MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Имаат свои извори за SK HD каналите.
image.png

Првиот е српски, вториот хрватски, 3 и 4 се српски 720i и 1080i. Во 1080i ги имаат српските кабелски и некои бугарски оператори. Словенија ги има во SD и HD 1080i словенечки коментар.
Словенија односно T-2 и Siol се далеку поквалитетни во смисол на услуга која ја нудат споредено со нашиот maxIPTV, а имаат ист начин на реемисија.
Освен цената нема ништо направено за подобрување на услугите посебно за HD канали.
blizoo е светлосни години пред MaxTV во однос на HD каналите.

Не барајте преку леб погача

HD 1080i како што вие и сакате на MaxTV само за оние со оптика затоа што кај тие пакети 3макс 2макс текшко дека некој ќе може да гледа како што треба . Си бара да " држи " линијата поголема брзина која е доволна за емитување на HD канали .

Кај мене работи добро HD MРТ 1, СИТЕЛ, Arena sport нормално , ама не може па на две приемника да имаш пуштено HD а некогаш кога симнувам нешто од интернет одма има проблеми со сликата тоа сум го приметил навечер. Фала богу вакви проблеми не се чести и каналите не се бог знае колку добро HD.

Да почекаме неколку години да почнат помасовно ширење оптикава па тогаш ќе биде како што треба.

Па да според текстов сосема нов дизајн функции итн. Али кога ќе се појави незнам ваљда до есента
Има некаде слики да се види барем нешто како ќе изгледа дизајнот ?

Ги исклучиле Б92 и AMC :(

Дали ви е ОК звукот на МРТ 1 SD кај вас на MaxTV?

Гледам додале два канали на МахТВ SPORT NEWS ,JOLLY HD и на двата во моментот оди кајрон известување за немањето права за емитирање на овој канал во Македонија

Гледам додале два канали на МахТВ SPORT NEWS ,JOLLY HD и на двата во моментот оди кајрон известување за немањето права за емитирање на овој канал во Македонија
Двата се tring канали. Така што не се радувај :) Искрено ме чуди како до сега не ги имале вметнато :)

Во врска со укинувањето на AMC каналот, еве што била причината: „Prethodna licenca AMC Channela, koja je stanici dodijeljena 2012. godine, istekla je u Bugarskoj i Makedoniji.“
Извор: media-sat.net

Па можно е сега да се врати повторно во понудата :)

Имам едно прашање и ако може помош . Дали некој од вас може да ми сними бесплатно 2 емисии секоја трае по 45 минути и да ми ги аплоудира на јут јуб ( имам профил на јут јуб ќе дадам пасворд ) . Емисиите кои би сакал да ми бидат снимени одат едната утре во сабота а втората во недела на телевизија .

Имам едно прашање и ако може помош . Дали некој од вас може да ми сними бесплатно 2 емисии секоја трае по 45 минути и да ми ги аплоудира на јут јуб ( имам профил на јут јуб ќе дадам пасворд ) . Емисиите кои би сакал да ми бидат снимени одат едната утре во сабота а втората во недела на телевизија .
Не може сниманото да се извади пд ресиверот

Јас би ги снимил,ама незнам како да ги извадам од ресиверот.

Единствено нешто што не сум пробал е да се снима на телевизор со приклучено УСБ ,ама јас немам таков ТВ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom