ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

D

Deleted member 53418

Гостин

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Лошо е што некои луѓе ваквите теми ги гледаат како одлична шанса да го зголемат бројот на мислења, небаре даваат награда на тој што ќе напише повеќе.

R

red.devil

Гостин
Зошто кога ќе чујам 17 мај одма ми текнува на 15 септември? :)
Подебилски народ од овој не постои, затоа никогаш нема да имаме држава, ќе го изгубиме и ова што ни го поклониле...
Морам да прашам. Кој и што ни поклонил? :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.394
Поени од реакции
35.056
Како ден е јасно дека разговорите се добиени однадвор. Во клучен период, кога е толку блиску до власт на Заев му прават евтини сопки како денешната со барање на мито. Една таква парализирана опозиција е способна самата да стигне до овие разговори? Само слепи партиски послушници може да веруваат во нешто друго.
Taкви се повеќето овде. Ги има и за влада и за опозиција. Слепи се за се освен за својата страна. Живеат во црно-бел свет. Ете ги тие од опозицијата не гледаат криминал во очигледно барање мито, иако целата работа е појасна и подобро документирана од досегашниве „бомби“ - исто како што и тие што се про-влада ги омаловажуваат сите покажувања за корумпираноста во владата.

За нив се што не сакаат или не можат да разберат, се „теории на завера“.
Ништо не вреди од објаснувања - како на пример тајмингот на сите овие работи: кога заев ги нашол прислушкуваните материјали (наводно додека се шетал во дворот), кога се активира „албанската борба за Голема Албанија“, кога студентите се активириаат со барања (легитимни, ама такви беа и отпорано), кога Американците идат да ги убедуваат Грците да се откажат од гасоводот - во исто време кога албанскиот министер за надворешни работи иде во службена посета на САД - и двете работи само ЕДЕН ДЕН ПРЕД ПУКАЊЕТО ВО КУМАНОВО...итн итн.

Милион работи се случуваат во еден релативно мал временски период. ОТКАКО РЕЛАНОСТ СТАНА ГАСОВОДОТ ТУРСКИ ТЕК (и неговото поминување низ Македонија). И сето тоа кај празноглавиве партиски навивачи не е доволно за да се вклучи никаков аларм. Ебате, до вчера луѓево и за егзистенцијални работи не излегувааа на протести. Ете колку луѓе протестираа за поскапување на струјата - двајца без тројца а пола во државата се социјални случаи и незапослени.
Но сега наеднаш еден куп usual suspects од невладиниве организации се сетија дека живееме во корумпирана држава, се сетија на Никола Младенов, се сетија и на смртта на кутриот Нешкоски (иако таа работа смрдеше од самиот почеток)... Ебате, зошто веќе еднаш не се забрани странско финансирање на невладините оранизации?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.394
Поени од реакции
35.056
Не само тоа, јас би забранил и да постојат опозициски партии...
Затоа што опозициски партии не можат да функционираат без финансирање од странство?
(и сите должнички односи што следуваат)

W

wicked_1

Гостин
Едно евро во црквата, едно евро кај Вицето. Од менувачница, во кеш. Приватизација на државно земјиште од кое црквата и Вицето добиваат пари. :pos:

Па уште пред некој ден пиша дека си бил неутрален и си немал никаква врска со СДСМ. Мајко мила.
После прекинот на средина на клипот има различен муабет од тој претходно шо се праеше, ти изгледа разбираш право ама ќе прегазиш преку разумот пак, нормално и со причина ова го праиш. Мене не ми пречи ова, само ми е смешно како се хиперболизира ова сето толку брзо, има основан сомнеж, но тешко дека ќе има предмет.
У врска со овие што мислиш дека ги бранам, искрено неам некој коментар како да докажувам, пошто форум нели, џабе е. @Erich Zann барем ми реплицира како лице кое одстрана гледа на сето ова, а ти импулсивно и испод секое ниво.
Тука има барем 4 членови кои можам да ти ги директно посочам кои ме знаат лично, и ќе ти пренесат дека досеа се неам појавено ниту у штаб, ниту на нечиј митинг, слободно без никаков проблем ќе те упатам кај нив, активни се и ќе ти потврдат.
Криво ми е што се докажувам само на некој активист како тебе, што смета дека сите треба да бидеме сервилни на нечија кауза, и не постои друг начин.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Затоа што опозициски партии не можат да функционираат без финансирање од странство?
(и сите должнички односи што следуваат)
A не можат странски служби да роварат низ Македонија без формално финансирање на невладини организации? Демек, ако сака САД да ти направи проблем тука, ти ќе ги спречиш затоа што ќе го забраниш Сорос?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.394
Поени од реакции
35.056
Аргумент за непристасност: „Ќе ти посочам 4 членови (кои ние овде не ги знаеме), кои ќе пренесат дека не се појавувам во штаб“
Аргумент за непристасност бр.2: „Гледам корупција само на едната страна, не гледам корупција во барање додатни 200% од цената на некое земјиште, да иде директно во нечии џебови„

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
После прекинот на средина на клипот има различен муабет од тој претходно шо се праеше, ти изгледа разбираш право ама ќе прегазиш преку разумот пак, нормално и со причина ова го праиш. Мене не ми пречи ова, само ми е смешно како се хиперболизира ова сето толку брзо, има основан сомнеж, но тешко дека ќе има предмет.
У врска со овие што мислиш дека ги бранам, искрено неам некој коментар како да докажувам, пошто форум нели, џабе е. @Erich Zann барем ми реплицира како лице кое одстрана гледа на сето ова, а ти импулсивно и испод секое ниво.
Тука има барем 4 членови кои можам да ти ги директно посочам кои ме знаат лично, и ќе ти пренесат дека досеа се неам појавено ниту у штаб, ниту на нечиј митинг, слободно без никаков проблем ќе те упатам кај нив, активни се и ќе ти потврдат.
Криво ми е што се докажувам само на некој активист како тебе, што смета дека сите треба да бидеме сервилни на нечија кауза, и не постои друг начин.
Ти напиша дека Заев објаснувал постапка за приватизација. Толку глупо објаснување за она што го слушнавме немаше ни самиот Заев. Тој ламентираше дека парите биле донација за црква, ама ете, во кеш кај Вицето да завршеле. Така се донира, во кеш.

Нема потреба да ме упатуваш и од месечина може да се види.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти напиша дека Заев објаснувал постапка за приватизација. Толку глупо објаснување за она што го слушнавме немаше ни самиот Заев. Тој ламентираше дека парите биле донација за црква, ама ете, во кеш кај Вицето да завршеле. Така се донира, во кеш.

Од каде ми е позната приказната за донации во кеш? Немаше нешто во врска со Израел такво? :icon_lol:

W

wicked_1

Гостин

Па појма неам , на почетокот за тоа ми стоеше муабетот пошто нели купување на земјиште итн итн, а дури сеа гледам дека има некои изјави у кои бара целата снимка да биде извадена :facepalm: Сигурно за да се потврдат сомнежите, да :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom