ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Најозбилно ме интересира дали срањава сам си ги смислуваш или ти ги кажуваат. А ако ти ги кажуваат се прашувам кој е тој дебил што ти ги кажува...

Иначе дури и да не се случеше Куманово, Заев не би го извал Смилковско сега ( доколку го има ). Нормално ќе се чека 17ти, па ќе виде. Зависно од излезеноста ќе го реши и датумот за Смилковско, што реално би требало да ја дуплира масата на протести.
Доколку на власт се доаѓаше преку ваѓање народ на улица, тогаш која е целта на изборите? ДПМНЕ кој има најголема народна поддршка и ако извади 600,000-700,000 поддржувачи треба да е постојано на власт без избори?

V

viktora

Гостин
Зошто сака Европа да не снема? Нафтата да ни ја земат? Гасните полиња? Златото? Лорандитот од Алшар? Некој голем клучен играч на балканов сме па затоа?

Алал им вера како успеаа оваа флоскула да ја наметнат меѓу дел од граѓаните.

Додека градат огради од 200 илјади евра во центар, амбасади на Норвешка, Холандија и Данска донираа пари за пумпна станица, водовод, канализација и слично по рурални села во кавадаречко, штипско и други заборавени региони.

Незнам како не им е срам после да одат со нив на состанок во новата Влада што личи на грчка амбасада од 15 милиони евра.
Како што кажав мешање баби и жаби.Значи врска нема влезот на Македонија во ЕУ и НАТО со криминалот на владиве.Па друже кога една Бугарија ја примија во еу која беше најкорумпирана држава нас на клоци ќе не втераа во ЕУ И НАТО.Сакале или не.Македонија осранува надвор за поткусурување на соседните држави.Да не се правиме будали,балканските војни завршија со поделба на Мк.Да не ја поделеја и ден денес ќе се колеја.Затоа сега сакаат да видат што понатаму,дали ќе ја поделат со некои земји како компезација за мир.А тоа со ограда од 200.000 евра,тоа е др муабет.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Како што кажав мешање баби и жаби.Значи врска нема влезот на Македонија во ЕУ и НАТО со криминалот на владиве.Па друже кога една Бугарија ја примија во еу која беше најкорумпирана држава нас на клоци ќе не втераа во ЕУ И НАТО.Сакале или не.Македонија осранува надвор за поткусурување на соседните држави.Да не се правиме будали,балканските војни завршија со поделба на Мк.Да не ја поделеја и ден денес ќе се колеја.Затоа сега сакаат да видат што понатаму,дали ќе ја поделат со некои земји како компезација за мир.А тоа со ограда од 200.000 евра,тоа е др муабет.
Само да ти припамтам,дека Грциja и Италиja винаги са били покорумпирани држави. :)

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Меѓу оние гомна од споменици на плоштад, нема ни 500 души да собере ако се организира митинг, не па 100к+ :)
Како бе не ти е срам спомениците на македонските историски личности да ги нарекуваш гомна? Етнички Македонец да кажеше ваква работа за српски, влашки или грчки историски личности, шорошовците веднаш ќе го обвинеа за ширење омраза. После се чудите зошто народот се приклонува кон ДПМНЕ.

V

viktora

Гостин
Цел свет сака да не снема. Кој цел свет, ова е интергалактичка завера против Македонија. Ама ние не се даваме. На чело со Груевски и со Миле, ако треба и во гласачките вреќи ќе влеземе, ама не се даваме. Македонија timeless.
Реков да не се правиме будали.Таква работа ни се случи за време на балканските војни.Сигурно ние не си ја поделивме државата од жал за соседите да не се испоколат па ајде дели, децава да се смират.Значи не делеа со амин на истиве држави кои ги молиме за влез во ЕУ И НАТО.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
9.239
Абе барем за 23 години барем еднаш една програма да направеа , вака народов за кои дела ќе гласа на СДСМ: привтизација, закон за амнестија, за територијална поделба, за доделување државјанства на косовари ???? :icon_mrgr:
Kaко за кои? За фузирање на Арачиново со Илинден и Петровец, за припојување на Липково кон Куманово и за префрлање на неколку села населени со Албанци од општина Струга во општина Охрид.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Што добивте со студентските протести? Таблети? :D
Добивме Автономија. За екстерен испит можете да сањате само.
Во суштина, за мене е доволно што добивме негов пораз.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Како бе не ти е срам спомениците на македонските историски личности да ги нарекуваш гомна? Етнички Македонец да кажеше ваква работа за српски, влашки или грчки историски личности, шорошовците веднаш ќе го обвинеа за ширење омраза. После се чудите зошто народот се приклонува кон ДПМНЕ.
Кои македонски историски личности бе , мадиња да драпаат тие шо ги наместија половина бугарофили на плоштад. Едино вредат спомениците на Гоце Делчев , Питу Гули , Даме Груев (ако го има) и фонтаната на Александар Македонски другото се може комотно во отпад да оди на рециклирање! A народот се приклонува кон ДРПМНЕ и двајцата многу добро знаеме зошто, а тоа е ради што работното место на многумина им зависи од ДРПМНЕовците!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Добивме Автономија. За екстерен испит можете да сањате само.
Во суштина, за мене е доволно што добивме негов пораз.
Јас колку што знам, пленумот ги напушти преговорите, затоа што другата страна не била конструктивна. Единствено што добивте е пренесување жедни преку вода. И таблети, да.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Ууу му нанесовте душевна болка на Битушко, сега ќе ве тужи...не за 50 илјади, али за 5 илјади евра.

Иначе, ај прво нека се напраи попис, да видиме колку не' има во државава, па после избори. Уствари џабе ти избори ко направија 150 илјади јавна администрација и бараат спискови со по 10/20 луѓе, плус репресија врз приватни фирми... не се фалсификуваат веќе избори на тој стариот начин, ова се нови начини на кои се злоупотребува волјата на гласачите.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.732
Поени од реакции
12.782
Доколку на власт се доаѓаше преку ваѓање народ на улица, тогаш која е целта на изборите? ДПМНЕ кој има најголема народна поддршка и ако извади 600,000-700,000 поддржувачи треба да е постојано на власт без избори?
Ќе зборував со факти, али заеби. Очигледно сам веруваш во тоа што го зборуваш.

D

dagau

Гостин
Со насилен протест ќе ја изгуби поддршката од странскиот фактор во земјата, што ја доби после толку многу време. Не е до толку глупав Заев. А што би добил со насилен протест, освен искршен град?
Во најмала рака смешно е да се каже дека од протестот зависи поддршката кон Заев. Тој не доби поддршка поради тоа што е поголем демократ или што сега одеднаш им стана посимпатичен на странците. Едноставно е, кога ќе одлучат дека неговата задача завршила и повеќе не е корисен за агендата која ја одработува, истите оние кои му ја доделија оваа моќ и ќе му ја одземат. Дали тоа што го одработува е вредно од аспект на негов интерес, тоа си одлучува самиот тој.

?

..........

Гостин
Видиш погрешно ме имаш проценето. Тотално погрешно. Немам членска книшка, никогаш и сум немал. Ти го кажувам ова не за друго туку работата е далеку поголема и посериозна од СДСМ и ВМРО. Искрено много кратковидо гледате на работата. Нити ти нити таквите како тебе сте го притиснале овој режим кој патем речено е легално избрана власт на регуларни избори туку тоа го направи некој друг. Вие само сте одработиле за него, сте им ја завршиле валканата работа. Сакал тоа ти да си го признаеш или не. Најжалното е што со цел ум мислите дека сте направиле добро дело. Јас извини неможам да видам добро дело во тоа некој од надвор да ми кажува кој ке ми ја води државата, кој ке биди премиер, министер, какви одлуки треба или не треба да се носат. Јас неможам да видам добро дело во тоа странци да ми кажуваат што е добро а што не кај мене дома. Си има избори за тоа. А дека власта паѓа на избори досега имаме видено минимум 4 пати. Ако ти сметаш дека е некој голем успех странци да ти кажуваат дома кој ке биде денес на власт само затоа што во моментот не ги сакаш едните или другите или не си гласал за едните или другите помисли само дека еден ден истите тие странци ке ти донесат друг на власт и ке ти го сменат оној за кој ти пример си гласал или во моментот ти е по кеф од само за нив познати причини интереси. Последна грижа ке им биди добробитот на народот.
Во последните години се изнагледавме паѓање на режими , диктатури и легално избрани влади во името на таканаречената западна демократија. Секаде без исклучок сценариото беше исто. Од внатре со голема логистичка помош од надвор.
Кажими барем една таква држава каде денес ситуацијата е подобра од претходно.
Барем една.
И вие на тоа се радувате како да сте постигнале голема победа и незнам каков успех. Сами клоца си манавме. Ете тоа си направиме.
Како сега ми пишуваш дека не си за дпмне а сметаш дека не е добро дело тоа што ќе падне корумпирана криминална влада? објасни зошто ги браниш
Ме потсеќаш на моментите кога сдс беше врхушка како што е сега дпмне, се сеќавам тогаш сдсмофци цимолеа дека ако паднат од власт Македонија нема да постои нема да опстане.... што си се уплашил толку? значи од власт ќе паднат корумпирании нечесни политичари, политичари кои не се грижат за народот туку се грижат само за своето членство, гласачко тело, и кога тие не се грижат за сопствениот народ зошто очекуваш странците да се грижат.
Сега одеднаш во обзир се земат сите така? плачки лелекања дека народот ги предал.....а до пред неколку недели се преправаа дека не постои тој народ, никој во државава освен нивните , игнорираа се живо (впрочем и сеуште го прават тоа ама слабо им оди) прават будали од сопствениот народ, кога народот се жалеше за стандардот за енергенсите за разноразни проблеми од секојдневиоето на обичните смртници итн тие му организираа контрапротести, рекетари закани и казни, додека во мегувреме си правеа фонтани палати златни огради итн за да го задоволат егото на сопствените поджувачи, опиени од моќта и занесот додека не траснаа на земја..
Јас немам што да изгубам, да не се повторувам, не земам ништо од државата ниту имам намера во иднина да земам, работам во приватен сектор, нека му ја мислат оние на кој гзот им е под кирија, опстанокот на државата не зависи од тоа дали Грујо е премиер а Сашо директор на разузнавање..
Појасни и за клоцата, каква клоца сме си мавнале? во која свера државава го зацврстила своето битосување од периодот пред да дојде Грујо на влас? не признаа ли во ОН под уставно име? станавме ли член на НАТО ЕУ или било која мегународна влијателна организација сојуз што ио да е, запре ли албанизирањето во државата? не, ништо од тоа, напротив како никогаш до сега се превземени само контра потези, со амнестијата за во ените злосторства, министер за одбрана екс терорист дезертер....

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Јас колку што знам, пленумот ги напушти преговорите, затоа што другата страна не била конструктивна. Единствено што добивте е пренесување жедни преку вода. И таблети, да.
Добивме тоа шо ти кажав дека добивме, сеа ти моеш да филозофираш до утре али суштината е дека ја екстерен нема да видам.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.936
Ликот и делото на такви историски личности се чува со однесување и почитување на принципите според кои тие се воделе, а не со обожавање на парче бетон преку кој некој се криминално обогатил.

Се сомневам дека Гоце Делчев би бил горд да види дека некој се обогатува преку негови статуи.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
bandicam 2015-05-13 16-30-59-343.jpg

Има логика, сакале да направат сензација со апсење на терористите ама не излегло како што треба планирањето.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не го цитирајте Битушанец, ќе прекине да лупета, ќе куртулиме сите.
Ајде, разумно малце, разумно.

Kajgana Shop

На врв Bottom