Средношколски протести

Нападнаа патриотите. На мета се средношколците сега. :D

Ај не ми ја расипвите матурава со вашиве мачо постој. Ај. Ќе ви реплицирам за 4-5 дена.

Ајт mwa <3

на времето, млади симпатизери на дпмне кампуваа во парк жен борец. Добро би било да се потсетиме каков беше епилогот на тие протести... а знам дека едни кампери беа тргнати од Парк жена Борец во една ноќ, со акција на 200 специјали...
Тогаш ништо не добија. Само функции од ВМРО ДПМНЕ. Поединци.

Невладина организација нема во наша држава ниту една и неможеш да ме убедиш во тоа за нешто да биде невладино и граѓанско треба политичарите да стојат подалеку од него . Само двајца се во притвор сигурно ништо не направиле и онака се затворени:facepalm: абе гледај у Холандија како се разбиват студентски протести и пак кажи ми дека неправедно се затворени тие двајца студенти. Перење на мозок допрва почнува благодарение на кембриџ и разгалените мамини и татини дечиња кои никој ништо не им може. Заврши да ама главно и единствено барање беше да нема екстерно и пак ќе имате што добивте продолжување на школска година или ќе се работат саботи за изготвување на наставен план. Значи јас велам дека ниту протестите ниту барањата се суштински значи во 2008 коа баравме повлекување на државна матура јасно и гласно говорев дека неможе да изедначиш гимназија и стручни школи со ист тест , а немат иста наставна програма и не сме да ја нема туку да имаме еднаков третман или различни тестови. Добивме скратување на работи кои не сме ги учеле и остана само мал дел да протестира кои беше потикнат од опозицијата. Значи барање е да нема екстерно ок ај да нема кои се аргументи зошто да нема и слично а не абе да нема и готово. Тоа е исто ко што зборев за студентите не барат подобри услови за студирање и живње во студентски домови немој со државен испит факултетот немало да биде автономен ко тоа нешто ќе му смени на студентот.

Каков средношколски пленум, тоа личи на СДСМовски пленум ?!
Да не се правиме наивни, сите знаеме дека се работи за чиста ПОЛИТИКА.
Затоа и беше делумно активен во 8 училишта, а целосно во 4.
МОН треба да ги остави на годишен испит сите оние што штрајкуваа, а не да ја продолжува учебната година за еден месец и да определи казни согласно постоечките закони за опозиционите професори подбуцнувачи и иницијатори ако внеле политика во училиштата.
Ај вака пошо све знајте.

Прво да се пофалам

Член бев на УМС Вмро ДПМНЕ од Охрид кој шо моментално не постојт поради "непослушност на членовите".

Претседател сум на младина на Вмро Дпмне - Дебрца.

Сум шеф на главен штаб на Вмро Дпмне исто во Дебрца.

90% не ни знајте шо се овие две.

Е арно ама то не ме спречи да бидам еден од основачите на средношколскиот пленум во Охрид и главен организатор на двата марша.

И секогаш ко ќе ме прашат некој зошто го прајш то ти од вмро си му одговарам сум ама мислам за мене. Зашо од бојкотов добив ЈАС. Матурантите добијја. Никој друг.

Вие шо не фарбате сини еве ај кажете шо корист доби опозицијата од бојкотот наш?

Ај вака пошо све знајте.

Прво да се пофалам

Член бев на УМС Вмро ДПМНЕ од Охрид кој шо моментално не постојт поради "непослушност на членовите".

Претседател сум на младина на Вмро Дпмне - Дебрца.

Сум шеф на главен штаб на Вмро Дпмне исто во Дебрца.

90% не ни знајте шо се овие две.

Е арно ама то не ме спречи да бидам еден од основачите на средношколскиот пленум во Охрид и главен организатор на двата марша.

И секогаш ко ќе ме прашат некој зошто го прајш то ти од вмро си му одговарам сум ама мислам за мене. Зашо од бојкотов добив ЈАС. Матурантите добијја. Никој друг.

Вие шо не фарбате сини еве ај кажете шо корист доби опозицијата од бојкотот наш?

Уау, чек да се подзабришам .....

Шеф си на главен штаб на ВМРО во Дебрца и Претседател си на младина во Дебрца.

А да се едуцираш малце и да мислиш на школување наместо на партии и политика?

Ради вакви ботови што од 14 години лепат плакати и глумат политичари на ова дереџе ни е државичево дојдено.

Уау, чек да се подзабришам .....

Шеф си на главен штаб на ВМРО во Дебрца и Претседател си на младина во Дебрца.

А да се едуцираш малце и да мислиш на школување наместо на партии и политика?

Ради вакви ботови што од 14 години лепат плакати и глумат политичари на ова дереџе ни е државичево дојдено.
Мислам не се секирај :) и не морат одма да се фаќаш за то за пример се зедов. Пошо бојкотирав а бојкотирајја и многу "појаки" од мене.

Сдс не организира? Сорос? Кој можит на група 18-19 годишници да им наредит да прат нешто? Башка против нивните. Никој

Мислам не се секирај :) и не морат одма да се фаќаш за то за пример се зедов. Пошо бојкотирав а бојкотирајја и многу "појаки" од мене.

Сдс не организира? Сорос? Кој можит на група 18-19 годишници да им наредит да прат нешто? Башка против нивните. Никој
Манипулација је термин означава коришћење различитих података или информација у циљу „завођења јавности”, односно усмеравање пажње ка оној поруци или значењу које аутор, без обзира на валидност података, жели да изазове. Користи се у свим сферама живота, а у социјалном раду често означава приказивање стања појединца или породицекоје посредно треба да подржи неку намеру или циљ што иначе не произлази из законских или других локалних прописа.

Сеа искрено се мислам дали да го употребам зборот ѓубриња или мамлази ама нема, после ќе кукате дека сум ве навредил.

Абре, не ви е срам на деца да се нафрлите?! Повеќето од нив малолетни! Што, Миленко ви е репер?! Вие сте манипулирани толку години, не децата!

Јас не сум се нарфлил на децата, тоа го прави опозицијата која ги користи децата како последен обид за спас на нивната сопствена кожа. Видовме што стана со студентскиот пленум а наскоро ќе видиме што ќе стане и со овој таканаречен средношколски пленум. Ги искористија и им рекоа да се спакуваат пошто добро си ја завршија работата. На времето и Хитлер ги користеше децата како последна линија на одбрана и го убедуваше светот дека децата знаат најдобро.

Јас не сум се нарфлил на децата, тоа го прави опозицијата која ги користи децата како последен обид за спас на нивната сопствена кожа. Видовме што стана со студентскиот пленум а наскоро ќе видиме што ќе стане и со овој таканаречен средношколски пленум. Ги искористија и им рекоа да се спакуваат пошто добро си ја завршија работата. На времето и Хитлер ги користеше децата како последна линија на одбрана и го убедуваше светот дека децата знаат најдобро.
Добра паралела меѓу опозицијата и Хитлер. Уште малце па ќе имаше грам логика. :)

Зошто го прекинаа бојкотот, тие си знаат. Цел месец беа игнорирани од надлежните кои не се ни удостоија да ги примат. (тоа „знам кој те прати“ не го сметам за прием) Им иде и прослава на матура, им иде и учење за матура (без ова не можат да се запишат на факс), притисоците секој ден се' појаки (да, тоа се методите на власта). Ај размисли малце - опозицијата дали е во состојба на моќ да натера некого да направи нешто против своја волја?! За вас, се' што е против политиките на власта (против власта) е сдсм, сорос, наркомани, пијаници, бездомници, педери итн итн.

Освен оваа од тру блу, најлошо е што си потчинет на однапред составените алибија на шефот на кабинетот на твојот лидер, и ги користиш тие напишани реторики свесно или несвесно. Кога 2009/10 имаше толкави текстови за популаризација и хејт реторики, сега сигурно е многу пообемно, доста покомплицирано и поконфузно за сфаќање, ама на прав пат си.(y)

Добра паралела меѓу опозицијата и Хитлер. Уште малце па ќе имаше грам логика. :)

Зошто го прекинаа бојкотот, тие си знаат. Цел месец беа игнорирани од надлежните кои не се ни удостоија да ги примат. (тоа „знам кој те прати“ не го сметам за прием) Им иде и прослава на матура, им иде и учење за матура (без ова не можат да се запишат на факс), притисоците секој ден се' појаки (да, тоа се методите на власта). Ај размисли малце - опозицијата дали е во состојба на моќ да натера некого да направи нешто против своја волја?! За вас, се' што е против политиките на власта (против власта) е сдсм, сорос, наркомани, пијаници, бездомници, педери итн итн.
Два пати беа примени, се испеглаа некои разлики а они дојдени на почеток на мај бараат темелни реформи во образованието поставуваат шатори навредуваат и тн. Опозицијата може да даде поддршка. Има еден куп професори кои намирисаа дека е можна смена на власта па сакаат да ќарат некое поенче и ги поттикнуваа децата на протест. Мислам многу тешко е средношколец да го натераш да протестира за укинување тестови, испити и тн. И не не се сите сорос, пијаници, наркомани, сдс ама и не секој предлог за реформа се носи за инает на учениците или како што правевте филмови поттикнати од разни мофовци, соросчиња дека реформите во високото образование се носеле за да имало помалку високообразовани луѓе.

Бојкотот е во мирување до 1 септември.

Само двајца се во притвор сигурно ништо не направиле и онака се затворени:facepalm: абе гледај у Холандија како се разбиват студентски протести и пак кажи ми дека неправедно се затворени тие двајца студенти.
Чекај. Што е ова? Да видам во Холандија како е разбиена толпата составена од студенти и по тоа да донесам заклучок дека и нашиве направиле нешто!? Јас ова не можам да го сфатам.
А што е вистината? Тие се политички притворени. Од тие 42-ца притворени, 15-тина полицијата бркала низ градов, а додека оние кои беа испратени од ВМРО, беа само истуркани. Жени.....ако можам така да ги наречам девојките од 25 г. беа бутани по улиците. Точно дека беа во првите редови, и не викам нека не провоцирале, но од вербален деликт до физички има огромна разлика.[DOUBLEPOST=1432064587][/DOUBLEPOST]
Ова е цитат или...? Ако е цитат и не е баш нешто поучен (па ни логичен), ако е нешто друго кажи затоа што вака како што е напишано нема никаков контекст. Ајде сега да видам и една дефиниција за поимот “контекст“! :)

И вака ти како да си Бог. Знаеш точно кој што рекол, како рекол и си бил присутен во секој момент. Па дај некој доказ, аргумент или било што дека опозицијата навистина така рекла, дека искочиле со таков став или некој таен документ! Јас колку што знам опозицијата во саботата излезе со став дека таму планираат и да останат, како резултат на тоа власта контра-протестот го организираше пред Собранието, а не пред Владата. А бојкотот беше завршен уште во петокот, така да само ти си можел да знаеш што и како, никој друг. :)

И дека има злоупотреба на децата, доказ е коментарот погоре (и од кој, зошто и како). Едноставно портите кон рајхот....рајот де, ќе ти бидат отворени ако си член на УМС. Ќе те вработат или во јавна администрација, без разлика на тоа дали знаеш да читаш и пишуваш или во некое фабриче за 9.000 ден. (y)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom