ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Чекај ти сериозен си ? :pos:
Од кај знаеш дека се тие луѓе кои свиркаа на полицајците?
Или у различна резолуција и од различен агол ги гледавме луѓето, па ја нешто сум пропуштил.

Викам јас, здравството не ни чини.
Не бе, се заебавам. Скроз логично е лидер на опозицијата да го прави поздравот на УЧК еден ден откако на истото место војуваа македонски полицајци против УЧК.

По дигнатите два прста на прегрнатиот со Заев ми е повеќе од јасно дека ако тој не свиркал на полицијата, некој негов инцестоиден братучед свиркал. А тоа што тебе не ти е, е повеќе проблем на системот, отколку на здравството. Здравството тешко дека може да ти помогне, ама системот ако е функционален, може нам да ни помогне, да не трпиме идиоти како тебе.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Не бе, се заебавам. Скроз логично е лидер на опозицијата да го прави поздравот на УЧК еден ден откако на истото место војуваа македонски полицајци против УЧК.

По дигнатите два прста на прегрнатиот со Заев ми е повеќе од јасно дека ако тој не свиркал на полицијата, некој негов инцестоиден братучед бил. А тоа што тебе не ти е, е повеќе проблем на системот, отколку на здравството. Здравството тешко дека може да ти помогне, ама системот ако е функционален, може нам да ни помогне, да не трпиме идиоти како тебе.
Поздравот на УЧК :pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.375
Поени од реакции
24.083
Не ти ја разбирам поентата,како ако ја нема? Ја имало и ќе ја има,албанци си живеат тука и тоа е.
Божем тука владата не носи кон национален просперитет и благосостојба па ќе им треба странска интервенција за да ја бутнат. Не се само они,али се најефикасна мерка.
Со мало закаснување ама нема везе.
Значи за момент заборавија Македонија и земи некоја рандом држава.
Што ако во таа некоја рандом држава нема петта колона или таа е ефективно елиминирана до толку да не претставува опасност по државното уредување. Како тогаш според тебе Американците , Русите, Кинезите итн итн ке донесат влада која ке им оди безусловно по волтите. Кои начини и средства им остануваат на располагање освен секако воена агресија. Тоа е твоја теорија и твои зборови. Еве малце да те потсетам што ти напиша:
На американците им треба влада што ќе слуша,нешто што мислам дека моменталната влада го прави. Доколку не го прави,ќе донесат некоја која ќе го прави тоа.
Така да баш би сакал да прочитам за начините и средствата со кои тие би ја донеле таа ете послушна влада според тебе ?
Намерно ја изоставувам Македонија од репликата од неколку разбирливи причини но верувам дека кога ке се потрудиш да дадеш одговор на прашањето во меѓувреме ке ти текне што ми е поентата.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Поздравот на УЧК :pos:
Па точно е, шо!? На терористи од источна страна на РМ, поздравот им е V.
На овие од западнава страна (Тетово, Гостивар, Дебар), поздравот им е W.

Изгледа уште ве лажат дека тоа е само знак за peace.

Вест Сааааииид!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Од прв ден како почна срањево сум убеден дека ова е масло на власта, само што очигледно ситуацијата на нив им избега од контрола, не верувам дека се толку големи монструми да дозволат губење на животи свесно, е сега кај повеќето работат емоциите и неразмислуваат како што треба, но јас во случајности неверувам и ова да се десило туку така случајно со цел создавање на голема албанија како некои што пропагираат, а како што можеме да видиме и самите албанци несакаат да војуваат за таа идеја барем во МК, второ пратени 8 месеци пуштени да дојдат до километар на центар на град, трето срањево се дешава во многу деликатен период за власта и четврто за турскиот тек според мене ако сакаат американците сега за сега да не се гради само ке наредат ДУИ да излезе од владата и истата буквално паѓа и за секоја наредна влада ке играат на албанскиот фактор во владата, така да неверувам ниту американците да се замешани во оваа срање бидејќи ептен аматерски ке искочи од нивна страна, и на крај краева размислете сега на кого му највеќе одговара оваа ситуација к после сите збивања немили што се десија, а пред да се десат имаше зовриена маса на луѓе кои бараа оставки на владата...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Што ви значат двата дигнати прсти?
Абсолутно ништо. (толку многу ништо, што не знам ни што значи).
Само знам дека Сали Бериша го употребуваше прв пат при падот на комунизмот, но не и Еди Рама или некој друг.
На пример Хашим Тачи има друг поздрав :)

Му се нафрлија на Заев, човекот среќен што наидол на добар пречек, а и овие децата среќни што се сликаат со политичката звезда.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.361
Поени од реакции
8.914

По дигнатите два прста на прегрнатиот со Заев ми е повеќе од јасно дека ако тој не свиркал на полицијата, некој негов инцестоиден братучед свиркал. А тоа што тебе не ти е, е повеќе проблем на системот, отколку на здравството. Здравството тешко дека може да ти помогне, ама системот ако е функционален, може нам да ни помогне, да не трпиме идиоти како тебе.
Многу интересно е што сите соседи зазедоа конструктивна позиција во однос на настаниве, што искрено, мене ме изненади. Очекував само декларативни зборови без сериозна заложба.

Борисов отиде дотаму што го повика Груевски да си поднесе оставка. Тоа е позитивно според мене (не знам, можеби е само мојата игноранција), од аспект дека им се важни политичките/безбедносните/меѓуетничките etc. случувања во РМ. Исто така и Србија доста зрело се произнесе.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Абсолутно ништо. (толку многу ништо, што не знам ни што значи).
Само знам дека Сали Бериша го употребуваше прв пат при падот на комунизмот, но не и Еди Рама или некој друг.
На пример Хашим Тачи има друг поздрав :)

Му се нафрлија на Заев, човекот среќен што наидол на добар пречек, а и овие децата среќни што се сликаат со политичката звезда.
Ок, тогаш. Јас ќе ти помогнам да се сетиш. Тие два дигнати прста се симбол за победата против славјанскиот окупатор на Балканот. V - victory демек. Ги дигавте на Косово 99та, ги дигавте во Македонија 2001ва, кога се поздравувате меѓусебно. Ги дигате и на секој политички собир на кој се збори за УЧК.

Ама еве, моментално си заборавил. Веројатно задоволен затоа што лидерот на македонската опозиција се подмочал од среќа што дел од твоето племе (кое го слушнавме што мисли за луѓето кои изгинаа за тие да не одат колатерала) го прегрнало. Те разбирам.[DOUBLEPOST=1431390069][/DOUBLEPOST]
Многу интересно е што сите соседи зазедоа конструктивна позиција во однос на настаниве, што искрено, мене ме изненади. Очекував само декларативни зборови без сериозна заложба.

Борисов отиде дотаму што го повика Груевски да си поднесе оставка. Тоа е позитивно според мене (не знам, можеби е само мојата игноранција), од аспект дека им се важни политичките/безбедносните/меѓуетничките etc. случувања во РМ. Исто така и Србија доста зрело се произнесе.
Мене ми е сосема беше очекувано. Србија, Косово и Албанија се плашат од прелевање. Бугарија и Грција си калкулираат и мора да бидат будни, за да фатат било каков бран.
Ако се лажеме. :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
надомест во висина од 70 000 евра по семејство

надомест од 40 000 евра

надомест од 35 000 евра по полицаец

надомест од 25 000 евра по полицаец

надомест од 15 000 евра по полицаец

На припадниците на Единицата за специјални задачи и на припадниците на Единицата за брзо распоредување кои беа ангажирани во полициската акција во Куманово, да им се додели финансиски надомест во висина од 10 000 евра по припадник, во денарска противвредност.

На припадниците на хеликоптерската единица кои учествуваа во акцијата и на професионалците од штабот кои раководеа со акцијата во Куманово да им се додели финансиски надомест во висина од 10 000 евра по припадник, во денарска противвредност.

На припадниците на Посебната единица на полицијата кои беа ангажирани во полициската акција во Куманово, да им се додели финансиски надомест во висина од 5000 евра по припадник, во денарска противвредност.

да се додели финансиски надомест во висина од една месечна плата по медицински работник.

Во врска со хуманитарната помош Владата одлучи за следното.

еднократна хуманитарна помош во висина од 100 000 денари по единица оштетен дом во мерка која не дозволува услови за престој.

Владата одлучи надлежните државни комунални, медицински и санитарни институции, во соработка со Општина Куманово и Град Скопје, да пристапат кон расчистување на теренот со цел обезбедување на потребните комунални и санитетски услови.

Владата части, им се падна бинго.
Дали и порано вака било?

Член од
2 јули 2008
Мислења
168
Поени од реакции
81
Многу лошо е тоа што ве пратам, еве веќе 235 страни... и поприлично во лоша насока ја водите дискусијата ( да не зборувам за тоа што наидувам на зборови од типот "морони" "глупаци" итн. да не ги редам)

Многу луѓе има на форумов, и општо, деновиве цела дискусија насекаде е на оваа тема, сите новинари/експерти/политичари/обични луѓе дискутираат и се расправаат за ова.

Тие што се повеќе упатени, се сеќавате на 2001 верувам (и 1999 ке ја вметнам овде), од овие случувања ви е јасно дека САД (и сигурно останати тајни служби од други земји) се вмешани во тогашните случувања и дека помагаа на (да речеме) двете страни.. иако ние не добивме ништо ама ајде тоа ќе го оставиме за друга дискусија...

Целиот овој инцидент, не е платен од ВМРО или од СДСМ. Во право сте дека е режија, но не наша!

Нашите политичари за жал, покажаа колку се неискусни и наивни само со сите овие случувања кои не задесија изминатиов период.

Не гледајте само на Куманово... проширете го погледот малку, сето ова е режија на некој кој е решен да не дестабилизира, И ДОБРО МУ ОДИ!

Бидете искрени, и тие што се симпатизери на ВМРО, и тие на СДСМ, сите тие се исти, немојте да ми кажете дека СДСМ не ги правела истиве работи што ги прави сега ВМРО, ама и тоа е за друга дискусија... поентата ми е следна: Бомбите на Заев, на дел од нас ни ги отворија очите и ни покажаа дека ВМРО не краде. Добро, не ги сакаме ВМРО, не ја сакаме оваа власт, и тргнавме да протестираме, за да ја бутнеме и да дојде да не води некој друг.
Следно беше ова во Куманово, каде терористи буквално им е дадено за цел да не исплашат, И ТОА ИМ УСПЕА. Дали стварно мислите дека ќе го минирале Ситимол, и Камени мост итн??
МВР ги потцени нивните сили и затоа претрпе такви загуби, они тргнале во 05:00 за да ги изненадат, и да биде едно успешно апсење, но се испоставило дека групата е малку поорганизирана и наидоа на неочекуван оган од таа страна, и планот наместо да биде молскавичен и завршен за 30 минути, тој се пролонгираше во 26 часа, поради тоа што нашите од МВР го освојувале теренот куќа за куќа бидејки немало друго решение, кога си веќе таму и ПРВИОТ план не успеал, мораш да продолжиш да буткаш, нема време да се вратиме во Скопје и да скориме план за да ги уништиме ваквите (многу наоружани) терористи.

Биле информирани 17 служби дека има некакво движење, и ниедна служба не ни помогнала.. Само Србската тајна служба ни споделила информации за кои нашиве малку се сомневале и сметале дека се преувеличени, одтаму и се изненадиле во отпорот на групата, како што кажав погоре, сметале дека се обични криминалци кои до сега ги имаат апсено доста.

Никој од страна не ни споделил значи ништо, мислите дека не знаеле за групата? Мислите дека службите на Америка и Европа не биле свесни за вакво движење?
Постојат 2 сценарија:
1. Не ги бива и не можат да ги разоткријат (НЕ)
2. Знаеле дека постои, НО, исто така знаеле и дека има таа група ЗАДАЧА, да не стересе, па не споделиле ништо, напротив, ете ви го и одговорот на едно од честите прашања, а тоа е КАКО група од толку луѓе влегла во сред град, и била така добро наоружана, обучена итн.

Група од ~40 луѓе не напаѓа, за да освои територии демек од идеалистички причини, и сака да прави напади на секакви јавни објекти, а од 40-50 луѓе, 30тина се предаваат, а 14 се убиени. Останаа живи, парите им се стигнати одамна на сметките, и сега ќе останат во затвор (не знам по колку години, сигурно многу од нив нема ни да излезат)
Значи они нивната цел ја исполнија, не исплашија и повеќето остаанаа живи + парите кои ги добиле за овој инцидент ке си останат на нивните сметки и еве да речеме нивните фамилии ќе живеат добро. (Колку од нас викаат дека за 2-3-4-10 милиони би лежеле у затвор ама ако знаеме дека фамилијата ќе живее добро, ме сфаќате која ми е поентата)

Е сега, тој некој кој сака да не дестабилизира... што доби?
Заевите бомби не натераа да не веруваме на власта и државата
Куманово не исплаши од војна и се осеќаме несигурни

Теренот е спремен... голи сме и боси, не знаеме кој сакаме да не води, и НЕМАМЕ за жал кој да не води, се сомневаме во сопствените квалитети и сме исплашени од терористи кои се закануваат да не нападнат во секое време...

Комплетно сме разорани и неорганизирани... Инаку, кога ја спомнувате Русија, стварно држи вода муабетот дека и тоа може да биде поврзано.
Русија како што гледате полека но сигурно ја придобива Грција, Бугарија, Романија... Од друга страна Русија е под санкции од цела Европа и потребен и е овој Турскиов тек или како и да се вика, за да ги придобие овие земји со кои може да им контрира убаво на Европа и САД.

Ние сме најслаба карика од целата таа низа на држави каде ке се гради тој тек, и сме најлесни за да бидеме дестабилизирани и преку нас да се скрши тој план. Ако успеат западниве служби, ќе се откажеме и нема градење, ако не убедат Русиве, ке кажеме дека се согласуваме и да се гради тука, е тогаш западниве служби ке платат пак за напад, можеби и уште една 2001, можеби постои и опција да победат про-руските служби, КАКО И ДА Е, само ние губиме!
Моментално ни се случува токму тоа, ќе не уназадат пак за 5 години, ќе потфрлиме и пред Европа и пред Сад и пред Русија, и ќе си останеме со некој "нов" политичар, кој ќе дојде исто со помош на тие странски сили, и ке игра како што они ќе му свират...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Ти си креаторот на сликава изгледа? :D

Си го заборавил Клосе ондак:

Не сум креатор на сликата, затоа што не мислам дека Заев тоа го направил намерно. Ама тоа што е глуп идиот не е оправдување, бидејќи има значајна општествена функција. И не ми смета што го распнуваат за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom