Монтажни куќи

Зарем не инсталираат сѐ при изградба на куќата?
Инсталираат, ама затоа ти викаат дека пред да почнат да ти градат мора да имаш фунфамент, струја, вода, канализација.....:)

има еднанфирма што гради монтажни куќи со подобри карактеристики од хот и хот. Со звучна изолација од 54 дб и термоизолација од А+ класа според европски норми, како и сертификат од изис. Е арно ама цената е околу 350€ м2 плус постамент, што значи ќе излезе 400€ м2. И ако на тоа додадеш и комуналии...весела математика;)

има еднанфирма што гради монтажни куќи со подобри карактеристики од хот и хот. Со звучна изолација од 54 дб и термоизолација од А+ класа според европски норми, како и сертификат од изис. Е арно ама цената е околу 350€ м2 плус постамент, што значи ќе излезе 400€ м2. И ако на тоа додадеш и комуналии...весела математика;)

Хот хот мислам е 280 евра од квадрат или грешка сум ?

Хот хот мислам е 280 евра од квадрат или грешка сум ?
Така нешто. Беа 300 евра од квадрат, па поради ова Купи куќа Купи стан ги намалија цените на 280 евра од квадрат. Е сега дали сеуште се по 280 евра........, незнам:)

техноимпекс, според нивно кажување далеку поквалитетни, ама и троа поскапички;)
Јас имам видено едни на Реклама5, мислам дека се викаат Инфинити. По сликите добро работат. Но јас ако би градел монтажна куќа дефинитивно би ги одбрал Хот Хот:)

И јас без загреан по хот и хот ама бев влегов видов...и некако ми спласнаа импресиите, да не правам антиреклама ама сум бил и во буларт и ми се виде подобро од хот и хот а техноимпекс по нивно кажување се врв

И јас без загреан по хот и хот ама бев влегов видов...и некако ми спласнаа импресиите, да не правам антиреклама ама сум бил и во буларт и ми се виде подобро од хот и хот а техноимпекс по нивно кажување се врв
Зошто? Што не ти се допадна кај Хот - Хот, а ти се допадна кај другиве?

Исто така ме интересира што направи @Христијанин .........., дали изгради монтажна куќа или не? И ако одговорот е да, како му се има покажано?:)

Иначе вака кога подобро ќе размислам и не се толку лоши монтажниве куќи. Единствено нешто што не ми се допаѓа е тоа што само на дрвени греди се држи целата куќа, а тие со текот на времето се трулат, а и не дај Боже некоја од нив да се скрши/пукне. Исто не ми се допаѓа тоа што ако има поплава куќата ќе биде лом (водоводните цевки се во самиот ѕид кој не е водоотпорен).

Иначе го најдов видеово на Јутуб каде се дејствува со вештачки земјотрес на монтажна зграда (составена од монтажни панели) и на зградава не и се дешава ништо, освен тоа што од внатре пука гипс картонот:)

Завршната обработка, она што видов не ме бендиса, искрено а и подот на вториот кат крцка на уште невселена куќа

Мене лично кај куќиве многу ми се свиѓа тоа што имаат одлична изолација, што брзо се градат и што не те боли глава од дополнителни трошоци. Но кога вака добро ќе размислиш и не се така евтини..............., 280 евра од квадрат и плус фундаментот ќе те фати 300 и нешто евра од квадрат. Е сега куќите што се здрави, здрави се, но за помалку од тие пари, т.е. за 230 евра од квадрат можеш да изградиш куќа од исоспан, каде плус ќе имаш и сончеви колектори, керамиди Брамак (што е една од најквалитетните керамиди во денешницава) и подземен подрум. Еве го ценовникот за трошоци од блогот sskuka. А сам да градиш обична куќа, ќе те фати уште поефтино:)

http://www.build.mk/?p=7717

Мене лично кај куќиве многу ми се свиѓа тоа што имаат одлична изолација, што брзо се градат и што не те боли глава од дополнителни трошоци. Но кога вака добро ќе размислиш и не се така евтини..............., 280 евра од квадрат и плус фундаментот ќе те фати 300 и нешто евра од квадрат. Е сега куќите што се здрави, здрави се, но за помалку од тие пари, т.е. за 230 евра од квадрат можеш да изградиш куќа од исоспан, каде плус ќе имаш и сончеви колектори, керамиди Брамак (што е една од најквалитетните керамиди во денешницава) и подземен подрум. Еве го ценовникот за трошоци од блогот sskuka. А сам да градиш обична куќа, ќе те фати уште поефтино:)

http://www.build.mk/?p=7717

Не се снајдов баш најдобро, слики нешто од овие build што ги градат куќите?

Не се снајдов баш најдобро, слики нешто од овие build што ги градат куќите?
Build е страната на која се префрлени податоците за тоа како ја граделе куќата, зошто блогот sskuka го снема. Иначе еве се подетално опишано низ текст и слики..... http://www.build.mk/?cat=495

И на некој начин искача дека куќа градена со Исоспан (читај бетон градба изолирана со стиропор) е поевтино решение од монтажниве куќи. Е сега колкав е векот на траење на куќа од Исоспан и колку е добро за живеење со оглед на тоа дека сепак е бетон, незнам.

Околу ова со трошоциве би сакал да слушнам/прочитам и мислење од @Let 3 :)

Build е страната на која се префрлени податоците за тоа како ја граделе куќата, зошто блогот sskuka го снема. Иначе еве се подетално опишано низ текст и слики..... http://www.build.mk/?cat=495

И на некој начин искача дека куќа градена со Исоспан (читај бетон градба изолирана со стиропор) е поевтино решение од монтажниве куќи. Е сега колкав е векот на траење на куќа од Исоспан и колку е добро за живеење со оглед на тоа дека сепак е бетон, незнам.

Околу ова со трошоциве би сакал да слушнам/прочитам и мислење од @Let 3 :)
На тој блогот, чоеко сам си праи скоро се, и шалова и турва плоча и кошулица и плочки...
зато и иди поефтино оти не плаќа работна рака која може и да е 50% од цената на изградбата. Е сега не секој знае и се разбира во градежни работи, плус, ко ќе платам фирма да ми направи куќа (било каква) добивам и законска гаранција во случај да отпаднат плочки или прокапи кров или негде нешто попушти. Башка, веќе и не смееш во урбанизирани подрачја да градиѓ без фирма, умре време на самоградби или капарени мајстори.

На тој блогот, чоеко сам си праи скоро се, и шалова и турва плоча и кошуливено ца и плочки...
зато и иди поефтино оти не плаќа работна рака која може и да е 50% од цената на изградбата. Е сега не секој знае и се разбира во градежни работи, плус, ко ќе платам фирма да ми направи куќа (било каква) добивам и законска гаранција во случај да отпаднат плочки или прокапи кров или негде нешто попушти. Башка, веќе и не смееш во урбанизирани подрачја да градиѓ без фирма, умре време на самоградби или капарени мајстори.
Човекот кој инвестира во куќата си ја има сам направено тарасата во дворот и оградата за скали. Друго се му имаат направено мајстори и фирмата Исоспан. Па ме интересира што е најефтино, а најквалитетно............, монтажна куќа или тврда градба, во случајов Исоспан?:)

Човекот кој инвестира во куќата си ја има сам направено тарасата во дворот и оградата за скали. Друго се му имаат направено мајстори и фирмата Исоспан. Па ме интересира што е најефтино, а најквалитетно............, монтажна куќа или тврда градба, во случајов Исоспан?:)
Во октомври 2008 г. дојде првиот багер да направи ископ за оградата околу плацот.
Во март 2009 г. на сцена повторно стапија геодетите, го исколчија објектот и направија Протокол. На 23 август започна ископот на земјата за подрумскиот дел.
Од 25 – 26.9.2009 се подготвуваа темелите за делот во подрумот.
Во периодот од 4-7 октомври 2009 се работеше на позицијата
Од 1-4 ноември 2009 се работеше на првата плоча на објектот.
работите повторно продолжија на 25.11.2009 кога се продолжи со поставување на блоковите
работата продолжи следниот ден на 4 март 2010. Еве го напредокот од денес, 5 март 2010
Го објавувам армирањето и бетонирањето на последната плоча со мало задоцнување поради Велигденските празници. Истото се случи на 31 март 2010
Ја комплетирамве столаријата на 6.7.2010
Од 4 октомври почнавме со малтерисување на ѕидовите на приземјето и катот. (2010)
Поставивме хоризонтални олуци на кровот. Монтажата траеше кратко време во периодот од 14-16 март 2011
Во периодот меѓу 6 и 20 април 2011 работевме на поставување инсталации за греење и затоплување
На 8 мај 2011 го изработивме слојот за израмнување на подните површини во куќата или народски кажано „кошулка“.
Во периодот од 24-25 јули 2011 започнавме да го градиме огништето-каминот

He знам дали уште ја гради куќата но дефинитивно предолго трае, од 2008 до 2011. 3 години рачунај имаш обврска да одиш на плац да однесеш донесеш работи, одиш по стоваришта договараш работи контролирашм заштитуваш објектот и материјалите таму.... сето тоа кошта и пари и време а нигде не ти е вклкулирано и на крај му излегува куќата по квадрат како монтажна да ја направил за месец дена

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom