W
wicked_1
Гостин
1. Значи не можеш да се вадиш со нови заменски тези и муабети кога сфаќаш дека си згрешил.Меѓуетничките односи се епицентарот на проектираните проблеми кои ни се наметнуваат. Кај нас е барем лесно. И се знае кој ги држи под контрола ордите.
Протестите на опозицијата се за да го симнат Грујо од власт, на ДПМНЕ за да го задржат Грујо на власт. И во двата случаи Грујо е главна личност на тие протести. И на едниот и на друиот протест неговото име се вееше. Значи протестите поврзани со него, а не за некаков соживот, толеранција и права. И демек сега сакаш да кажеш дека тие Албанците на протестот биле изиграни? Зајо ги заебал и треба поради тоа да го заборавиме интервјуто и Зајко да добие поени кај националистите попут мене?
Јас искрено не сакам Албанците да бидат угнетувани. Јас иако сум националист, бев за тоа да им се даде образование на мајчин јазик уште кога го отворија тогаш нелегалниот универзитет, од причина што писмен човек неможеш да манипулираш. Незнам јас како ти ги замислуваш националистите, но со оглед на ова што го пишуваш, ме замислуваш како деген, кој во секој момент е спремен живи деца да јаде.
И пак ќе кажам, интервјуто на Зајо е фијаско на деценијата. Еве ајде нека најави нов митинг, и ќе ти стане јасно.
2. Ти напиша дека зад неговите ставови кои ги изнесе кај новинарката стојат протестите и луѓето таму. Не. На протестите се бара експлицитно оставка, и не ги додавај контра-протестите на муабетот, не се никаде битни тие освен што ти ствараат поголема конфузија на стојалиштата.
3. Не реков дека некој бил изигран, него реков дека рекламира проевропски ставови како што доликува на било кој кандидат за премиерска функција насекаде низ Европа. Скандал и фијаско е да излезе со изјава каде што ќе рекламира ултранационалистички ставови до коска, а со тоа индиректно да објави војна на етничките заедници, такви зелени размислувања само тука на форумот има.
4. Не очекувам да добие поени кај тебе, за тебе секој негов потег е ужасен, непромислен, предавнички итн итн. ))