Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
@Кико Д. Абе шо доказ сакаш ??
Цел град знаеше дека ќе играт за нас Тетекс . До пред две кола сите ги имавме отпишано овие дрвата , на гол немаја шутнато. Убедливо најслабата екипа во лигата сме а кладилниците коеф. го паднаја на 1,35.
И сега наднаш 2 лесни победи против Тетекс.
Ма дај не ме јеби ... Не сме од марс паднати , пратиме мак фудбал со години.
Само незнам дали опстанокот ќе донеси арно за клубот или ќе биди уште полошо.
Си купват уште една сезона мизерна во прва лига.
Шознам , дајбоже да грешам , ама мислам дека следна сезона ќе сме уште помизерни од ова.
Ама ај да не речите хејтам овде , еве да остајме простор дека летото ќе се смени нешто на подобро.

Прво опстанок , па клоците на Ѓокица одма по крајот на првенството и да се стартова од НУЛА по незнам кој пат до сега .
Нека му скинат бод на Турново недела па ќе речам дека играт за нас, до тогаш не. Можи беше остаена вчера, не можам да кажам за то оти не ја гледав. Е сега ти ако имаш некоја информација плус то е друго и нема шо да се противам.
А и не ми кажа за „традицијата“ која ја спомна да си делиме бодој со Тетекс дали ќе одиш со ќеф да ги гледаш.

Во последно за ништо немам време и само ве читам , па ај нешто да пишам.Дефинитивно најслаб тим во лигата е Турново, па после сме ние, па Тетекс.Ама пак Тетекс ќе отпадни а ќе го освои Купот и ќе излези во Европа ,ќе ги искешира Работнички пола пари од тие шо следуват за учество во евро куповите , а во плеј офф игра за нас и то си кошта пари кој најверојатно Цермат ги плаќа (се е за кеш , некој дава , а освен Цермат друг не гледам)така да нема шо да му должиме оти се си е намирено.

Ај да не бидам многу оптимистичен ама Турново нема да ги тепа Тетекс сега дома а ние имаме сигурна победа со Тетекс дома и ако ја договориме 3 за 3 со Брегалница ќе ни решава утакмицата со Турновци за 2 кола , со која ако не го тепат Турновци Тетекс,сега во недела и нерешен резултат ќе ни биди доволен за опстанок. Ама најдобра варијанта се уште 3 победи по ред дома со Брегалница, Тетекс, и Турново и решен проблем и мислам дека и така ќе биди.

Мене единствени шо ме плаши е ако имат договор Брегалница 3 за 3 и со Турново и со нас, оти тоа му одговара на штипјани со договорени 3 за 3 со нас и Турновци ситурно избегават бараж, а тоа нив му е целта.

Ако одиме во бараж со Гостивар кој се чотки невидени сигурно ги поминваме , а вака со две утакмици е поубо .Една ако играш ќе ти акнат гол и ќе се затворат па ако не ти е денот џабе е све.Вака има за поправен шанса и, шо значи ќе си ги плесниме.Е ако случајно играме со Царев Двор ќе биди циркузи, ама то отом-потом.

Овај систем на ФФМ е глупост невиден , требаше последниот да отпаѓа , а претпоследниот да игра бараж.Но најверојатно ќе биди вака се додека не влезат клубови во прва лига од поголемите градови оти вака не личи на ништо со чотка клубови во прва лига.

Ама и да осптаниме ова година ако ништо драстично не се промени во клубот (а се надевам дека ја научија лекцијата и нема поќе да се заебават) пак другата година да се бориме и мачиме во плеј аут.

П.с. Ви реков дека најголем добитник е газдата на Тетекс од плеј офф ,а ама му се потрефи звездата и излегва дека е најголем добитник и во сезоната. :zloo:

Абе Тетекс си го лади,реално гледано не се замарат тие..
Демек екипата голема,па ако сакаја ќе не тепаја,иако далеку се од слаба екипа,штом дотуркаа некако до финале на куп имаат некој квалитет...
Нема да ме чуди (ако не испромаши се Турново) и тие лесно да ги чукнат и да земат 6 бода..
Реално појјак е Турново класа од Тетекс...
Тетекс си гледа за купот и во лигата ќе си доиграт колку ради реда....
Од нас зависи дали ќе ги тепаме Турново во Прилеп или не....
После да нема лутење,ете Тетекс не еба,не изигра за нас со Турново....
Сега сами си ја кројме судбината....

Нека му скинат бод на Турново недела па ќе речам дека играт за нас, до тогаш не. Можи беше остаена вчера, не можам да кажам за то оти не ја гледав. Е сега ти ако имаш некоја информација плус то е друго и нема шо да се противам.
А и не ми кажа за „традицијата“ која ја спомна да си делиме бодој со Тетекс дали ќе одиш со ќеф да ги гледаш.
Зошто да не бе брат ... Ако нив му зависат бодоојте а нас не , како шо е во моментов ситуацијата , зошто да не му пуштиме и обратно. Соработка не мислев од старт во првенството да има договор 3 за 3 бода , него да се пушти ако му треба на една од екипите . Не е то ништо страшно , секој тим си има таква соработка . Еве ние на пример колку шо знам со Ренова порано така праевме , сега не вервам дека е уште така.

Да ми го даеја мене клубот да го водам,во ваква лига,со ваква "конкуренција"гарантирам со гла дека сега ќе бевме најмалку 4ти...
Во ваква лига не ти требат многу пари,ти треба само познавање на приликите,и малку да се растрчаш по "селата"и да ископаш некој играч,со битолски костур,плус некое засилување од страна на вистинска позиција и ете ти добитна комбинација...
Срамота е да не го искористиме потенцијалот шо го имаме....
Единствен услов е-редовна плата и немешање од партија(за ова второто речиси е невозможно)....
Исто и во ракометот лани,со оние пари шо ги фрлија слепец ќе го земеше третото место...
А овие легендите наши не знат шо сакат,уствари се сакат,ама не знат и самите шо сакат,а и самите знат дека за то шо го сакат треба далеку појќе пари,и пред се знаење(шо е очигледно од авион дека го немат)....
Не за џабе старите рекле СОСИЛА УБАЈНА НЕ БИВА...
И млади играчи да сме промовирале,и позиција на табела да бркаме,и екипа за иднината да прајме,и тренер да сме имале со педигре,а тренерот гледаме шо прај[emoji14]ipi:...
Изгубен во просторот и времето,како Ѓуптин во Веро е во лигата,си мисли работите се како пред 25 години...:angel:
И на крај каша попара работата...
А ЗА ЧАРЕТО ШО ГО БАРАМЕ,Е ЌЕ НАЈДИМЕ СИТЕ ЧАРЕ ЗАЕДНО-КО ЌЕ ДОЈДАТ ВО КЛУБОТ ЛУЃЕ ШО РАЗБИРАТ ФУДБАЛ И ШО ИМАТ ВИСТИНСКИ НАМЕРИ СО КЛУБОТ....
А дотогаш ќе се делиме на вистински и невистински,кој напрајл,кој не напрајл,на прави и (не)прави Чкембари,на навивачи и шминкери(шо викаше еден екс водач)итн....
Најмалку очекував ти да ми реплицираш и не знам оти се пронајде во мојот пост ама ете нека биде...
Како и по обичај пишиш право и се кажа шо сите го знајме и збораме години уназад ама едно само не кажа кај ќе најдиш бе златен ти или јас пари да го водиш клубот?
Претервате жими се само да се плукало ако тепаме местена е, сигурно турново ни ја продаде ако загубиме тркала се играчите и вас крајот не ви се наоѓа неќам никој да бранам а не посебно стручниот штаб кој беа инаетчии и не послушаа од советите за шпиц средина итн..ама вие овде да сте поголеми стручњаци од ѓоко или од мане или од сите други што не ви чинија е смешно па вие на топ 11 или на пес не можите да победите а не да бидите тренери и солите памет исто и за овај од цермат вистина е евреин и глата да го боли апче не си купува ама ај најдете по арен шо е по дарежлив па одма зоран јас ќе го избркам на колци или ете некој од форумот нека дај пари... За крај никој не збора за двојче газето дека денар нема префрлено на клубот дека ништо не исполни од тоа што вети или оти никој не спомна дека немаат играчите земено плата оти е блокирана жиросметката за борчојте на претходната управа и позајмиците на монголот или за тужбите од претходните "наши" играчи за неплатени припреми превоз итн...
Значи да се разбериме чарето не е во фудбалски лица туку во финансиите а за тоа има милион примери!
Уствари дај бе кажете еднаш кој сакате да биде тренер кој да биде во управата и кој да биди газда а не цело време само овај чини онај не чини ај кажете и да ви ги исполнам желбите
За опстанок не прајте математики недела ако тепаме бараж играме сигурно ако земиме само бод ќе биди потешко и одиме до крај!

Доказ дека ни напраја услуга и дека ни ја пуштија ? И зошто да се воспостави соработка ? Пред утакмица знајш денес победваме, во Тетово губиме и со шо ќеф одиш ти да си го гледаш тимот ?

А ако не се калат на 18-19 години кога ќе се калат ? На 26 ?
Јасно ни е на сите дека неможи тие да се костурот на екипата, ама па неможи да ги обвинваме децата дека од младинци ги фрлија во оган да изборат опстанок. Нека му донесат 4-5 искусни играчи па тогаш ќе видиме дали можи да играт и да се напрат играчи или за ништо не ги бива.

@Deksi дај бе доказ кој го пиша то за Ѓоко после Вардар :kezec:
Нема да бидат овие фудбалери бе да не се лажиме, ете цела полусезона не напреднаја.
Јас не знам после овие изгледани утакмици како можи некој да мисли дека не сме најслаб клуб во лигата. Среќа реков јас и порано дека ако се смеша партијата да не спаси можи да куртулиме некако, се надевам ќе се успеј то до крај.
Неќам некој да мисли дека хејтам, не можи да ми речи некој дека го неќам клубо ко сум од бебе на стадион ама околу импровизацијата никој не смеј да ќути. Не функционира клубот и то треба на сите јасно да ни е. Нема за кој друг да навивам ако не за Пелистер. Цел живот го пратам Пелситер и со гла тврдам дека ова е најслаб ростер во историјата, со доберок играчи од скопските клубој плус циркузанти донесени од србија и грција. Пелистер нема никаква игра, никаков напредок, некни со Турново смешно ми беше она да го гледам. Да не беше замешана политиката тешко дека и со Гостивар како стабилен прволигаш во баражот би излегле на крај. И јас се надевав до негде ама дефинитивно вака ако се продолжи и в година не очекува истата песна.

Нема да бидат овие фудбалери бе да не се лажиме, ете цела полусезона не напреднаја.
Јас не знам после овие изгледани утакмици како можи некој да мисли дека не сме најслаб клуб во лигата. Среќа реков јас и порано дека ако се смеша партијата да не спаси можи да куртулиме некако, се надевам ќе се успеј то до крај.
Неќам некој да мисли дека хејтам, не можи да ми речи некој дека го неќам клубо ко сум од бебе на стадион ама околу импровизацијата никој не смеј да ќути. Не функционира клубот и то треба на сите јасно да ни е. Нема за кој друг да навивам ако не за Пелистер. Цел живот го пратам Пелситер и со гла тврдам дека ова е најслаб ростер во историјата, со доберок играчи од скопските клубој плус циркузанти донесени од србија и грција. Пелистер нема никаква игра, никаков напредок, некни со Турново смешно ми беше она да го гледам. Да не беше замешана политиката тешко дека и со Гостивар како стабилен прволигаш во баражот би излегле на крај. И јас се надевав до негде ама дефинитивно вака ако се продолжи и в година не очекува истата песна.
Брат сите овде го сакаме Пелистер , ама дајте аман.
Сакаш да кажиш дека беше местена со Турново и ни ја пуштија за тие да отпаднат колку шо те разбрав,значи во право е Горан ко вика дека ништо не ни се годи.Јас тврдам дека моментално најотепан тим е Турново.Имат за 3-ца играчи и се дечишта , нешто слично како ние,ама за разлика од нас тие не ни тренират како треба.И плус колку за твое инфо во Турново ортак на Орце му бил некој од таму ВМРО - овец кој бил пратеник и стегал да опстанат.Така да ептен хејтате.[DOUBLEPOST=1430992197][/DOUBLEPOST]Абе ќе го пишам и овде, шо го тркалам,Славе Гошев ,претседателот на ракометниот клуб Зомимак од Струмица меша прсти во Турново му бил моментално ортак на Орце.Така да треба пазење оти можи да не изиграт.Треба нашите и претежно партиските лигуши убо се да изменаџират.
Пак ќе кажам лошо е ако Брегалница игра 3 за 3 и со нас и со нив.

Последно уредено:
Брат сите овде го сакаме Пелистер , ама дајте аман.
Сакаш да кажиш дека беше местена со Турново и ни ја пуштија за тие да отпаднат колку шо те разбрав,значи во право е Горан ко вика дека ништо не ни се годи.Јас тврдам дека моментално најотепан тим е Турново.Имат за 3-ца играчи и се дечишта , нешто слично како ние,ама за разлика од нас тие не ни тренират како треба.И плус колку за твое инфо во Турново ортак на Орце му бил некој од таму ВМРО - овец кој бил пратеник и стегал да опстанат.Така да ептен хејтате.
Јас Турново го видов и во Битола и подобра екипа беше од нас. Исто и таму и да не беше местено имавме среќа како не знам кој, 3-4 стопостотни шанси имаше Турново. А и пеналот за нас суден беше екстра дискутабилен, не знам дали го виде ама смешно ми падна на некој начин.
Не велам јас ништо дека неќам да се спасиме, ама реалноста треба да ја збораме, на припремните утакмици второлигашот Боче не рокна лесно а со Победа третолигаш гол не можевме да дајме.
Премногу политика е замешано а то е далеку од добро, треба да сме свесни дека в место тапкаме и пак сме лажени на некој начин.

Никој не рече дека со Турново била местена или пуштена ... За утакмицата со Тетекс прајме муабает и за то дека Тетекс ќе изигра за нас во плеј-аут.
Победата на Турново не врати во трката за опстанок , па така со помошта од Тетекс иаме големи шанси да избегниме директен испад. Нормално и ние сами можиме да си го обезбедиме ако ги победиме штипјани и турновци дома.
Ама голема улога игра и Тетекс во цела ова калакурница.
Ќе видиме како ќе изиграт со Турново в недела . Ако изгубат , значи воопшто не се замарат со лигата и нема помош никаква од нив , ама ако скинат бодој тогаш ќе има простор за вакви муабети.

Остај го декси пијан е мислеше партиски клуб дека ве помага дпмне со градските власти како и некој други луѓе од партијата
Инаку и вие прокопсавте со буџет само од општината со 300 000 еве само за опстанок се борите ама тоа ко нема поарно барем во лигата сте за разлика од победа, тиквеш, борец,саса, рудар,беласица,куманово охрид напредок,караорман итн...

Да не ви ја шпартам темава за Брегалница...
Ама....Брегалница од секогаш е била Градски клуб.
Без разлика кој е на власт, никој смееше да ги секне парите за Брегалница......а имаа оправдани причини за тоа....и тоа големи!
Од долу наведените клубови не бевме далеку....ако ги имаш годините да се сеќаваш дека Брегалница беше исфрлена во Општинска лига!

Како и по обичај пишиш право и се кажа шо сите го знајме и збораме години уназад ама едно само не кажа кај ќе најдиш бе златен ти или јас пари да го водиш клубот?
Претервате жими се само да се плукало ако тепаме местена е, сигурно турново ни ја продаде ако загубиме тркала се играчите и вас крајот не ви се наоѓа неќам никој да бранам а не посебно стручниот штаб кој беа инаетчии и не послушаа од советите за шпиц средина итн..ама вие овде да сте поголеми стручњаци од ѓоко или од мане или од сите други што не ви чинија е смешно па вие на топ 11 или на пес не можите да победите а не да бидите тренери и солите памет исто и за овај од цермат вистина е евреин и глата да го боли апче не си купува ама ај најдете по арен шо е по дарежлив па одма зоран јас ќе го избркам на колци или ете некој од форумот нека дај пари... За крај никој не збора за двојче газето дека денар нема префрлено на клубот дека ништо не исполни од тоа што вети или оти никој не спомна дека немаат играчите земено плата оти е блокирана жиросметката за борчојте на претходната управа и позајмиците на монголот или за тужбите од претходните "наши" играчи за неплатени припреми превоз итн...
Значи да се разбериме чарето не е во фудбалски лица туку во финансиите а за тоа има милион примери!
Уствари дај бе кажете еднаш кој сакате да биде тренер кој да биде во управата и кој да биди газда а не цело време само овај чини онај не чини ај кажете и да ви ги исполнам желбите
За опстанок не прајте математики недела ако тепаме бараж играме сигурно ако земиме само бод ќе биди потешко и одиме до крај!

Е значи според тебе друже, то шо ќе напишите ти или Декси, ние овде сите треба да речиме така е во право сте и толку.
За сите спонзори, финансиери, се фаќате ко пијани за бандера. Така беше и со Монголо не остававте збор да се кажи против него, оп сега излезе за борчојте на претходната управа и на Монголо далаверите. Така сега за Зоки се имате фатено. Шо дека е сопственик кога клубот во обратен правец оди? А и се пиши критички се со цел да тргнат на подобро работите. Ако во краен случај Зоки си замини, далеко му лепа куча, нека си го гланца масератито во дворо...
Пари за да се води клубот? Ако се најди човек со кредибилитет шо ќе застани на чело на клубот, комплетно ги прекини сите матни односи со партијата и тие околу неа... Сигурен сум дека ќе се најдат и други луѓе кои ќе вложат нешто.
Кај нас е проблемот... Еве го пример Пискачот, лежи в сала онде чека од небо да паднат 400-500К за да функционира клубот и тој да биди газда.
Оти Зоки не седни да зборни со тие фирми со кои соработва, еве пример за потребите на цермат точат гориво само во Лукоил и си имаат со нив добра соработка, еве да ги седни да му објасни која е ситуацијата, дека на стадион има секој втор викенд по 4-5000 луѓе, па да му го продај предното лого за 50К? После нека си вработи човек шо се занимава со маркетинг, одма ќе се најдат фирми шо ќе сакат да се рекламират. На крај краева постојат и банки и кредити само шо и таму бараат луѓе со кредибилитет и имот а не шарлатани и магла.
За Двојче не знам овде некој да има речено добар збор. Ама колку се пресудни неговите 100К спрема тие 400 на Зоки? И Зоки не плаќа ништо оти овој го дупел цело време. И така ко селски невести можат да се срамат уште сто години. Дури и Зоки ќути за на Двојче матните бизниси и си ги сликат ќељајците само, на Двојче му одговара итоа како.
Пак ќе повторам за мене подеднакво се криви и Двојче и Зоки и Џокица... Па макар и се спасел клубот пак дури се тие тројца поврзани со клубот мене ќе ми се гади од се. Немам јас желби конкретно кој сакам да е газда, кој да е тренер... Сакам клуб во кој има систем кој функционира, 20 години веќе не се знај кој јади кој плаќа (никој не плаќа сите јадат), зато се мешат околу клубот секакви хоштаплери и зато не можиме ни европа да обезбедиме во оваа бостан лига...

Друга работа, јас не би се фалел ич дека сум напрајл нешто за клубот на ваше место. Имате фан пејџ кој шо генерира јавно мислење а не можите составот да го погодите на ден на утакмица. Претходно милион пати промашивте и со Турци и со секакви индијанци... Како шо ви иди, малце плукате по Двојче, па малце не... Треба јас да паѓам во несвест дека Декси овде се претплатвал на Спорт па од прва рака ни давал информации :vozbud: А за Спорт 90% пиши Мишевски, кој му е главен конкурент на Декси и се прај хајка против него дека е лопов ваков таков. (Можи и е... не знам)
Јас немам до сега видено ни една статија која е издржана, се само некои помпезни наслови, слика огромна и два реда текст во кој шо не се открива ништо од насловот за да се почека да биди официјално (y)
Ви пишав и на двајцата мислам како функционира РСБ форумот. Дечките добиваат инфо директно од луѓе во управата нешто шо и вие го прајте, ама пренесват се она шо им се кажва, поставуваат прашања шо ги интересира сите за доброто на клубот.
Овде вие водите некоја си битка кој го сакал поќе клубот, кој би стручњак... Па еве јас не можам да се пофалам многу поќе од то дека можам само карта да си купам пред утакмица. Немам фрлено со ништо на теренот, значи го немам оштетено клубот, ама имам право ваљда да кажам дека имаме 14 засилувања со две леви нозе, и тренер дунстер шо продава магла.

Јас мислам дека сите овде сме за силен Пелистер. Ни сакам ни барам да мислат сите како мене, можи грешам за многу работи, ама океј ако некој излези со аргументи и ми речи дека не е така, прифаќам. Така да не се тоа поделби, него се бира најдобра опција...

турско - индиска серија левел 100 :facepalm:

е ај да ја фалиме управата ради “засилувањата“ кои ги донесе во зимскиот преоден рок,силата и залагањата на теренот и вон него :tapp:

Е значи според тебе друже, то шо ќе напишите ти или Декси, ние овде сите треба да речиме така е во право сте и толку.
За сите спонзори, финансиери, се фаќате ко пијани за бандера. Така беше и со Монголо не остававте збор да се кажи против него, оп сега излезе за борчојте на претходната управа и на Монголо далаверите. Така сега за Зоки се имате фатено. Шо дека е сопственик кога клубот во обратен правец оди? А и се пиши критички се со цел да тргнат на подобро работите. Ако во краен случај Зоки си замини, далеко му лепа куча, нека си го гланца масератито во дворо...
Пари за да се води клубот? Ако се најди човек со кредибилитет шо ќе застани на чело на клубот, комплетно ги прекини сите матни односи со партијата и тие околу неа... Сигурен сум дека ќе се најдат и други луѓе кои ќе вложат нешто.
Кај нас е проблемот... Еве го пример Пискачот, лежи в сала онде чека од небо да паднат 400-500К за да функционира клубот и тој да биди газда.
Оти Зоки не седни да зборни со тие фирми со кои соработва, еве пример за потребите на цермат точат гориво само во Лукоил и си имаат со нив добра соработка, еве да ги седни да му објасни која е ситуацијата, дека на стадион има секој втор викенд по 4-5000 луѓе, па да му го продај предното лого за 50К? После нека си вработи човек шо се занимава со маркетинг, одма ќе се најдат фирми шо ќе сакат да се рекламират. На крај краева постојат и банки и кредити само шо и таму бараат луѓе со кредибилитет и имот а не шарлатани и магла.
За Двојче не знам овде некој да има речено добар збор. Ама колку се пресудни неговите 100К спрема тие 400 на Зоки? И Зоки не плаќа ништо оти овој го дупел цело време. И така ко селски невести можат да се срамат уште сто години. Дури и Зоки ќути за на Двојче матните бизниси и си ги сликат ќељајците само, на Двојче му одговара итоа како.
Пак ќе повторам за мене подеднакво се криви и Двојче и Зоки и Џокица... Па макар и се спасел клубот пак дури се тие тројца поврзани со клубот мене ќе ми се гади од се. Немам јас желби конкретно кој сакам да е газда, кој да е тренер... Сакам клуб во кој има систем кој функционира, 20 години веќе не се знај кој јади кој плаќа (никој не плаќа сите јадат), зато се мешат околу клубот секакви хоштаплери и зато не можиме ни европа да обезбедиме во оваа бостан лига...

Друга работа, јас не би се фалел ич дека сум напрајл нешто за клубот на ваше место. Имате фан пејџ кој шо генерира јавно мислење а не можите составот да го погодите на ден на утакмица. Претходно милион пати промашивте и со Турци и со секакви индијанци... Како шо ви иди, малце плукате по Двојче, па малце не... Треба јас да паѓам во несвест дека Декси овде се претплатвал на Спорт па од прва рака ни давал информации :vozbud: А за Спорт 90% пиши Мишевски, кој му е главен конкурент на Декси и се прај хајка против него дека е лопов ваков таков. (Можи и е... не знам)
Јас немам до сега видено ни една статија која е издржана, се само некои помпезни наслови, слика огромна и два реда текст во кој шо не се открива ништо од насловот за да се почека да биди официјално (y)
Ви пишав и на двајцата мислам како функционира РСБ форумот. Дечките добиваат инфо директно од луѓе во управата нешто шо и вие го прајте, ама пренесват се она шо им се кажва, поставуваат прашања шо ги интересира сите за доброто на клубот.
Овде вие водите некоја си битка кој го сакал поќе клубот, кој би стручњак... Па еве јас не можам да се пофалам многу поќе од то дека можам само карта да си купам пред утакмица. Немам фрлено со ништо на теренот, значи го немам оштетено клубот, ама имам право ваљда да кажам дека имаме 14 засилувања со две леви нозе, и тренер дунстер шо продава магла.

Јас мислам дека сите овде сме за силен Пелистер. Ни сакам ни барам да мислат сите како мене, можи грешам за многу работи, ама океј ако некој излези со аргументи и ми речи дека не е така, прифаќам. Така да не се тоа поделби, него се бира најдобра опција...
Апсолутно за се во право!:bravobe:
Би се надоврзал на некои слични работи:
Прво нешто до Горан,значи пријателе овде на форумот сите те знајме дека си вечен оптимист,а Декси бунтовник без причина (најчесто) .Е сега мислам дека такви муабети од типот АЈДЕ ВИЕ ЗЕМЕТЕ ГО КЛУБОТ И РАКОВОДЕТЕ СО НЕГО не држат воопшто вода ;).Треба многу посериозно да се постапува и размислува ,бидејќи сепак сме возрасни.Шо е до мене и мојот револт према клубот,управата и се шо се вика Пелистер нормално е дека има шо да се критикува,ете пример и за титула да се бориме и за Европа пак има да се критикува,незнам зошто си револтиран према критиките наши кон клубот и управата?!Па кај нас ако нема за критика кај има на друго место?Кога сработиле нешто како што треба,ни се оддолжиле нам на публиката,напрајле нешто трајно па да бидиме задоволни!?Ти си барем доволно инволвиран во работите кои се случуваат во клубот и незнам оти критикуваш дека сме незадоволни,па какви да бидиме?o_O.Друго,овде форумот е место каде што се дебатира,пофалува,критикува и дознава различни работи.Е сега то што кај нас е мизерија цели 15 год не барајте да фалиме некој.Да не прецизирам кој колку проценти е крив,дали Двојче,Зоки,Џокица за мене сите тие во управата се криви,оти секој со секого од нив игра некаква си игра,секој си гледа различен интерес,така да ние сме тука обични граѓани кои го сакаат клубот,а за жал нема што да гледаат и никакви резултати нема.Ете ќе го спомнам кам-бекот на Монголот пред 3 год,нели сите (меѓу кои и јас за чудо) се понадевавме дека конечно барем на некојси 4-5 год ќе се среди клубот,и шо бидна???Таа сапуница не траеше ни една сезона,уште на полусезона се триеја раце кој колку да го закрпи клубот,а ако се сеќавате на 5 кола до крајот бевме 1-ви на табелата за историска титула.И нормално овие талентите се уништија!!!Продаваја играчи,носеа незаконски и преку граници од тие бугарите и заврши сезоната.И сега после сето то уште пресно,некој излегва наеднаш со 500 К буџет ќе праел европски Пелистер :ojeaa:,а позади него Двојче и компанија :roker:.Не помина исто една сезона,ние се бориме за БАРАЖ за кој незнам како сте сите толку сигурно дека тој би го поминале.Пак ќе речам,фудбал си е фудбал можи да се случи да победи Гостивар или со кој и таму да играме (ако играме).Допрва ќе се критикува за неработењето на новата управа и цел џган таму.И ајде ако погледниме да опстоиме сега ,па со почетокот на новата сезона во август шо очекувате?

Еве денес цел ден по телефон останав, оти фудбалерите немаат плата, оти сега кога најмногу треба да се подржат финансиски фудбалерите, пари немаат !
Е за се ова, со приближно точни цифри (иако тоа и не е многу битно) ќе објавам вечер, па да бидиме на чисто и СИТЕ нека знаат кај е проблемот и кој го кочи клубот да остани во прва лига !
А, не само да се плука по секој, било да е крив или не !

За се подетално, вечер околу 21:00 часот !

Еве денес цел ден по телефон останав, оти фудбалерите немаат плата, оти сега кога најмногу треба да се подржат финансиски фудбалерите, пари немаат !
Е за се ова, со приближно точни цифри (иако тоа и не е многу битно) ќе објавам вечер, па да бидиме на чисто и СИТЕ нека знаат кај е проблемот и кој го кочи клубот да остани во прва лига !
А, не само да се плука по секој, било да е крив или не !

За се подетално, вечер околу 21:00 часот !
Што би бидна бе, сите бомби почнавте да фрлате :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom