Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Gledam 2014 polovina i povekje vrnati na dopolnitelna proverka sto e poentava so toa valjda nekoj ima poteklo od dedo po prva linija ima nekoj informacija da napise kako e

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Gledam 2014 polovina i povekje vrnati na dopolnitelna proverka sto e poentava so toa valjda nekoj ima poteklo od dedo po prva linija ima nekoj informacija da napise kako e
Во 2014 има многу повеќе предмети со стари документи но најверојатно не го прочитале советот од мене и останатите членови на форумот да достават дополнителни документи во правосудие пред да бидат вратени на дополнителна, бидејќи проблемот е што на происходите не пишува како го добиле и поради слабата соработка помеѓу ДАБЧ и ПРАВОСУДИЕ така да еве уште еднаш ќе кажам луѓе носете документи со време бидејќи секако ќе морате само што во колку имате а не однесете значително ќе ви се пролонгира добивањето на Блгарско гражданство.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Во 2014 има многу повеќе предмети со стари документи но најверојатно не го прочитале советот од мене и останатите членови на форумот да достават дополнителни документи во правосудие пред да бидат вратени на дополнителна, бидејќи проблемот е што на происходите не пишува како го добиле и поради слабата соработка помеѓу ДАБЧ и ПРАВОСУДИЕ така да еве уште еднаш ќе кажам луѓе носете документи со време бидејќи секако ќе морате само што во колку имате а не однесете значително ќе ви се пролонгира добивањето на Блгарско гражданство.
Jas dobiv proizhod so stari dokumenti od pradedo sto znaci treba ponovo da gi dostavam vo pravosudieto neli pisuva vrz koj osnov si zel proizhod?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Jas dobiv proizhod so stari dokumenti od pradedo sto znaci treba ponovo da gi dostavam vo pravosudieto neli pisuva vrz koj osnov si zel proizhod?
И јас исто другар и пред два месеца ги доставив во правосудие со изводи преведени и легализирани за да ја докажам врската со лицето на кое се повикувам. Не би сакал да те убедувам бидејќи ќе треба да направиш екстра тошок али сепак споделувам мислење кое еве гледаме дека почнале да враќаат на дополнителна и тоа 90% од прегледаните броеви од 2014. (Николовски89).

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
И јас исто другар и пред два месеца ги доставив во правосудие со изводи преведени и легализирани за да ја докажам врската со лицето на кое се повикувам. Не би сакал да те убедувам бидејќи ќе треба да направиш екстра тошок али сепак споделувам мислење кое еве гледаме дека почнале да враќаат на дополнителна и тоа 90% од прегледаните броеви од 2014. (Николовски89).
I jas od damna se mislev na ova dagi dostavam povtorno pokraj krstenicata na pra dedomi so koja dobiv proizhod plus imam uste nekoj dokumenti od na babami brato deka bil bg vojnik so pofalnici od bugarite se mislam I tie dagi dodadam I dagi dostavam no rano mi e uste zosto brojceto mie nad 10 iladi pa toa mozam da go storam avgust mesec a parite nese problem nebgi zalam keskim da zemam grazdanstvo duplo kemise isplati trosokot :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Колку што се сеќавам тие што аплицирачле од ноември преку амбасада, сеуште ја чекаат пратката да ја пратат од Софија....... али и преку Софија се чека прилично доста.......јас веќе 2.5 месеци чекам

da se ceka dosta dolgo preku ambasada sto pravat bog da gi znae i tocno e deka se uste cekam uste od noemvri da stigne proizhod pa da sme zivi i zdravi ce docekame

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Prasanje do vas: ako nekoj podnese kopija od pasos od bratuced koj dobil grazdanstvo vrz osnova na poteklo a potekloto e isto a bez da podnese stari dokumenti za poteklo, dali togas ke mu odobrat ili ke mu gi baraat starite dokumenti?

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Pa neli go praevme muabetot deka imalo nepravilnosti okolu proishodite vo dabc jas mislam deka vratenite se bez nikakov dokument a tie prepiski stom vidat deka nema nikakov dokument plus od odma gi vrakaat bez da gi gledaat jas mislam deka nemate mesto za panika zatoa sto imate validni stari dokumenti a onie sto se uste vo zadolzitelna procedura valjda se onie so plus dokumenti i cekaat smena na zakonot . So stari dokumenti za poteklo do sega ne sum slusnala da ne izvadat pasos.

Член од
7 март 2014
Мислења
12
Поени од реакции
3
Ke ve molam da mi kaze nekoj dali ima dokazano proiskod so fotokopija od orginalen dokument normalno legaliziran vo Bugarija na notar i da ima podignato drzavjanstvo.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Јас сум в чужбина, чекам 2 месеци за зајавлението, и уште пишува дека се обработува, ваши искуства колку време се чека за да се знае дали ќе го добиеш или не ? инаку имам книшка однесено секако не партиска туку воена.

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
Ima nekoi ma forumot tolku zapoznaeni so procedurata za izdavanje na drzavjanstvo, sto imam vpecatok deka se vraboteni vo min. za pravosudie na Bugarija

Член од
6 февруари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
38
ima li nekoj sto odnel doplnitelni dokumenti a bil vraten na dopolnitelna koga treba da mi se smeni statusot jas podnesov pred dva meseca i uste e isto.inaku sum od 2012/12*** gledam ima dosta pusteni od 2012 godina ali moeto brojce go nema za zal uste si pisuva vraten na dopolnitelna proverka.pozdrav i fala

Член од
6 февруари 2015
Мислења
56
Поени од реакции
26
i sega i jas treba da baram i da dostavam stari dokumenti zatoa sto mojot proishod e vrz osnova na tatko koj ima bugarsko drzavjanstvo od 2008 a toj go ima zemeno vrz osnova na izjava deka se oseka kako bugarin (togas vo 2004 site na toj nacin podnesuvaa i dobivaa drzavjanstvo samo so se cekase 4 - 5 god)a setra mi na intervju e vo vo vtornik vo ambasada voSkopje na ist nacin kako i jas i razgovarase okolu ovaaa informacija so g-gata so i gi pravi dokumentite a e bugarka i taa i rekla deka nema potreba od dr dokumenti a sega ko gi citam vasite stavovi me faka strav a cekam od fevruari 2014:(:(:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom