pred 1 god go zede pasosot sega si raboti se okej, a drug isto odnese fals pokusa no go odbijaa go fatija i toa e toa so nego fajron.Eden drug prijatel bez nikakov dokument od 2013 bese go podigna pasosot pred nekoj mesec i sega si raboti vo memingen na benziska vo germanija.bidejki site drugari sme ili vo procedura ili imaat veke bg dokumenti gi spodeluvam iskustvata. . zborot mi e se proveruvaat samo dokumentite za poteklo a ostanatite dokumenti od mkd se samo onaka proceduralno. da ne zamaram mnogu suma sumarum dokumenti ke se zemaat i so tetki vujkovci ci.a makedoncite mu se davale mu se davaaat i ke mu se davaat dokumenti neli nie sme braka i ako nekoj ti podade raka toa ne e politika na igri i sl toa bese del od izjavata neli na del od politicarite redum da ne gi nabrojuvam. Toa e moeto iskustvo znaci prilicno sum nov so postakata megutoa ete pak spodeluvam iskustva.
Kolku umen covek si bil ti...?!. Na sto lici ova be decki? Um i idei davas, za lugjeto da rizikuvaat i pravat falsofi i omalovazuvas lugje sto rabotat vo administracija 100 pati popismeni i pokulturni od tebe? Evropa e toa! So niv nema 'z'. Kade e tuka adminot da brise vakvi gluposti?[DOUBLEPOST=1432885347][/DOUBLEPOST]
abe do koga ke cekam

so tatko bugarin i intervju od pocetok na fevruari 2014

Devojko, ne e ova psiholoska ordinacija. Idi placi na drugo mesto i site drugi sto postiraat 'jadan ja' postovi. Ne ima 10.000 - 15.000 sto sme na sta·tus quo i golem procent sto edinstvena nadez ni e samo promena na zakonot. Ako pocneme site ovde da kukumavcime i da se jadame, kaj ni e krajot. Nekako nie sme i najsrecni. Znaeme na sto sme, a od 1vi juli, uste posrecni, sto god da odlucat.
Se nadevam deka ona sto se provlekuva so godini nanazad, slusajci izjavi od Bugarija kako doagjaat do nas ovde vo MK, deka nie sme vsusnost bugari, BG kako drzava ce bide dosledna na tie izjavi i ce napravi se da toa i go dokaze. Vo slucajot, da site nie sto sme, ili taka se cuvstvuvame, ni bide ovozmozeno zvanicno da staneme bugari i dobieme BG drzavjanstvo.