Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
Да не беше ветото на Албанија сеа ќе бевме во НАТО.
Да не кажеше денес Али Ахмети дека разговорите се вистински ние сеуште ќе мислевме дека се монтирани, сечени, лепени и прелепувани.
Вистински ријалити чек ни се Албанците.
А што праи разлика бе? Ветото на Албанија служи за оние кои си мислеа дека Грција е пречката за влез на Македонија во НАТО. Следното што ќе го бараат е она што го побара Невзат Халили пред 8 месеци. Федерализација. А тоа ќе биде почетокот на поделба на Македонија. Во тоа сценарио и те како имаат улога Милчин и компанија, според ова што се случува.

Снимките им се од 2011, а ги прикажуваат сега. 4 години чекале и молчеле за криминалот?

Само тие што го спремале ова можеби ќе успеат да ја растурат Македонија, но знам дека нема лесно да се извлечат и они и нивните фамилии.[DOUBLEPOST=1432150217][/DOUBLEPOST]
Јас сфаќам да си независен нели како што викаш, ама дај барем намали го учеството во секоја одбрамбена линија за кримосите.
Нагласиле, абе другар, го извреѓаа и отераа секој еб*н евро амбасадор кој дојде у земјава, да не зборам како шупаците т.е платениците у денешен ГДОМ зборат колку е лош западот и треба да се дистанцираме, директно на телевизиите и на лејтнајт шоу-та мегафоните се обвинуваат американците и западот за се што се дешава или ќе се деси у државата, а сега со ново алиби на кое е впрегнато целото членство, се вртат/вртите кон Русија. Затоа и немаме пркнато од 2005та со кандидатскиот статус, повеќе уназадувавме а тоа им беше и планот.
Не ги бранам кримосите тие можеби имаат поголема одговорност зошто успеале вака со смкнати гаќи да се најдат во најкритичен момент. И нив ќе ги стигне заслужената казна кога тогаш.

Последно уредено:
Црквата се завршува, за џамијата остана само ветувањето.

.
Да. Тоа е еден од многуте патриотски потези на Грујо. Црквата да се изгради на некое друго место, а не таму кај што била. Што е нон-сенс кога станува збор за обнова на цркви.
Само за да не ги разљути вехабиите од ДУИ.

Дали се читаш себеси ? "Овие гниди" , "не ми требаат овакви сојузници". УСА ја сондира Македонија ОДАМНА, треба ли да ги набројам сите начини на кој се правеше тоа веќе 25 години. Целиот ментален склоп е утврден и овој твојот.

Македонците во Егјеска беа бутнати на страната на Сталин , затоа беа бомбардирани. Сталин т.е. Русија не мрднаа со прст за нив, освен што ги прибраа во источноевропските држави и Русија, Узбекистан, Казахстан у пм... Грчките комунисти после се враќаа , Македонците никогаш ! До ден денешен Русија едно лоша буква не изговорила за тој геноцид врз Македонците фактички спроведена и од страна на Грците! А дали ја знаеш руската исторографија и геополитика во врска со македонското прашање, македонската националност и коренот на македонскиот народ ? Дали ја знаеш воопшто ? И такво ли сценарио туркате во Вардарска Македонија сега?

Декларативно излагање на дотичните како и твоите поодамна во овој форум дека сте биле за НАТО и ЕУ , а работење , делување и гласно размислување против НАТО и ЕУ е смешно да биде спомнато дека сте биле со определба за НАТО.

Не НАТО и УСА зависат од Македонија , туку Македонија зависи од нив.

Не знам тука кој се прави луд ....
25 години е приказната НАТО ЕУ, не е од вчера. Што сме направиле ние како држава против НАТО. Во секоја мисија учествуваме. Сите стандарди што ги измислија ги спроведовме. Го укинавме воениот рок зошто они така ни рекоа(иако Грција и Турција го немаат укинато) и никој не се запрашал зошто.

Можеби тоа го направија, за да можат полесно да не поделат нели мислиш така? Или за тебе му ја мислат Милчин и Најчевска ?

25 години е приказната НАТО ЕУ, не е од вчера. Што сме направиле ние како држава против НАТО. Во секоја мисија учествуваме. Сите стандарди што ги измислија ги спроведовме. Го укинавме воениот рок зошто они така ни рекоа(иако Грција и Турција го немаат укинато) и никој не се запрашал зошто.

Можеби тоа го направија, за да можат полесно да не поделат нели мислиш така? Или за тебе му ја мислат Милчин и Најчевска ?

:D смешки . Ако мислиш дека со мисиите во Авганистан за кои нашите војници беа платени од нив сме покажале дека сме за УСА и НАТО грдно како мало дете се лажеш себеси и тие околу тебе.

Крајната цел и агендата на УСА и НАТО која е ? Авганистан ли ? Во врска со таа агенда и нивниот непријател како се поставувавме ние?

Дали се читаш себеси ? "Овие гниди" , "не ми требаат овакви сојузници". УСА ја сондира Македонија ОДАМНА, треба ли да ги набројам сите начини на кој се правеше тоа веќе 25 години. Целиот ментален склоп е утврден и овој твојот.

Македонците во Егјеска беа бутнати на страната на Сталин , затоа беа бомбардирани. Сталин т.е. Русија не мрднаа со прст за нив, освен што ги прибраа во источноевропските држави и Русија, Узбекистан, Казахстан у пм... Грчките комунисти после се враќаа , Македонците никогаш ! До ден денешен Русија едно лоша буква не изговорила за тој геноцид врз Македонците фактички спроведена и од страна на Грците! А дали ја знаеш руската исторографија и геополитика во врска со македонското прашање, македонската националност и коренот на македонскиот народ ? Дали ја знаеш воопшто ? И такво ли егејско сценарио туркате во Вардарска Македонија сега?

Декларативно излагање на дотичните како и твоите поодамна во овој форум дека сте биле за НАТО и ЕУ , а работење , делување и гласно размислување против НАТО и ЕУ е смешно да биде спомнато дека сте биле со определба за НАТО.

Не НАТО и УСА зависат од Македонија , туку Македонија зависи од нив.

Не знам тука кој се прави луд ....
Што треба, да им аплаудирам честитам на првата употреба на овој вид на напалм во светската историја? Не ми врти сега кој ги бутнал и да Сталин ги бутнал, Грузиец, еден од најкрволочните диктатори кој покрај Македонците во Егејска Македонија има на душа и 40М Совети од кои најголем дел Руси.

Треба ли да ги сакам бе? Тоа сакаш да ми кажеш? Да ги сакам нашите џелати?

Абе стварно безобразно пишеш, како подобро од оваа да ти напише Перун не ми е јасно, дај не се спуштај на некое биту6анец ниво. Историски преглед имаш колку сакаш за лицемерието на Русите и нивната политика на подгревање и создавање тензии а со тоа држење нестабилност во регионите надвор од нивна контрола, милион случаи го потврдуваат тоа, како може после сите нивни гнасни надворешни политики уште за нив да навивате?? Да не збориме за нивната држава и како внатрешно се уредени и колку користи народот од благодетите на таа велесила. Непотребен муабет.
За мисиите во НАТО си дел во право, ама гледајки ги основите принципи и критиките кои ни беа упатувани, не мрднавме со прст, со години се укажуваше на партизирано судство и небалансирано известување, автоцензури заради притисоци, кршење на основни човекови права итн итн. ова беше игнорирано и одеше кон се полошо додека дефинитивно не се обелоденија критиките на ЕУ преку снимките.
Мислам, мало дете ќе препознае дека оваа влада нема никаква намера за интеграции кон запад.

:D смешки . Ако мислиш дека со мисиите во Авганистан за кои нашите војници беа платени од нив сме покажале дека сме за УСА и НАТО грдно како мало дете се лажеш себеси и тие околу тебе.

Крајната цел и агендата на УСА и НАТО која е ? Авганистан ли ? Во врска со таа агенда и нивниот непријател како се поставувавме ние?
Аха...

Ајде вака во последните 25 години што направивме погрешно. Што не изигравме ко што треба за да не не примат во НАТО. Какви сопки направивме во нашите НАТО интеграции? Анти НАТО расположение почиња да се јавува во 2008. Пред тоа 99% народот беше про НАТО. А тоа е скоро 20 години слепо следење на наредби. И пак ништо.[DOUBLEPOST=1432151337][/DOUBLEPOST]
А
Мислам, мало дете ќе препознае дека оваа влада нема никаква намера за интеграции кон запад.
Можеби нема, бидејќи гледа што се готви. Македонија во НАТО поделена помеѓу Албанија и Бугарија е win-win сценарио за САД. Ниту се замераат со балканскиве сојузници и го решаваат вакумот кој се јави ради Македонското прашање.

Ниту ние ниту Заев, ниту Грујо не сме прашани за ова. Само Милчин и Невзат добиле директиви како да настапат.[DOUBLEPOST=1432151643][/DOUBLEPOST]
Абе стварно безобразно пишеш, како подобро од оваа да ти напише Перун не ми е јасно,
Дали си ме прочитал некогаш пред да пишам на оваа тема? Дали си ме прочитал на пример околу 2008 година. Или уште повеќе, дали си ме прочитал некогаш уште порано, на пример 2002, 2004.
Моите ставови беа слични како твоите и на Перун и многу цврсто ги застапував. Но се случија многу работи кои ми ги отворија очите, а јас немам суета. Тој што ја сака Македонија не смее да има суета. Јас ако видам дека САД сака да и помогне на Македонија да опстане како држава. Утре прв ќе го напишам тоа. Ама инфото што го имам е инакво. И покрај нашите заложби за НАТО, САД ни врти грб и ни прави црни сценарија, од кои крајниот исход е укинување на Македонската држава.

Јас тоа како Македонец нема да го преќутувам

Последно уредено:
Имаме кадар за 35%. (ваков каков што сега се бара), но не сакаат, не сакаат албанци да видат, таа омраза не е само преку телефони искажана, и на дело се гледа.

:sick:
Зошто бе другар баш овој проект го најде, знаеш ли дека плоштадот Скендербег е започнат во 2011 година, и дека последната фаза ќе започне во 2017та, а најверојатно ќе заврши во 2018. (не сум сигурен)
7 години за еден плоштад, кој верувале или не, кошта 10 милиони евра. (еднакво на споменикот на Александар Велики).

И тој плоштад нема врска со проектот Скопје 2014та, нити територијално нити содржински, нити ценовно, нити квалитетски.

На местото на Бурмали џамија се изгради српскиот офицерски дом.

Рекоа дека ќе се изгради црквата Константин и Елена во Скопје, а во Тетово ќе се изгради џамија некоја што ја имало на центарот на градот.
Црквата се завршува, за џамијата остана само ветувањето.

Низ цело Скопје последните 14 години се изградија булевари, кружни текови, паркови, плоштади, катни гаражи .... да не си слушнал во Чаир да се изградило нешто?

Не велам дека само македонците се виновни, виновни се и тие што прифатија да бидат заложници, што молчат.
Бурманли џамијата е отоманска оставштина, а не албанска. Тоа е проблемот што Албанците на денешна Македонија немаат ниту еден монамент дека постоеле, а се китите со османлиски споменици коишто дефакто се турски, а не албански.

Многу македонски села се иселени уште пред 3-4 децении што во Скопје, што во странство. Имам еден куп другари што се надвор од Македонија со години, има огромна дијаспора во Северна Америка и Австралија, а поново и во Европа. Само колку последната деценија од Источна Македонија одат во Италија и Германија да работат. Само вас некој ве мачи, само вие сте цвеќиња, само вие имате потреба од терористи, борци во Сирија, Либија, ИСИС, се на вас некој ви крои капа и ве злоупотребува кутрите вие дилери на дрога и оружје низ цела Европа.

http://www.mkd.mk/55718/makedonija/gostivar-bulevar-dzemo-hasa-sovet

Рушите споменик на Цар Душан, а овој не го рушите? Кољач и егзекутор на Македонци од Западна Македонија добива подршка од цел град. Не ни продавај лицемерие тука. Се знаеме сите кои сме и што сме, знаеме каков воздух дишеме и што јаде и мисли комшијата без да го надгледуваме.

Еве ти како добродушен и милозвучен Албанец зошто не побараш од тие 18.5 вработени Албанци на коишто државата им дава плата, образование, здравство, социјала да имаат македонско знаме во куќа и да ја пејат секој ден “Земјо македонска“, а нивните деца да везат македонски јазик наместо да им треба преводилец за јазик кој е државотворен!? Албанија ништо не ви дава освен дрога. Каде ви се македонските знамиња и македонската химна на државни манифестации? Барем за тие 18.5% вработени за коишто јас данок плаќам секој месец)

За мисиите во НАТО си дел во право, ама гледајки ги основите принципи и критиките кои ни беа упатувани, не мрднавме со прст, со години се укажуваше на партизирано судство и небалансирано известување,
Сакаш да кажеш дека до 2008 не бевме послушни. Сите НАТО стандарди исполнети, тапкање по раме, браво само така напред, да не беше Грција ..... Кур се тресе ....да имав под мишка муда ВИДИ.....

Моите ставови беа слични како твоите и на Перун и многу цврсто ги застапував. Но се случија многу работи кои ми ги отворија очите, а јас немам суета. Тој што си ја сака државата не смее да има суета. Јас ако видам дека САД сака да и помогне на Македонија да опстане како држава. Утре прв ќе го напишам тоа. Ама инфото што го имам е инакво. И покрај нашите заложби за НАТО, САД ни врти грб и ни прави црни сценарија, од кои крајниот исход е укинување на Македонската држава.

Ова повеќе личи на следење на агендата на М.П од кабинетот него тоа што си оценил дека е подобра твојата теорија. Што и да се десило, ти и можам да набројам барем 20 ликови кои се активни на ТВ и весници мислите исто, КОМПЛЕТНО ИСТО, е сеа овие мегафони зимаат пари за тоа да го мислат и шират, а затоа сум негде 80% сигурен. Инфо незнам какво имаш, ама да имаш мислење дека треба да се дистанцираме од запад е апсурд, сега кога највеќе ни треба безбедност у државата, ти место тоа сакаш да ризикуваме на исток, па гасовод, па сорос па што уште не, и од кој си информиран од медиумите кои лаат секакви срања само да го игнорираат криминалите на нивните газди? Од таму е твоето инфо, само нема да ми признаеш а не ни очекувам.
НИКАКВИ ЗАЛОЖБИ немавме, до 2005та Македонија имаше заложби, после и како што ти сам си кажа сето тоа се изгуби, се ориентираа анти запад по секоја цена ги оцрнија сите надворешни невладини организации тука и ги насловија како предавници, за да можат да го игнорираат и асимилираат секој на нив различен во државата, и да си ја приватизираат уште 100 години.

Ти бе човек не ме читаш мене??? Не ми ги читаш постовите или што е работава?
Ова повеќе личи на следење на агендата на М.П од кабинетот него тоа што си оценил дека е подобра твојата теорија.Што и да се десило, ти и можам да набројам барем 20 ликови кои се активни на ТВ и весници мислите исто, КОМПЛЕТНО ИСТО, е сеа овие мегафони зимаат пари за тоа да го мислат и шират, а затоа сум негде 80% сигурен.
Јас воошто незнам кој ти е овој М.П. 99% од пратеници и влада не ги знам, ниту пак ги следам Македонските телевизии или интернет медиуми освен за ситуации попут оваа. Единствено нешто што комуницирам во врска со геополитика е Кајгана во послдените 8-9 години. Тоа што некој има сличен став на мене може да биде од две причини. 1. дека го сватил тоа независно од мене, бидејќи има сличен извор на информации. и 2. Да ги прочитал моите ставови. Трето нема.

Инфо незнам какво имаш, ама да имаш мислење дека треба да се дистанцираме од запад е апсурд, сега кога највеќе ни треба безбедност у државата,
Кај сум рекол јас да се дистанцираме од запад. Еве најди еден мој пост кај што експлицитно викам да се дистанцираме од запад. Ти мене не ме читаш воопшто чим го викаш ова. Јас викам дека запад се дистанцира од нас. Тоа го зборам последните 3-4 години, од кога тврдам дека на светот му претстои нова студена војна. И дека поради тоа, нашата држава ќе биде борбено поле на тн. прокси војна ако сме надвор од некој пакт. И тоа почнува да се дешава. Е сега во една таква констелација можни ни се 3 сценарија. 1. Да дозволиме поделба на Македонија меѓу Бугарија и Албанија. 2. Да се договориме со Албанците и да прогласиме неутралност попут онаа на Швајцарија (ова јас го застапував највеќе) и 3.Да завземе источна страна.
Ова е изборот што ни се наметна и НАТО определбата значи поделба на државата, а 3 значи војна и можен опстанок на државата, бидејќи кој се бори може да изгуби, кој не се бори веќе изгубил.

ти место тоа сакаш да ризикуваме на исток, па гасовод, па сорос па што уште не, и од кој си информиран од медиумите кои лаат секакви срања само да го игнорираат криминалите на нивните газди? Од таму е твоето инфо, само нема да ми признаеш а не ни очекувам.
Неможе никој да ми каже дека Милчин и Најчевска и го сакаат доброто на Македонија. Тие се платеници на некакви си структури, кои имаат за задача да го разнебитат народот, да му ја исмејат историјата, религијата, моралните вредности, да го поделат народот, да ни внесам мржња и така натака. А тоа и го прават. И никогаш нема да ја подржам нивната страна, ни во најлошите соништа, пошто знам дека нивната страна е антиМакедонска и кога ќе ги видам нив на некоја страна, тогаш ќе знам дека таа страна е лошата, негативната за Македонија. И тие тоа го знаат ама намерно пак излегуваат бидејќи нив им е целта народот да биде поделен.

НИКАКВИ ЗАЛОЖБИ немавме, до 2005та Македонија имаше заложби, после и како што ти сам си кажа сето тоа се изгуби, се ориентираа анти запад по секоја цена ги оцрнија сите надворешни невладини организации тука и ги насловија како предавници, за да можат да го игнорираат и асимилираат секој на нив различен во државата, и да си ја приватизираат уште 100 години.
Немора никој да ги ослови, они сами си ја залепија таа етикета, уште кога го исмејуваат све тоа што треба да се гордееме.

Последно уредено:
Ова е за сите оние кои мислеа дека со решавање на спорот за името ќе влеземе во НАТО. Тука се и Албанија и Бугарија да удрат ВЕТО. Агендата е Македонија во НАТО разделена помеѓу Албанија и Бугарија.
Уви во голема грешка си. Бугариja има много голем интерес РМ да биде во НАТО.
Старото плашило Бугариja беше извадена от скрин.
За таквите како тебе ке цитирам острата изjaва на надворешното министерство на Бугариja.

Последно уредено:
Дошло е времето ние македонците да признаеме дека сме чисти б'лгари. Ние од рода на Груев сме б'лгари. јаз сум од Струмица. Ама цјала Струмица сега да кажат ке се прехв'рлим кон Б'лгарија. Па и да не си признаем сега, после ке си го признаем ... Сега нај важното е с по-голем дел да улезиме во Б'лгарија. Така сите ке станиме европејци и нема да ни вземат на подбив и ташак-мезе. Всичко ке си дојде на мјасто! Оти да крадеме историја и да мислиме фалшив идентитет? Доста е. јаз ке се вратам кон коренот си и кон б'лгарскиот комита Гоце Делчев - тој на мен ми е бајрактар а не Тито и Колишевски .... ајде ...
па овој па овој продадена душа. Вулгар гнасен.[DOUBLEPOST=1432153538][/DOUBLEPOST]
Уви во голема грешка си. Бугариja има много голем интерес РМ да биде во НАТО.
Па има, знам дека има, сега за скоро ќе почне да кружи како лешинар околу нас.

па овој па овој продадена душа. Вулгар гнасен.[DOUBLEPOST=1432153538][/DOUBLEPOST]
Па има, знам дека има, сега за скоро ќе почне да кружи како лешинар околу нас.
Не е тој никаква продадена душа од Струмица, туку трол од Бугарија.

.................................

.....................Дали си ме прочитал некогаш пред да пишам на оваа тема? Дали си ме прочитал на пример околу 2008 година. Или уште повеќе, дали си ме прочитал некогаш уште порано, на пример 2002, 2004.
Моите ставови беа слични како твоите и на Перун и многу цврсто ги застапував. Но се случија многу работи кои ми ги отворија очите, а јас немам суета. Тој што ја сака Македонија не смее да има суета. Јас ако видам дека САД сака да и помогне на Македонија да опстане како држава. Утре прв ќе го напишам тоа. Ама инфото што го имам е инакво. И покрај нашите заложби за НАТО, САД ни врти грб и ни прави црни сценарија, од кои крајниот исход е укинување на Македонската држава.

За жал обратни случаи сме... јас тогаш се препирав со тебе затоа што беше за НАТО, а сега се препирам со тебе затоа што си против НАТО.
Фактички ни јас тогаш не сум бил во право , нити ти сега си во право...
Во право е на крај само оној кој е на страна на победникот.
Вие таканаречената десница спроведовте во Македонија комунистички систем, државата ја претворивте во најголем инвеститор и најголем работодавач во Македонија, ја преполнивте државната администрација и го условивте секое запослување со партиска книшка, спротивно на сите западноевропски и либерално демократски норми, воведовте репресивен систем и почнавте да ја вртите вашата партија кон "мајка" Русија. За таква политика немавте подршка од УСА и НАТО и со таква програма не стартувавте кога победивте и кога УСА ве подржуваше... Потоа направивте либерален визен режим за руски државјани , пуштивте да влезе руски црн капитал , руски објекти почнаа да се градат и додатно покрај ембаргото кое почна да го спроведува УСА и членките на НАТО кон Русија заради Крим и Украина, вие гледавте не само наши производи туку дури и немакедонски производи кон кои пак Русија имаше поставено ембарго да извезувате во Русија... станавте најголеми поборници во Европа за таканаречениот турски тек , а кога видно УСА застана спротивно на таа политика преку медиумите и гласнговорници дури од бината пуштивте антиамерикански и антинатовски говор , а врз тоа го испративте претседателот на парада во Москва, кога цела западна хемисфера ја бојкотира...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom