- Член од
- 16 април 2010
- Мислења
- 2.558
- Поени од реакции
- 1.503
Ја ставија ли снимката овие на youtube?
Не уште. Денеска се нешто расеани (изгледа намерно). Претходно одма транскрипт на плусилибертасбриф интервју со жена му после 5 минути сега ништо.Ја ставија ли снимката овие на youtube?
Ништо не знам. Само жена му може да каже дали таа и мажот и се среќавале или барале средба со луѓе од власта. Јас на пазар имам слушнато и не тврдам дека знам.Ти како нешто повеќе да знаеш? Во неколку наврати те читам за Младенов како пишуваш како да имаш инсајдерски информации, па еве ти прилика, сподели.
Не ме јеби сега и ти, ако договарале да го рокнат, тоа сигурно нема да го знаат повеќе од 3-5 човека, и тоа, најверојатно од УБК.Со најавите и помпањето на целата ситуација се даваше впечаток во јавноста дека се има доказ за нарачано убиство од страна на власта. Од целото тоа форсирање и кревање на очекувања останавме со навреди и погрдни зборови во приватни муабети за типот. Изгасив по само 5 минути кога слушнав „А бе разбра дека умрел Младенов?“. Не морав повеќе да слушам, пошо знаев дека следува обид за попалување на јавноста за погрдните зборови кажани за него, рекетар, ваков таков. Ефтини ствари. Гадни работи и емоционални ролеркостери се овие за фамилијата која можеби по сите тие најави очекуваше нешто поконкретно, наместо gossip girl муабети.
И да, поарно да не ја објавуваа, и онака народот си имаше зацртано некоја теорија на заговор многу покул од оваа.
Прикривал другарче кое правело ноќни авантури.Каде е телефонот и што имало на него? Што дискутирал Младенов со Јакимовски?
Многупати го прашаа Заев дали има докази за некое нарачано убиство, тој јасно кажуваше дека нема такво нешто. Исто така, објави дека на семејството му ги има дадено овие разговори и ваљда се согласуваат да ги објави во јавност.Со најавите и помпањето на целата ситуација се даваше впечаток во јавноста дека се има доказ за нарачано убиство од страна на власта.Ефтини ствари. Гадни работи и емоционални ролеркостери се овие за фамилијата која можеби по сите тие најави очекуваше нешто поконкретно, наместо gossip girl муабети.
И да, поарно да не ја објавуваа, и онака народот си имаше зацртано некоја теорија на заговор многу покул од оваа.
Заев не кажа дека е нарачано убиство случајот кажа дека истрагата е водена крајно аматерски што и самата брколинда си признава у разговорите, што нели доведува до потребата за оставки и повторно отварање на случајот. У нормална земја барем.За истрага си има истражен судија кој дава ингеренции. Плус најјако ми беше мене во еден дел од разговорот оговараат овие некој ,,наводно неагилен" истражен судија, а во тој дел од разговорот не спомнаа дека токму тој ја води постапката за Младенов. Шо значи комотно од рандом муабет мож да се извај нештото и тука да се рони, а Зајко че кажи неагилен бил судијата за случајот Младенов.
Сума сумарум, теоријата за убиство нарачано од власта и пропадна.
Друга сума сумарум, јас нема да се дрзнам да коментирам за истрагата, кога Зец ми кажува некој пораки наводно пратени, па некои сликчиња наводно сликани, па некоја боја, па некои метри крастајци. Да го имам официјално извештајот во рака, тогаш би се дрзнал да проучам и расчепкам логичности и недостатоци. А вака братов сосема небитен ми е. Пошто со внимание го слушав што кажува како вовед, што ќе слушаме во разговорите, за на крај многу лесно да се сфати дека хипербола и спинување (ова стилска фигура че стани у пм) му се омилени.
Единствено шо можи да поентира е на приватните разговори, кои никако, ама никако не се нарачано убиство.
Секој пораз, ако доволно многу пати го пишеш овде како победа, можеби магично и ќе се претвори во победа, што знаеш.Не е у реду. Поубаво да не објавуваа ништо. И онака 90% од народов беше убеден дека Мијалков го убил. Сега, може слободно да му фактурираат од Бихачка за ПР, ќе им плати.![]()
Епа не биди ко Србите тогаш, што да ти кажам...Секој пораз, ако доволно многу пати го пишеш овде како победа, можеби магично и ќе се претвори во победа, што знаеш.
Јака ти е таа стратегија, на форумов нема што. Србите ја користеа со Косовската Битка и со Прва Светска Војна.
Koj кур е Заев да ми кажува мене за истрагата пример? Куроми разбира истиот од истрагаЗаев не кажа дека е нарачано убиство случајот кажа дека истрагата е водена крајно аматерски што и самата брколинда си признава у разговорите, што нели доведува до потребата за оставки и повторно отварање на случајот. У нормална земја барем.