Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Па затоа постои харикири во Јапан,кое постои од времето на самураите.
Кога на пример синот ќе ја посрамоти фамилијата,таткото од страм не можел да живее и за да си ја оправда постапката на синот извршува харикири. Исто така извршуваат харикири кога ќе ја изневерат државата. Со еден збор тоа е некој вид на патриотско самоубиство не можат да живеат со мислата дека ја изневериле државата.:smir:

Па затоа постои харикири во Јапан,кое постои од времето на самураите.
Кога на пример синот ќе ја посрамоти фамилијата,таткото од страм не можел да живее и за да си ја оправда постапката на синот извршува харикири. Исто така извршуваат харикири кога ќе ја изневерат државата. Со еден збор тоа е некој вид на патриотско самоубиство не можат да живеат со мислата дека ја изневериле државата.:smir:
Ova go gledav na eden film....Koga (na filmot),ukradoa edna slika so poteklo od Japan,japonsko nacionalno bogatstvo,ovoj japonecot od obezbeduvanjeto,sto trebase da ja vardi slikata,ke se samoubiese za malku,ama pred da si go zabode nozot(sabjata) vo stomakot
na TV slusna deka slikata ja vratile vo muzejot...
Moe mislenje e deka ne treba da gi "navreduvame" i kritikuvame samoubijcite,tuku deka treba da gi "poddrzuvame",kako toa sto go pravat japoncite

jas uste mislam deka samoubistvoto e najrazumno univerzalno resenie na koj bilo problem...Ako sakame da gi resime problemite na polesniot nacin,ne znaci deka sne kukavici ili nesto slicno,tuku znaci deka razumno razmisluvame.....

Тебе разумно ти е да ја остајш фамилијата во борч до гуша, па како да е малку тоа, па и тебе да те жалаат?! :pos2:
Полесно од тоа, здравје, тргни си го пиштолот, па нека се проституира жена ти да се раздолжи наоколу...:pos2:

ај едно инфо, ако си сецнеш вена со жилет пример таа што иде одма до лактот на левата рака, мисалм дека е артерија, за колку време умираш мислам целосно ке искрвавиш. Знам дека свест се губи уште првите 30/40 секунди.

coek jezivo e da seces veni be ... vise ako sakas da se ubies ... naogjas pistol i si pukas u usta ... za sekunda si mrtov ...nema ni da osetis ... najbezbolno e ... :)

Тебе разумно ти е да ја остајш фамилијата во борч до гуша, па како да е малку тоа, па и тебе да те жалаат?! :pos2:
Полесно од тоа, здравје, тргни си го пиштолот, па нека се проституира жена ти да се раздолжи наоколу...:pos2:
nema sto da mislam na niv,ako i tie sakaat da gi resat svoite problemi,ke go odberat istiot nacin kako i mene....
ps
nemam zena

coek jezivo e da seces veni be ... vise ako sakas da se ubies ... naogjas pistol i si pukas u usta ... za sekunda si mrtov ...nema ni da osetis ... najbezbolno e ... :)
Како прво немам дозвола за пиштол, ако се убијам со на татко ми пиштолот он ке оди во затвор затоа што е регистриран на негово име. :) сите останати видови на одземање на животот ми се некако - глупи.

Се разбира тука спаѓаат фрлање од 4ти или повисок спрат од некоја зграда, 220волти директен напон, идење на сред чаирчанка и на сред цел глас се дереш: Али Ахмети да ти ја е*ам ќерката во гз, итн...

:) :) :)

epa druze ... onda neznam ... ali sum cul deka ako se frlis od visoko ... umiras od strav uste pred da padnes dole ... toa i ne zvuci tolku loso a ?

Како прво немам дозвола за пиштол, ако се убијам со на татко ми пиштолот он ке оди во затвор затоа што е регистриран на негово име. :) сите останати видови на одземање на животот ми се некако - глупи.

Се разбира тука спаѓаат фрлање од 4ти или повисок спрат од некоја зграда, 220волти директен напон, идење на сред чаирчанка и на сред цел глас се дереш: Али Ахмети да ти ја е*ам ќерката во гз, итн...
ako resis da si najdes resenie na site problemi,t.e. da se samoubies,nema da odbiras nacini na koi ke go storis toa,i nema da ti bide gajle za drugite...
A ti zosto bi se zamoubil?jas mislam deka nemas problemi,ili cisto radi zabava ke go napravis toa?Mene ednas ke me "frknese" napon od 10kv,ama sum imal srekja.....dojdoa ovie od ELEM zo djip4injata lada niva,i odma pocnaa da mi se derat:sto baras ti vnatre,kako vleze,dali znaat od doma kade si,dali si svesen deka na 2metri od tebe ima 10kv...i takvi glupost....(jas togas bev vo starata hidrocentrala vo vrutok,a tamu vratata bese otvorena,i nikade nemase znaci za visok napon,osven eden od pred pravata svetska vojna,koj edvaj se citase....)

luge kaj najdovte bre samuraite da gi mesate ovde ... oni si imaat takov adet , kaj nas nema takvo nesto ...so vie na vas ???

Кој вели дека самоубиство има само овде?

Јас дадов пример што се доведува до самоубиство. Негде е прифатливо како во Јапан.

ako resis da si najdes resenie na site problemi,t.e. da se samoubies,nema da odbiras nacini na koi ke go storis toa,i nema da ti bide gajle za drugite...
A ti zosto bi se zamoubil?jas mislam deka nemas problemi,ili cisto radi zabava ke go napravis toa?
ако правиме муабет за тоа колку пати за малце до сега ке сум загинел, само последниве два месеци што ке ти изнакажам ке испадне дека сум го флодирал форумов :) лол

сите проблеми можат да се решат, прашање е дали сакаш да се решат и по која постапка и која е цената за да се решат. Мене и не ми се нешто многу големи тие проблеми, но сепак ми се значајни. Во случај ако прејдам преку тоа ке треба во остатокот од животот да жалам за пропуштената шанса... ајт доста!

да се задржиме на темата, значи не е повеќе битно зошто некој сака да се самоубие, него што се случува после неговото одземање на животот и како да си го одземе најлесно животот... :wink:

да се задржиме на темата, значи не е повеќе битно зошто некој сака да се самоубие, него што се случува после неговото одземање на животот и како да си го одземе најлесно животот... :wink:

so bitno so se deshava posle ...i onaka ke bides mrtov , nema da znaes ... a ako vise se sekiras za toa .. onda bolje ne se ubivaj ...

ако правиме муабет за тоа колку пати за малце до сега ке сум загинел, само последниве два месеци што ке ти изнакажам ке испадне дека сум го флодирал форумов :) лол

сите проблеми можат да се решат, прашање е дали сакаш да се решат и по која постапка и која е цената за да се решат. Мене и не ми се нешто многу големи тие проблеми, но сепак ми се значајни. Во случај ако прејдам преку тоа ке треба во остатокот од животот да жалам за пропуштената шанса... ајт доста!

Pravi razlika pomedju samoubistvo i zaginuvanje....
Site problemi mozat da se resat poradi toa sto postoi samoubistvoto....
Jas mislam deka nesum izlezen od temava,zatoa sto na nea pisuva samo:samoubistvo,a ne pisuva,nacini,najlesno odzemanje na zivotot....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom