- Член од
- 6 февруари 2015
- Мислења
- 103
- Поени од реакции
- 70
Gledam 2014 polovina i povekje vrnati na dopolnitelna proverka sto e poentava so toa valjda nekoj ima poteklo od dedo po prva linija ima nekoj informacija da napise kako e
Во 2014 има многу повеќе предмети со стари документи но најверојатно не го прочитале советот од мене и останатите членови на форумот да достават дополнителни документи во правосудие пред да бидат вратени на дополнителна, бидејќи проблемот е што на происходите не пишува како го добиле и поради слабата соработка помеѓу ДАБЧ и ПРАВОСУДИЕ така да еве уште еднаш ќе кажам луѓе носете документи со време бидејќи секако ќе морате само што во колку имате а не однесете значително ќе ви се пролонгира добивањето на Блгарско гражданство.Gledam 2014 polovina i povekje vrnati na dopolnitelna proverka sto e poentava so toa valjda nekoj ima poteklo od dedo po prva linija ima nekoj informacija da napise kako e
Jas dobiv proizhod so stari dokumenti od pradedo sto znaci treba ponovo da gi dostavam vo pravosudieto neli pisuva vrz koj osnov si zel proizhod?Во 2014 има многу повеќе предмети со стари документи но најверојатно не го прочитале советот од мене и останатите членови на форумот да достават дополнителни документи во правосудие пред да бидат вратени на дополнителна, бидејќи проблемот е што на происходите не пишува како го добиле и поради слабата соработка помеѓу ДАБЧ и ПРАВОСУДИЕ така да еве уште еднаш ќе кажам луѓе носете документи со време бидејќи секако ќе морате само што во колку имате а не однесете значително ќе ви се пролонгира добивањето на Блгарско гражданство.
Kade vide deka polovina od 2014 se vrnati? Si kazuvash od rakav, ili vistina e!!Gledam 2014 polovina i povekje vrnati na dopolnitelna proverka sto e poentava so toa valjda nekoj ima poteklo od dedo po prva linija ima nekoj informacija da napise kako e
И јас исто другар и пред два месеца ги доставив во правосудие со изводи преведени и легализирани за да ја докажам врската со лицето на кое се повикувам. Не би сакал да те убедувам бидејќи ќе треба да направиш екстра тошок али сепак споделувам мислење кое еве гледаме дека почнале да враќаат на дополнителна и тоа 90% од прегледаните броеви од 2014. (Николовски89).Jas dobiv proizhod so stari dokumenti od pradedo sto znaci treba ponovo da gi dostavam vo pravosudieto neli pisuva vrz koj osnov si zel proizhod?
I jas od damna se mislev na ova dagi dostavam povtorno pokraj krstenicata na pra dedomi so koja dobiv proizhod plus imam uste nekoj dokumenti od na babami brato deka bil bg vojnik so pofalnici od bugarite se mislam I tie dagi dodadam I dagi dostavam no rano mi e uste zosto brojceto mie nad 10 iladi pa toa mozam da go storam avgust mesec a parite nese problem nebgi zalam keskim da zemam grazdanstvo duplo kemise isplati trosokotИ јас исто другар и пред два месеца ги доставив во правосудие со изводи преведени и легализирани за да ја докажам врската со лицето на кое се повикувам. Не би сакал да те убедувам бидејќи ќе треба да направиш екстра тошок али сепак споделувам мислење кое еве гледаме дека почнале да враќаат на дополнителна и тоа 90% од прегледаните броеви од 2014. (Николовски89).
Колку што се сеќавам тие што аплицирачле од ноември преку амбасада, сеуште ја чекаат пратката да ја пратат од Софија....... али и преку Софија се чека прилично доста.......јас веќе 2.5 месеци чекам
i jas cekam od noemvri mi rekoa ke bide za eden mesecda se ceka dosta dolgo preku ambasada sto pravat bog da gi znae i tocno e deka se uste cekam uste od noemvri da stigne proizhod pa da sme zivi i zdravi ce docekame
Pa neli go praevme muabetot deka imalo nepravilnosti okolu proishodite vo dabc jas mislam deka vratenite se bez nikakov dokument a tie prepiski stom vidat deka nema nikakov dokument plus od odma gi vrakaat bez da gi gledaat jas mislam deka nemate mesto za panika zatoa sto imate validni stari dokumenti a onie sto se uste vo zadolzitelna procedura valjda se onie so plus dokumenti i cekaat smena na zakonot . So stari dokumenti za poteklo do sega ne sum slusnala da ne izvadat pasos.И јас исто другар и пред два месеца ги доставив во правосудие со изводи преведени и легализирани за да ја докажам врската со лицето на кое се повикувам. Не би сакал да те убедувам бидејќи ќе треба да направиш екстра тошок али сепак споделувам мислење кое еве гледаме дека почнале да враќаат на дополнителна и тоа 90% од прегледаните броеви од 2014. (Николовски89).