Самоубиство!

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Samoubistvoto e olocetvorenie na nemokta i nemanjeto hrabrost za soocuvanje so zivotot i gorkite iskustva koj toj gi nudi.

C

Cool Hand Luke

Гостин
ne da im se voshituvate, no ne gi pravete picki koga nemate muda da se ubiete, i za toa treba hrabrost, da ides protiv instinktot za opsstanok.
Значи оправдано самоубиство би можело да биде ако инстинктот се предаде и сам не поведе онаму... Како оној осомничениот убиец од Утрински весник што се удави во кофа со вода во затвор. Само после испадна дека сепак не било баш така, имало траги од насилство по неговото тело, а и психолозите или кои веќе, беа согласни дека е прав феномен доколку успеал да го совлада тој нагон за преживување, бидејќи можел да ја извади главата од кофата. Кај бесењето или скок од голема висина на пример одлуката е унапред, нема враќање назад.

WondeR`

Дипломат
Член од
2 февруари 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Самоубиството настанува во поради психичката слабост и нестабилност на некоја личност.Значи психа на човек неспособна да издржи проблеми.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da se kaze deka samoubistvoto e nemok i slabost nema pravo da kaze onoj ili onaa koja nema muda da se ubie, se raboti za sila koja odi prirodniot nagon za samoodrzuvanje.Treba hrabrost za ubistvo, ne e lesno.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Според мене оној кој ке изврши самоубиство е кукавица,психопат и човек без чуства оти нема претстава какви трауми ке имаат неговите блиски...

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Најголем грев е самоубиството, и нема судење за такво дело пекол е единствената опција.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
nema vrska, samoubistvoto ne e grev, bidejki Bog mu dal sila na samoubiecot da se resi na takov cekor, se zavisi od Nego (Bog) pa spored toa i samoubistvoto e Bozja naredba isto kako i smrtta.Vtoro nikoj ne se samoubiva ako se mu e ok, tuku oti nema sto da izgubi, nema drugo care.Zatoa samoubistvoto ne e grev tuku e najdobar nacin da se pokaze deka ne sme del i deka ne sakame da bideme del od ovoj svet. A ako korenot na site grevovi e ljubovta kon ovoj svet, togas vrv na vera e da pokazes deka ne go sakas ovoj svet preku samoubistvoto!!!

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
nema vrska, samoubistvoto ne e grev, bidejki Bog mu dal sila na samoubiecot da se resi na takov cekor, se zavisi od Nego (Bog) pa spored toa i samoubistvoto e Bozja naredba isto kako i smrtta.Vtoro nikoj ne se samoubiva ako se mu e ok, tuku oti nema sto da izgubi, nema drugo care.Zatoa samoubistvoto ne e grev tuku e najdobar nacin da se pokaze deka ne sme del i deka ne sakame da bideme del od ovoj svet. A ako korenot na site grevovi e ljubovta kon ovoj svet, togas vrv na vera e da pokazes deka ne go sakas ovoj svet preku samoubistvoto!!!

Грев е..Дури и од твоја гледна точка,затоа што не му даваш шанса на животот да го засакаш.И што е најстрашно мислам дека секој го избира самоубиството како следен чекор,само затоа што се наоѓа во таков афект,во кој мисли дека нема смисла повеќе да живее,или во кој не може да најде друго решение освен да си го одзеде својот живот..А стварноста е дека не дозволува тој да дојде до тие решенија,преку тоа што избира самоубиството,затоа што не размислува во позитивна насока..

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
A sto ako covek koj vozi kola so svojata familija i napravi soobracajka po negova vina i site poginat osven nego??? Koj e razlogot toj da zivee uste, ajde kazete mi.

Poprvo bi se ubil i bi bil so moite najmilo gore na neboto nego do krajot na toj, ako moze da se narece ZIVOT, da bidat sam i da taguvam bez najmilite... :(

E sega aj kazete sto mislite?

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
A sto ako covek koj vozi kola so svojata familija i napravi soobracajka po negova vina i site poginat osven nego??? Koj e razlogot toj da zivee uste, ajde kazete mi.

Poprvo bi se ubil i bi bil so moite najmilo gore na neboto nego do krajot na toj, ako moze da se narece ZIVOT, da bidat sam i da taguvam bez najmilite... :(

E sega aj kazete sto mislite?

Па доволна е причината што останал да живее нели?Секако никој не може да ги врати нив и секое сеќавање на нив е премногу болно,но не значи дека ќе биде цел живот сам,со тоа што останал жив му се пружи уште една шанса за да продолжи со животот,а како тој ќе го проживее тоа е негово право,јас не можам за тоа да кажам ниту да судам,како ни никој друг тука..И од кај си убеден дека ќе бидиш со твоето најмило на небото?Ама добро не е битно ова прашање,затоа што тоа е веќе друга тема..

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
Па доволна е причината што останал да живее нели?Секако никој не може да ги врати нив и секое сеќавање на нив е премногу болно,но не значи дека ќе биде цел живот сам,со тоа што останал жив му се пружи уште една шанса за да продолжи со животот,а како тој ќе го проживее тоа е негово право,јас не можам за тоа да кажам ниту да судам,како ни никој друг тука..И од кај си убеден дека ќе бидиш со твоето најмило на небото?Ама добро не е битно ова прашање,затоа што тоа е веќе друга тема..

Pa dobro, covek se nadeva:)

A za mene, vo takov slucaj, toa sto ostanal ziv mu e KAZNA!!!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
А да ја прочиташе „Судбината на човекот“ од Шолохов, ќе ти станит појасно.

Ако те мрзит, кажи и ќе ти ја прераскажам.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ne e lesno da odis protiv prirodniot nagon za samoodrzuvanje. treba stvarno da ti se preku glava da se resis na toa.a grev ne e bidejki i so samoubistvoto ti sakas da mu dades sansa na zivotot, no da e se ok ili barem podnoslivo, no ako se raboti za neizleciva bolest ili nesto stvarno strasno vo cija sporedba izlezot kako samoubistvoto e pomalo zlo, togas ti pak mu davas sansa na zivotot no ne na sudbinata koja te doterala do tamu da moras da krenes raka na sebe. I samoubiecot saka da zivee, no da zivee dostoinstveno a ne spored moznostite koi gi dava zivotot do taa mera da smrtta ti se cini pomalo zlo od zivotot.Imav drugar koj na 4 ispita pred diplomiranje so obezbedeno vrabotuvanje po diplomiranjeto se obesi, sigurno imal jak motiv da se resi na toj cin, a znaejki go nego, znam deka bese podobar vo moralna smisla od mnogu drugi.pak ke recam, i samoubiecot saka da zivee no ne onaka kako sto mora da zivee.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.873
Поени од реакции
20.445
Самоубиството настанува во поради психичката слабост и нестабилност на некоја личност.Значи психа на човек неспособна да издржи проблеми.

Се сложувам со тебе, значи за да се самоубие човек треба да е бааги лабилен, и да незнае да му погледне на проблемот во очи.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Читајќи ве, не би се убила чисто колку да не му дадам причина на некој, поради неговите предрасуди и малициозност, да ме нарече кукавица.
Иако, интересниот момент е тоа што, во сета своја патологија, самоубиството е уствари бајаги храбар чин.
Затоа што значи дека си ги надминал најсилниот човечки мотив и најголемиот човечки страв...Инстинктот за преживување и стравот од смрт.

Ах, да и си направил смртен грев.

Kajgana Shop

На врв Bottom