Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Eми како ќе имаме 26 бода ние? :angel:
Мислев дали од вчера па натаму се допишуваат бодовите на овие сегашни 26?И дали заклучно со нив ќе се одреди бодовната табела на крајот на плеј-аутот

Мислев дали од вчера па натаму се допишуваат бодовите на овие сегашни 26?И дали заклучно со нив ќе се одреди бодовната табела на крајот на плеј-аутот

23 имавме до вчера, сега 26 имаме...
7миот (Брегалница) се спасва...
8миот (ние или Турново) игра бараж утакмица со третиот од втора лига, најверојатно 2 утакмици на неутрален терен
9тиот и 10тиот со здравје да си го носат.

23 имавме до вчера, сега 26 имаме...
7миот (Брегалница) се спасва...
8миот (ние или Турново) игра бараж утакмица со третиот од втора лига, најверојатно 2 утакмици на неутрален терен
9тиот и 10тиот со здравје да си го носат.
Бараж, дома и гости....двете утакмици на неутрален терен :D
Ова само кај нас го има :)

Од потврдени извори ќе ви кажам. Од играч на пелистер пренесено.

Зоки не го сакаме зато шо така збора Ѓоко!! А на Ѓоко најсилно оружје му се медиумите! Од спорт.мк директорот роднина му бил а декси му е близок соработник, се слушале по телефон па можно е и да го плаќа за да пушта мушички дека тој е нај јак, како него нема, не е тој ништо крив и дрн дрн...
Фудбалерите редовно земале плата, имаат многу скапа опрема (поквалитетна досега немале од кузнај кога), на припреми беа во поубав хотел и од на вардар (Пачовски ги посетил и то му го кажал), соблекувалните колку толку ги реновирале. Значи со пари на Зоки наредиле плочки и тој се праел според договорот.
А НАШИОТ ПРЕДОБАР И НАКУРЧЕН ТРЕНЕР ЃОКО на тренинг или зборал на телефон или му зборал колку тој бил јак,колку била мизерна нашата лига, колку тој бил успешен во Азербеџан и во Вардар некогаш ии како селаните од Царев Двор биле многу слаби и не смееле да играт во Битола. Заборајл тој од кое село потекнува и си мисли кузнај кој е со освоени две титули во некоја аматерска лига во Азербеџан.
Ете видете и според поставата во тимот шо ја прај колку греши..Тие скопјаните шо ги зедоја со врски играле оти дополнителни тренинзи добивале од помошникот на Ѓоко, не разбрав за колку тренинизи месечно и кога точно, ама се работело за сума од 300 евра.
Ако не ми вервате мене слободно прашајте некој од постарите играчи на Пелистер, тие неколку души шо останаја и шо се тргнати на страна за да играт некој анонимни од скопје, грција и србија.
Ѓоко и Двојче се совршена комбинација за уништување на спортот!!!

Кој и да си немој да шириш дезинформаци дека мене некој ми плаќал или незнам шо ! Се слушам со Ѓоко да, а не смеам? Треба тебе да те прашам или било кој тука ? Близок соработник ... да дека брат ми има договор со прв тим, а вратен е во младинци токму од Ѓоко и србинот спортскиот директор ... абе и тебе не ти е лесно, ама тој шо ти го кажал ова (ако има навистина таков) нека ми го речи мене ова, а не ти овде да изиграваш радио милева и да лажиш појќе од Сител и Канал 5 ;) И пред то со Мане имав нормална комуникација, но ништо повеќе туку се со единствена цел, за Пелистер и за информаци од прва рака, околу состав, повредени играчи, атмосфера и такви работи, зошто јас и Горан најчесно ги водиме страните и сме трпеле секакви притисоци ... Да, ете и си монголот имав една нормална комуникација (ако за тебе тоа е близок соработник) па ко дојде да се бира меѓу Цермат и тој кипарецот (кој се збораше дека е со Монголот), завзедовме страна на Цермат, заради многу причина, а една од нив беше таа шо со Горан му влеговме во трагот на тој кипарецот и тогаш сите лајненици му ги извадовме ;) Единствено нешто шо имам добиено од Пелистер во сите овие години е две сезонски карти (ланската сезона) и тоа преку Димов и тоа дека тој така сакаше, а не дека јас сум побарал ;) Еј, да ... да се вратиме и малце наназад ... и со Горазд Михајлов имавме една нормална комуникација, па кога имаше лоши резултати запукавме критички за него и за 2 дена си поднесе отставка па и ден денес имаме нормална комуникација !
Сите знаеле и сега Ѓоко, а и сите нанапред после него ... дека тука сме за доброто на Пелистер и дека Пелистер ќе биди ставен пред сите, без разлика дали некој на некој бил пријател или бил роднина или близок соработник :pos::popce:
И така, во иднина пред да јадиш јавно трици по форуми, прашај ме, најчоечки ќе ти кажам, па после јади бурек овде на Кајгана :tapp:

Кој и да си немој да шириш дезинформаци дека мене некој ми плаќал или незнам шо ! Се слушам со Ѓоко да, а не смеам? Треба тебе да те прашам или било кој тука ? Близок соработник ... да дека брат ми има договор со прв тим, а вратен е во младинци токму од Ѓоко и србинот спортскиот директор ... абе и тебе не ти е лесно, ама тој шо ти го кажал ова (ако има навистина таков) нека ми го речи мене ова, а не ти овде да изиграваш радио милева и да лажиш појќе од Сител и Канал 5 ;) И пред то со Мане имав нормална комуникација, но ништо повеќе туку се со единствена цел, за Пелистер и за информаци од прва рака, околу состав, повредени играчи, атмосфера и такви работи, зошто јас и Горан најчесно ги водиме страните и сме трпеле секакви притисоци ... Да, ете и си монголот имав една нормална комуникација (ако за тебе тоа е близок соработник) па ко дојде да се бира меѓу Цермат и тој кипарецот (кој се збораше дека е со Монголот), завзедовме страна на Цермат, заради многу причина, а една од нив беше таа шо со Горан му влеговме во трагот на тој кипарецот и тогаш сите лајненици му ги извадовме ;) Единствено нешто шо имам добиено од Пелистер во сите овие години е две сезонски карти (ланската сезона) и тоа преку Димов и тоа дека тој така сакаше, а не дека јас сум побарал ;) Еј, да ... да се вратиме и малце наназад ... и со Горазд Михајлов имавме една нормална комуникација, па кога имаше лоши резултати запукавме критички за него и за 2 дена си поднесе отставка па и ден денес имаме нормална комуникација !
Сите знаеле и сега Ѓоко, а и сите нанапред после него ... дека тука сме за доброто на Пелистер и дека Пелистер ќе биди ставен пред сите, без разлика дали некој на некој бил пријател или бил роднина или близок соработник :pos::popce:
И така, во иднина пред да јадиш јавно трици по форуми, прашај ме, најчоечки ќе ти кажам, па после јади бурек овде на Кајгана :tapp:
Еве кој бил крив за ситуацијата на ФК ПЕЛИСТЕР, "Deksi". Па да не заземеше страна, на ЦЕРМАТ односно да не му влезеше во траг на КИПАРЕЦОТ, можи ќе го земеше чоекот ПЕЛИСТЕР и немаше да го испаднат. ДЕКСИ друг пат размисли чија страна заземаш.

:drk:
Еве кој бил крив за ситуацијата на ФК ПЕЛИСТЕР, "Deksi". Па да не заземеше страна, на ЦЕРМАТ односно да не му влезеше во траг на КИПАРЕЦОТ, можи ќе го земеше чоекот ПЕЛИСТЕР и немаше да го испаднат. ДЕКСИ друг пат размисли чија страна заземаш.
Е да, можи и ние се прашвавме кој дс го земи ;) Нас ни се "јави" двојче и не праша :) Ние само јавно споделивме мислење и то беше се :))
Нека го напрат баражот ПОДОБАР ОД 7...(во интерес на полуларизација на фудбалот)...:pijani:
Имаш поддршка Томасино нешто систем како НБА :D

Е па не можи само ти да јадиш трици за то шо ТИ го знајш...можи и ние малку да појадиме за то шо нас ни кажале. Или само Ѓоко ја кажва вистината??
Значи од ИГРАЧ НА ПЕЛИСТЕР ПРЕНЕСЕНО!!! Не ширам дезинформации. Дезинформаци се работите шо ги кажваш а Ѓоко шо ти ги пренесва. И не сум Сител или Канал 5..тие кажват само убај работи за тие со кој соработват. Значи ти си како нив. :)
Не ме сваќај погрешно. Јас не се лутам или љубоморам за то шо си ти во клубот и за то шо имаш комуникација со Ѓоко или било кој претходно. Не ми пречи ни дека држите страна на фб и дека си добил гратис карти. Муабетот е зошто толку го фалите и форсирате Ѓоко кога ништо не постигна со Пелистер! (Му земат бод на Вардар по заслуга на Пачовски, вие пишите да не заборајме дека Ѓоко е најмногу заслужен.) Оти ни еднаш не го искритикувавте дека лоша постава прај? Дека и тој има заслуга за Плеј-Офот?
Никаква игра, никаква постава на играчите, никакви акции немат, постарите играчи сите ги тргна на страна, се тепа со публика и шо не друго..Се најлошо. :)
Значи то е се шо ние гледавме! Е сега ова е друго шо го кажав погоре дека играч ми пренесе! Мислиш дека нема и тебе да ти го кажи то? Мислиш дека лажам? Лично тој ме праша дали го знам некој Дејан Декси зато шо Ѓоко често зборал со него. Тие 100 пати поќе се нервират од сите таму другите шо ќе си одат ако Пелистер испадни!! Нив 100 пати поќе треба да ги цениме од Ѓоко шо напрај пустош со Пелистер. Не е се така розево како шо ти пренесва Ѓоко. Нема причина да лажи нашиот играч. Немам причина ни јас да пренесвам лаги и да измислувам. Биди ми поздравен и без нерви, трици и буреци :anco:[DOUBLEPOST=1430824169][/DOUBLEPOST]

Е па не можи само ти да јадиш трици за то шо ТИ го знајш...можи и ние малку да појадиме за то шо нас ни кажале. Или само Ѓоко ја кажва вистината??
Значи од ИГРАЧ НА ПЕЛИСТЕР ПРЕНЕСЕНО!!! Не ширам дезинформации. Дезинформаци се работите шо ги кажваш а Ѓоко шо ти ги пренесва. И не сум Сител или Канал 5..тие кажват само убај работи за тие со кој соработват. Значи ти си како нив. :)
Не ме сваќај погрешно. Јас не се лутам или љубоморам за то шо си ти во клубот и за то шо имаш комуникација со Ѓоко или било кој претходно. Не ми пречи ни дека држите страна на фб и дека си добил гратис карти. Муабетот е зошто толку го фалите и форсирате Ѓоко кога ништо не постигна со Пелистер! (Му земат бод на Вардар по заслуга на Пачовски, вие пишите да не заборајме дека Ѓоко е најмногу заслужен.) Оти ни еднаш не го искритикувавте дека лоша постава прај? Дека и тој има заслуга за Плеј-Офот?
Никаква игра, никаква постава на играчите, никакви акции немат, постарите играчи сите ги тргна на страна, се тепа со публика и шо не друго..Се најлошо. :)
Значи то е се шо ние гледавме! Е сега ова е друго шо го кажав погоре дека играч ми пренесе! Мислиш дека нема и тебе да ти го кажи то? Мислиш дека лажам? Лично тој ме праша дали го знам некој Дејан Декси зато шо Ѓоко често зборал со него. Тие 100 пати поќе се нервират од сите таму другите шо ќе си одат ако Пелистер испадни!! Нив 100 пати поќе треба да ги цениме од Ѓоко шо напрај пустош со Пелистер. Не е се така розево како шо ти пренесва Ѓоко. Нема причина да лажи нашиот играч. Немам причина ни јас да пренесвам лаги и да измислувам. Биди ми поздравен и без нерви, трици и буреци :anco:

Последно уредено:
Абе не е битно сеа кој шо рече и кој бил во право или не... Дајте да не ја тупиме сеа со тие муабети.
Сите знајме како е ситуацијата. Најбитно моментално е да се избори опстанок ова сезона , па после ќе резимираме.
Дајте да се фокусираме на поважните работи . Да ги остајме настрана Двојче , Зоки и Ѓоле.

p.s.
За утрешната утакмица глеам дека кладилниците излегоја со многу мал коеф. за нас. Да не речам нереален .
Ќе биди доста тешка утакмица.
ks.png

Оваа победа беше фаќање за сламка,чувство како гол во 90+7:jeeee:..
Ако не тепавме денес толку ќе беше од муабетот....
Вака останавме во игра...:гик:
Тетекс ни ја крој судбината...
Аго ги тепаме два пати нив,а тие да скинат некој бод со Турново тогаш мечот со Турновци во Прилеп ќе решава...
Брегалница тешко дека ќе падни под линија за бараж,а реално далеку се по квалитет и од нас и од Турново,би требало лесно да обезбедат пласман на 7мо место..
Е сега дали ќе изиграат тие чесно до крај или пак ќе има некои шеми?...
Да се оди по ред,мора да се тепа Тетекс,па да чекаме Турново да продолжи со лошата форма...:zloo:
Па ако стигниме да решаваме сами за нашата судбина,не ми се верва да заебиме работа,вака така ќе ги чукниме некако во Прилеп,па после во евентуалниот бараж да видиме кој ќе падни(има време)...

Оддамна не сум ве читал...

Тетекс ништо не ви крои....игра за вас.
Турново се распаѓа...Димитковски си отиде, така да имате идеални шанси да останете.

Утре ќе се решава и ќе се знае горе доле како ќе изгледа табелата на крај.

Ако ние тепаме со Турново....вас по дифолт ви одат 6те бода од Тетекс тогаш 90% играте бараж.
Едино ако не се промени ситуацијата помеѓу вас и Тетекс.

Значи то е се шо ние гледавме! Е сега ова е друго шо го кажав погоре дека играч ми пренесе! Мислиш дека нема и тебе да ти го кажи то? Мислиш дека лажам? Лично тој ме праша дали го знам некој Дејан Декси зато шо Ѓоко често зборал со него. Тие 100 пати поќе се нервират од сите таму другите шо ќе си одат ако Пелистер испадни!! Нив 100 пати поќе треба да ги цениме од Ѓоко шо напрај пустош со Пелистер. Не е се така розево како шо ти пренесва Ѓоко. Нема причина да лажи нашиот играч. Немам причина ни јас да пренесвам лаги и да измислувам. Биди ми поздравен и без нерви, трици и буреци :anco:[DOUBLEPOST=1430824169][/DOUBLEPOST]

Значи то е се шо ние гледавме! Е сега ова е друго шо го кажав погоре дека играч ми пренесе! Мислиш дека нема и тебе да ти го кажи то? Мислиш дека лажам? Лично тој ме праша дали го знам некој Дејан Декси зато шо Ѓоко често зборал со него. Тие 100 пати поќе се нервират од сите таму другите шо ќе си одат ако Пелистер испадни!! Нив 100 пати поќе треба да ги цениме од Ѓоко шо напрај пустош со Пелистер. Не е се така розево како шо ти пренесва Ѓоко. Нема причина да лажи нашиот играч. Немам причина ни јас да пренесвам лаги и да измислувам. Биди ми поздравен и без нерви, трици и буреци :anco:
Абе ете јавно кажи го кој е играчот, и не треба да ти кажи друг, еве и јас сам ти кажвам дека се слушам и имам нормална комуникација, а најмногу ти кажав за шо !
Кажи ми ти шо дека сега ќе се критикува, плука и незнам шо по играчите и Ѓоко ?
Шо добиват со то? Мотивација? - Не ! Поголема сигурност во себе ? - Не ! Поголема доверба во себе ? - Не !
Ништо, нема да поможиме само ќе одмогниме !
Значи сега џабе е се ! Сега е битно како шо и неколку тука членови потенцираа да се спаси Пелистер т.е да остани прва лига ! Наше е да ги бодриме, да ги охрабриме ДЕКА МОЖАТ, да ги поддржиме кога најмногу му е потребно то ! Ако некој најмалце сака да губи, сигурно се фудбалерите и стручниот штаб, зошто тие не се од вчера никој и не се прв пат во фудбалот, па да му е сеедно, за разлика од Двојче и Зоки, ти текнува ? Значи најмалце е битно е сега дали јас сум праел муабет со Ѓоко често или не, а еве прам и сега шо ќе ти смени тебе то ? Ќе ти падни бингото или 7ка на Лото ? Боже боже ... и дај барем кажи се кој си, ако не друго барем ко ќе се видиме низ град да те поздравам ;)

Абе ете јавно кажи го кој е играчот, и не треба да ти кажи друг, еве и јас сам ти кажвам дека се слушам и имам нормална комуникација, а најмногу ти кажав за шо !
Кажи ми ти шо дека сега ќе се критикува, плука и незнам шо по играчите и Ѓоко ?
Шо добиват со то? Мотивација? - Не ! Поголема сигурност во себе ? - Не ! Поголема доверба во себе ? - Не !
Ништо, нема да поможиме само ќе одмогниме !
Значи сега џабе е се ! Сега е битно како шо и неколку тука членови потенцираа да се спаси Пелистер т.е да остани прва лига ! Наше е да ги бодриме, да ги охрабриме ДЕКА МОЖАТ, да ги поддржиме кога најмногу му е потребно то ! Ако некој најмалце сака да губи, сигурно се фудбалерите и стручниот штаб, зошто тие не се од вчера никој и не се прв пат во фудбалот, па да му е сеедно, за разлика од Двојче и Зоки, ти текнува ? Значи најмалце е битно е сега дали јас сум праел муабет со Ѓоко често или не, а еве прам и сега шо ќе ти смени тебе то ? Ќе ти падни бингото или 7ка на Лото ? Боже боже ... и дај барем кажи се кој си, ако не друго барем ко ќе се видиме низ град да те поздравам ;)

Еј еј...Сакаш да ме поздравиш? :) И шо ако ме поздравиш? Ќе ми го смениш мислењето? Брат не ме интересира..шо сакате прајте со Ѓоко само ми пречи неговото величење а во Пелистер не напрај ништо. И шо дека не ги критикувавте и не ги плукавте?! Шампиони станаја?! Ништо! Само шо до крај го лажевте народот! Само то! А за играчот не се секирај..Ко ќе го сретнам ќе му речам да те поздрави и да ти кажи. Само биди сигурен дека ништо од то шо тој го кажа за тренинзите, за соблекувалните, за Ѓоко, за опремата, за платтите итн итн не е лага. За то дали Ѓоко се лижи со тебе и ти кажва глупости вие си знајте. Само се надевам нема да испадниме од прва лига. Другото ќе го преболиме.

Најскапи припреми 30к е ,најскапа опрема околу 15к е, повеќе финансии од 2008 а успех ? Се бориме за бараж,а тој смрдениот Ѓоко сегде се фали како тој не е крив,туку Зоки,+ се плаќат 7 станови најмогу досега и околку 25-30к месечно се плати и трошоци за клубот,а Зоки дава пари сите редовно плата земат се надевам дека ќе се спасиме нормално то е најбитно сега,а и неколку фудбалери имат коментирано за работата на Ѓоко дека колку го величат а тој е мн.послаб од нашите тренери и Што успех има Ѓоко во кариерата ? со вардар Шампионски титули кога немаја конкуренција во МКД,во купот исто,1 титула во Јапонија куп, и Азербејџан,Азербејџан успех е ? Бошко Ѓуровски има позначајни титули освоено во посилни лиги,коментира како играле со Мане демек на гол не шуткале а со него па се отепаја шуткање,и Царев Двор ги избрка за да не гледаме дека подобро од Пелистер играат,а Ѓоко според мене не треба да биди на клупата на Пелистер следната сезона без разлика дали ќе сме во прва или втора лига оти има многу поголеми работници во фудбалот

Сите премногу очекуваја од Ѓоко,то е факт!Ама пак пусто македонско работење (непоштено и несериозно) неможиме да застаниме на здрави нозе.Се само во вакви ситуации сме!Остајте парите,опремата,хотелите....Треба работење и игра!Додека ние го тупиме и се молиме дали ќе се спасел клубот или не,некој друг други планој мисли.Па видете какво лудило го/ја има зафатено градот/државата и на крај бараме спорт...Абе со закон треба да се забрани!Да не се гледаа воопшто ,пошто ниту заслужуваме ниту имаме услови резил и срам сме за светот!Прво не требаја да си дозволат во вториот дел од сезоната да падниме на дното и да се бориме за бараж.Ја заебаја од страт,Ѓоко и компанија...па сега дали бил крив Двојче или Зоки или друг.Сите се криви,оти за ништо не ги бива освен за лажење и крадење на сопствениот народ!Па то Зоки права марионета :facepalm:,луѓе без душа :mad:.И шо ако ете испадниме во 2 лига и таму седиме 2-3 сезони и поради јаката конкуренција не би можеле да влезиме во 1 лига...шо тогаш?Значи од старт ја грешија овие згрешените!!!И шо ете по некоја случајност ќе опстаниме во лигата и сето ќе биди хепи енд...догодина шо?Шо очекувате наредна сезона,промени?!Да,само какви промени ќе има,оти праксата во изминатите 20 год е дека на полошо одиме до дното.Тука на ова поднебје уште дооолги години ќе биди истото.Шо ,овие деца кој Ф немат од фудбал догодина ќе научат да играт???Ај некој поупатен ако чита (или некој професионален фудбалер) нека ми кажи баш ме интересира...:facepalm:Со овие 15 нови играчи ќе се бориме наредна сезона?!Пак ќе биди истото,па од таму не гледам ништо лошо ако испадниме,дури и на некој начин сакам да испадниме искрено,едно ради мизеријата која владее кај нас,второ баш ме интересира за случувањата тогаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom