_The Great_
Il Genio
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 5.955
- Поени од реакции
- 3.318
Друже тоа е проблемот, тоа што не знаеле. Значи ти не можеш да пратиш да речеме 15 специјалци, да им речеш - „Еј, одите, апсите овде, пукајте“. Значи мора да знаат однапред со кого се соочуваат, колку силен е нивниот противник, па да донесат одлука со каква сила да реагираат. Тигрите само што стапнале во населбата, одма биле жестоко нападнати. Јас не сум стручен во оваа област, ама логиката ме тера да мислам на некои работи - МВР морале со поголема сила да реагираат, или не знам, се' да направат оперативците за да спречат жртви на наша страна. Ме сфаќаш? Едноставно ова е ПРЕГОЛЕМА бројка, 8 загинати специјалци за мене се премногу.@_The Great_
Знаеш што е работата? Имале они сознанија за групата, знаеле дека се терористи и слично, ама не знаеле дека се толку многу и не знаеле дека имаат толку оружје и муниција. Тука е ајде да кажам пропустот на МВР, но реално местото е такво што не дава да помислиш дека на толку мал простор ќе се стационираат толку многу терористи.
Vanlok - Не можам да те натерам да ми веруваш. Ова јас го слушнав од другар кој зборел лично со цајканот. Не планирам да лажам и да дезинформирам, јас лично сум многу потресен деновиве зошто живеам меѓу луѓе кои што се директно погодени од трагедијава и знам како ми е мене, а и на нив.