Ирска ги одобри истополовите бракови

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
Кога еден човек активно допринесува во едно општество заслужува да биде среќен и државата треба да му го овозможи тоа.

Од светот, за некоја недела во САД на ниво на сите држави ќе се озаконат истополовите бракови. Моментално одлуката се чека на Врховниот суд, но исходот мислам дека е веќе познат бидејќи поголемиот дел од државите се изјаснети позитивно по ова прашање веќе неколку години наназад.

Немојте Евреинот да го фаќате со дупли јузери го лутите:

Валенце без нервози валерче мило.
Леле створов и мене ми праќаше пораки :pos:
Иначе, ако Грујо утре каже дека геј браковите се ок, брутус ќе се дупне од пропагирајќи ги:icon_lol:како и за се друго де :)Јас немам став по ова прашање, не сум некој пропагирач, нити се замарам со нивните права.
Туку, викаш Иле Димовски обратен е, а ?:icon_lol:

И поентата на информацијата би била што?
Дека ете таму во некоја друга држава некаде таму се легализира нешто за да ненормалните се почуствуваат нормални иако сите па и тие самите знаат дека не се. Добро фино, таму нека им е. Нивно право , нивен избор, нивна држава. И сега што, треба да се притресеме како тоа Ирска е напредна земја а ние заостанати или што ?

И поентата на информацијата би била што?
Дека ете таму во некоја друга држава некаде таму се легализира нешто за да ненормалните се почуствуваат нормални иако сите па и тие самите знаат дека не се. Добро фино, таму нека им е. Нивно право , нивен избор, нивна држава. И сега што, треба да се притресеме како тоа Ирска е напредна земја а ние заостанати или што ?
Подфорум Свет, Р.Ирска ваљда спаѓа во рамките на тој Свет. :)

Иначе интересно е како за 22 години, од нелегалност на хомосексуалноста доаѓа до легализирани геј бракови. Мада, како што прочитав, референдумот бил подржан од сите големи политички партии. А од друга страна, забранет е абортусот, освен доколку жената е во опасност.

Абе види, ти викаш овие ненормални, али еј, има некои земји што се водени од лудаци.

Порум Свет, Р.Ирска ваљда спаѓа во рамките на тој Свет. :)

Иначе интересно е како за 22 години, од нелегалност на хомосексуалноста доаѓа до легализирани геј бракови. Мада, како што прочитав, референдумот бил подржан од сите големи политички партии. А од друга страна, забранет е абортусот, освен доколку жената е во опасност.

Абе види, ти викаш овие ненормални, али еј, има некои земји што се водени од лудаци.
Поштедиме од твојата глума на наивност, далеку си ти од наивен. И да во право си за подфорумот, па дозволи и јас да споделам една информација поврзана со подфорумот и темата. Руската Федерација ја забрани хомосексуалната пропаганда со цел да се заштити малолетната популација од истата, што сметам дека е за поздравување. Онака чисто информативно колку да се знае дека во светот има и други вистини освен таа западната. Од друга страна можеби и тука ќе го најдеш одговорот на тоа како толку се променило јавното мислење за толку краток период за одредена работа, конкретно педерлукот во типично конзервативна земја која како што и сам спомна абортусот е забранет. Па повели сам извлечи заклучок.
П. С на кои земји конкретно мислеше дека ги водат лудаци, онака чисто ме интересира.

За ова допринесе Папата Франциско кој рече дека хомосексуалноста не е грев и дека хомосексуалците всушност допринесуваат многу за црквата. После таа изјава, почнаа да се рушат конзервативните норми.

no-gay.jpg

Инаку немам ништо против лезбејките,
ова го кажувам само колку да се знае...:cool:

Нешто налик Македонија. Со разлика 95та и 2015 Македонија ниту мрдна по ова прашање ниту по било кое друго прашање. Не е работа да воведеш хомосексуален брак тоа можеш и законски, работа е да го доведеш општеството во развој на тој степен што никој нема да се замара со сексуални ориентации. Е тоа нивото на кое сме, заглавени некаде во муљта се ни е научна фантастика па се препукуваат на фб кој бил за или против педери. Оти тоа е најбитно прашање кое ни тежи на плеќи. Се друго ни е средено до перфекција.
А пола од пратеницине се плескет ко фоки, газот трендафил. Али за Маќедонија со опинците напред. За нови битушанчиња, за нови куропушачиња. За убо само да е.
Работата е да го доведеш општество степен аморфна маса без традиција и (скраја било) вера. Општество на кое што ќе му течат лиги кога ќе се спомне толерантност, запад, демократски вредности ,па макар и г*мна биле тие вредности. Целата е да се уништи разумот и моралот на општеството.

Последно уредено:
Очигледно во Ирска нема педерски финти за бојкот на референдум. И после кој бил педер...

не знам каква штета имаш лично од тие лица. Или каква штета има државата од нив. Плаќаат данок, не се виновни за дупките, криминалот, долговите, тероризмот, етничките поделби, за Тамара, Мартин, Ангел... или за нешто трето кое не гази во Македонијава.

Јас би официјализирал и други нешта ако веќе збориме за промени, иако тие категории не спаѓаат во темава, сепак зошто да се нема избор.
Криви се зашто наталитетот ни е 1.50 и далеку од доволен е за да продолжи родот а не за да иде +. Изгледа дивљацине од Блиски Исток не се будали што ја забраниле со смртна казна. Затоа никогаш нема да имаат потреба од работна сила од надвор. А западна Европа од многу демократија се претвори у виножито....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom