Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
На место каде што тврдиш дека Албанците се дискриминирани, таму живее и се чувствува дискриминирана.
Kako se cuvstvuva diskriminirana daj te molam kazi mi? nekoj ja izbrkal od rabota ili ne ja vrabotil zatoa sto e Makedonka?[DOUBLEPOST=1432137697][/DOUBLEPOST]
Пријатело Шишков ти даде одговор за 30.000 кои не ги признаваат за мекдонци во албанија.
Znaci sega vikas deka se diskriminirani?[DOUBLEPOST=1432137914][/DOUBLEPOST]
Знам не останаа Срби да ги убивате, тука има напредок
Арно ама... шо бараат косовари во Куманово да убиваат Македонци?
ете имаа срби на косово ги убија или протераа сите сега им е досадно па мора да идат ваму за убивање?
Si otisol jabana, so mene vaka nemozes da diskutiras cao

Последно уредено:
Самите си ја зготвивме чорбата.... Изјавата на Рама е одговор на УСА и НАТО на митингот во понеделник... Од митингот беа праќани пораки , сега повратна порака е испратена...
Сондажа е направена... заклучокот е: "тука не живеат никакви Македонци , туку Руси т.е. племе словенско"
Се коцкаме со државата... страв ми е дека веќе е прокоцкана.

Pred da generaliziras zosto eve ti kako pacifista i dobrodusen covek ne pobaras od vladata da se pocituva Ohridskiot dogovor?
Така бе Пиштол, кажи му.. Договорот толку фино си беше изнуд... овај постигнат со пацифистички методи од добродушни луѓе, а овие не сакаат да ги довработат уште 6000 души(чки). И тоа зошто, пошо кутриве не знаеле да пишуваат на повеќе од 0 јазици, демек тоа ќе им треба за дома седење. Тоа е, неправди невидени, ама уживај, нема вечно да е така.

Знам бе и јас да останам без аргументи - ќе си заминам од дискусија
Nemozes tendenciozno da mi se obratis, argumenti mozam 10 strani da ti napisam no ti veke si fatil pravec zatoa jas ne gledam deka mozam da razvijam normalna i objektivna diskusija zatoa podobro da ne ti repliciram poveke. Citaj si gi postovite i ke vidis deka pravis glupavi komparizacii so Albagdadi i red drugi gluposti toa ne e moe nivo na diskusija.

Znaci sega vikas deka se diskriminirani?

Кажав ти дека не ја познавам ситуацијата во Албанија и нема да коментирам на тоа. Зборувавме затоа колку министерката/државата ти згрешила на тебе и ти целио народ го стави во исти кош со неа. Зборевме дека демократски барате ослободување на терористите од Куманово затоа што Охридскио Договор не бил почитуван 14 години (а вие пред тоа сте спале и сеа ви текна кога Македонија е во криза). Морав да те потсетам оти многу брзо забраваш да одговореш на тоа што не можеш. И ти кажав за целото недемократско понашање има демократско решение на интернационална база, а не со терор, со дискриминација или насилство. Нејќеме ново Косово во Македонија, затоа има толку бурни реакции со вашто вето, оти натамо оде.

t8IHP.gif

Така бе Пиштол, кажи му.. Договорот толку фино си беше изнуд... овај постигнат со пацифистички методи од добродушни луѓе, а овие не сакаат да ги довработат уште 6000 души(чки). И тоа зошто, пошо кутриве не знаеле да пишуваат на повеќе од 0 јазици, демек тоа ќе им треба за дома седење. Тоа е, неправди невидени, ама уживај, нема вечно да е така.
Jas ne rekov deka bese so pacifisticki metodi od nasa strana, no da izigravate pacifisti oti za celata situacija se Albancite krivi e toa na nekoj Rusin da im go kazes ne na mene.

Nemozes tendenciozno da mi se obratis, argumenti mozam 10 strani da ti napisam no ti veke si fatil pravec zatoa jas ne gledam deka mozam da razvijam normalna i objektivna diskusija zatoa podobro da ne ti repliciram poveke. Citaj si gi postovite i ke vidis deka pravis glupavi komparizacii so Albagdadi i red drugi gluposti toa ne e moe nivo na diskusija.
многу се бе 10 страни
имаш претерано

Кажав ти дека не ја познавам ситуацијата во Албанија и нема да коментирам на тоа. Зборувавме затоа колку министерката/државата ти згрешила на тебе и ти целио народ го стави во исти кош со неа. Зборевме дека демократски барате ослободување на терористите од Куманово затоа што Охридскио Договор не бил почитуван 14 години (а вие пред тоа сте спале и сеа ви текна кога Македонија е во криза). Морав да те потсетам оти многу брзо забраваш да одговореш на тоа што не можеш. И ти кажав за целото недемократско понашање има демократско решение на интернационална база, а не со терор, со дискриминација или насилство. Нејќеме ново Косово во Македонија, затоа има толку бурни реакции со вашто вето, оти натамо оде.
Cekaj da te prasam kolku godini imas?

Видовме во 2001 а и сеа во Куманово какви аргументи имате:icon_lol:

Јас само би сакал да ја искористам оваа можност за да и се заблагодарам на Албанија за сесрдната помош во нашата тешка борба за избегнување на членство во НАТО.
Бидете така. Сите „услуги“ ќе бидат вратени, и надвратени во прикладно време. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom