Загина новинарот и сопственикот на Фокус - Никола Младенов

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.408
Поени од реакции
18.323
Кого лажат, ооо Зоте? Меѓусебно се лажат? Ти треба да излезеш на протестиве и да ги замолиш џандарите да те треснат неколку пати. Може ќе вратат нешто во нормала.
Значи обвинителкава ја зборува вистината кога вика дека не го пронашле преку мобилниот телефон?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.738
Поени од реакции
12.730
Мене еден друг момент не ми е јасен околу Младенов и Фокус.
А тоа е како одеднаш во Фокус изникнаа Геровски и Милчин?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Не смее да се дозволи спин за Младенов. Не смееше ни да се дозволи спин за реченицата на Горде со "не можеш убиство да скриеш" и ме чуди како никој не се побуни дека тој извадок од снимките е вулгарно изваден од контекст и злоупотребен на протестите. Ништо не се прикривало за Младенов, освен ептен лични работи кои би го дискредитирале и компромитирале. Интимни работи кои денес токму Заев ги извади во јавност со таа "маж со маж" глупост.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.259
Поени од реакции
26.108
Значи обвинителкава ја зборува вистината кога вика дека не го пронашле преку мобилниот телефон?
Обвинителката се обраќа на јавност. Јавност која нема никаква потреба да знае детали од приватниот живот на Младенов, ниту да чепка таму. Без разлика колку нејзиниот воајеризам и малограѓанштина сака да биде поинаку.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.626
Поени од реакции
31.828
А официјален документ од МВР ти е релевантен извор? Документ кој го пишуваат Горде Иво и Мартин, по телефон? Јака логика бајо. (y)
Порелевантен од Заев, фала курцу.

На крајот бајо на краиштата ништо не е релевантно зато шо вистината си ја доживуваш како највисока форма на субјективен одраз од објективната реалност бајо.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.408
Поени од реакции
18.323
Обвинителката се обраќа на јавност. Јавност која нема никаква потреба да знае детали од приватниот живот на Младенов, ниту да чепка таму. Без разлика колку нејзиниот воајеризам и малограѓанштина сака да биде поинаку.
Значи ако кажеше дека го нашле по мобилниот телефон и дека телефонот е пронајден, сите ќе разбереа колку швалерки имал?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.259
Поени од реакции
26.108
Значи ако кажеше дека го нашле по мобилниот телефон и дека телефонот е пронајден, сите ќе разбереа колку швалерки имал?
Ќе се отвореа прашања, каде, како, што, кои биле последните пораки, кои биле последните разговори. И да, ќе одеше во таа насока.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Порелевантен од Заев, фала курцу.

На крајот бајо на краиштата ништо не е релевантно зато шо вистината си ја доживуваш како највисока форма на субјективен одраз од објективната реалност бајо.
Збориме за моменталното МВР, каде извештаи се пишуваат по нарачка, каде се заташкуваат убиства, каде се нарачуваат апсења и се оговараат после. Тој извештај ти е релевантен? Ако после и тоа што го слушна од нивна лична уста како се правт работите, веруваш во релевантноста на актите кои ги потпишуваат, тогаш ти релевантноста не ја доживуваш како највисока форма на субјективен одраз од реалноста, туку одраз од заблуда или наметната „реалност“.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.626
Поени од реакции
31.828
Збориме за моменталното МВР, каде извештаи се пишуваат по нарачка, каде се заташкуваат убиства, каде се нарачуваат апсења и се оговараат после. Тој извештај ти е релевантен? Ако после и тоа што го слушна од нивна лична уста како се правт работите, веруваш во релевантноста на актите кои ги потпишуваат, тогаш ти релевантноста не ја доживуваш како највисока форма на субјективен одраз од реалноста, туку одраз од заблуда или наметната „реалност“.
Ти ја имаш својата форма и сакаш да ја едначиш со мојата, да ги прифатам целосно разговорите како точни пошто нели кажувале тие од нивна уста некои работи. Јас ти викам дека главниот фокус на тие работи врз кои се потпираат бомбите (обично една до две реченици се најбитни во цел разговор) е фино залепен. Можеш да ја осудиш мојата форма на тој одраз, но во никој случај не барај да ја едначам со твојата и да размислувам до тој степен.

Пример јас и ти говориме. Ел Нињо, , абе го гледаше онај копукон Левандовски вчера, врска нема, не знај кај тера.

Потоа говориме, Ел Нињо брат, Божино го менаџира форумот општи.

Скоцкано- абе го гледаше онај копукон, Божино, врска нема, не знај кај тера.

Како резултат на ова низ рандом муабет нештово да се појави, Божино фино лепо можи мене да ми се налути за век и векова, ако се затрча на реченото. Тие се тие екплозивни реченици.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ти ја имаш својата форма и сакаш да ја едначиш со мојата, да ги прифатам целосно разговорите како точни пошто нели кажувале тие од нивна уста некои работи. Јас ти викам дека главниот фокус на тие работи врз кои се потпираат бомбите (обично една до две реченици се најбитни во цел разговор) е фино залепен. Можеш да ја осудиш мојата форма на тој одраз, но во никој случај не барај да ја едначам со твојата и да размислувам до тој степен.

Пример јас и ти говориме. Ел Нињо, , абе го гледаше онај копукон Левандовски вчера, врска нема, не знај кај тера.

Потоа говориме, Ел Нињо брат, Божино го менаџира форумот општи.

Скоцкано- абе го гледаше онај копукон, Божино, врска нема, не знај кај тера.

Како резултат на ова низ рандом муабет нештово да се појави, Божино фино лепо можи мене да ми се налути за век и векова, ако се затрча на реченото. Тие се тие екплозивни реченици.
Чекај!

Ти си сериозен дека се лепени? ЛЕПЕНИ? Да кажеш дека се сечени, дека се покажуваат само одбрани делови од разговорите пуштани, а не цели разговори, ќе имаше бар трошка логика, али лепени дека се?

Види, ја не барам да ја едначиш со мојата субјективност. Знам дека не можеш бидејќи си партиски член или агитираш да бидеш тоа. Познат ми е таа реторика мене во секојдневието, типичен суптилен партиец, се вади дека не го интресира политика а всушност книшката му е во џебот.

Секако ова сум го заклучил по твоите постови на форумот, на темите за студентските протести, за полициските протести и сега на оваа тема.

И не, не барам да ја прифатиш мојата субјективна проценка за тебе. Макар била точна или неточна, јас не тврдам дека сум во право и за тебе ама за многумина досега сум бил. Твое право си е, твоја определба, ама да не се ебеме во здрав мозок сеа, ипак сме малку попаметни од просечните овдешни државјани.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.626
Поени од реакции
31.828
Чекај!

Ти си сериозен дека се лепени? ЛЕПЕНИ? Да кажеш дека се сечени, дека се покажуваат само одбрани делови од разговорите пуштани, а не цели разговори, ќе имаше бар трошка логика, али лепени дека се?

Види, ја не барам да ја едначиш со мојата субјективност. Знам дека не можеш бидејќи си партиски член или агитираш да бидеш тоа. Познат ми е таа реторика мене во секојдневието, типичен суптилен партиец, се вади дека не го интресира политика а всушност книшката му е во џебот.

Секако ова сум го заклучил по твоите постови на форумот, на темите за студентските протести, за полициските протести и сега на оваа тема.

И не, не барам да ја прифатиш мојата субјективна проценка за тебе. Макар била точна или неточна, јас не тврдам дека сум во право и за тебе ама за многумина досега сум бил. Твое право си е, твоја определба, ама да не се ебеме во здрав мозок сеа, ипак сме малку попаметни од просечните овдешни државјани.
Jaс ти кажав што мислам како што отворено сум кажал за кој сум. Нема потреба од заклучоци. Болдот е типичен обид за навреда така да тука би запрел со реплицирање. Не дека неможам, не знам или немам капацитет, туку напротив :)

п.с примерот со комбинација на реченици ти ја дадов како една варијанта (имам присуствувано на такво аудио средување кога другарче снимаше песна), другата е цели реченици да се вметнат меѓу редови.

Биди поздравен

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Jaс ти кажав што мислам како што отворено сум кажал за кој сум. Нема потреба од заклучоци. Болдот е типичен обид за навреда така да тука би запрел со реплицирање. Не дека неможам, не знам или немам капацитет, туку напротив :)

п.с примерот со комбинација на реченици ти ја дадов како една варијанта, другата е цели реченици да се вметнат меѓу редови.

Биди поздравен
Ја не го пишав тоа со тон на навреда. Ти така си го сфатил. Да сакав да навредам ќе пишев PUTA BARCA. :D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.997
Поени од реакции
18.763

п.с примерот со комбинација на реченици ти ја дадов како една варијанта (имам присуствувано на такво аудио средување кога другарче снимаше песна), другата е цели реченици да се вметнат меѓу редови.

Биди поздравен
А ја слушнав дека сега најнова технологија Заев поседувал, voice cloning нешто у тој стил, буквално цели разговори сам ги креирал. Ова е до толку смешно што патетично е да се спомне у муабет. Ама ај ако е така зошто ДПМНЕ не прифати вештачење на истите разговори? Дури ни они на таа финта не играат, туку Заев соработувал со странски служби, е сеа дали службите се од Марс или Јупитер треба сами да погодиме.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Дали некој знае каде може да го видам излагањето на господинот Зоран Заев во врска со цинцилаторот на федерфуфната на мерцедесот на Младенов?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.259
Поени од реакции
26.108
Дали некој знае каде може да го видам излагањето на господинот Зоран Заев во врска со цинцилаторот на федерфуфната на мерцедесот на Младенов?
На некое предавање на MIT, каде ќе биде ангажиран како визитинг професор.

Kajgana Shop

На врв Bottom