Воз прегазил 14 емигранти на пругата Велес - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Не серете кога појма немате..Место има ОГРОМНО за бегство..На тој дел има мали кривини,али се приметува,пошто е ЦРНА ТЕМНИЦА а возот има СВЕТЛО,сакал несакал ќе го видиш,башка бучи..Друго,секаде е широко освен пред тунелите,е таму и во тунелот нема кај да бегаш..Ама овие се начекани на широко,и од двете страни има грмушки,плус реката Вардар е многу далеку,просек може 20-30 метра од пругата..Моја теорија е дека им ги вадат органите,и ги фрлаат на пругата..Греота за луѓето.
И јас нешто овакво прочитав во коментарите на некој портал :confused: Ама од друга страна, ваљда ако го прават тоа, кој е да е, би бил по суптилен, а не 14 души наеднаш, нормално дека ќе се дигне прашина.
Неможам да сконтам на кое место се случило точно?

Не серете кога појма немате..Место има ОГРОМНО за бегство..На тој дел има мали кривини,али се приметува,пошто е ЦРНА ТЕМНИЦА а возот има СВЕТЛО,сакал несакал ќе го видиш,башка бучи..Друго,секаде е широко освен пред тунелите,е таму и во тунелот нема кај да бегаш..Ама овие се начекани на широко,и од двете страни има грмушки,плус реката Вардар е многу далеку,просек може 20-30 метра од пругата..Моја теорија е дека им ги вадат органите,и ги фрлаат на пругата..Греота за луѓето.
А што праиме со возот и машиновозачот?

И јас нешто овакво прочитав во коментарите на некој портал :confused: Ама од друга страна, ваљда ако го прават тоа, кој е да е, би бил по суптилен, а не 14 души наеднаш, нормално дека ќе се дигне прашина.
Неможам да сконтам на кое место се случило точно?

Некаде помеѓу Рајко и пред Велес таа,Пчиња ли беше незнам..На 10 минути пред железничка е некаде.[DOUBLEPOST=1429885487][/DOUBLEPOST]
А што праиме со возот и машиновозачот?

Што со возот и машиновозачот?Секако машиновозачот неможе да загине,не му е ништо,воз кога
ќе те опали комиње те прави,те меле комплет..Воз и Сканија да се судрат машиновозачот нема да си ги почеша ни мадињата..Возот малку ќе е оштетен,ништо страшно,ете ја Колска,одма ќе го заварат..Ако мислеше на тоа од безбедносни причини..

Прочитај си го првиот твој пост.
Ти викаш дека некој ги скинал па ги наместил на пруга. :pos: Нонсенс.

Ти се обиде да ми ја протнеш тезата дека со моторна пила биле сечени, па фрлени на пруга, јас како и зошто не реков ништо.

За тебе можеби е нонсенс некој да ги убил за X причини па да ги фрлил на пруга, за мене тоа држи вода повеќе одколку да верувам дека 14 луѓе колективно оделе на самоубиство или па да верувам дека на тоа место немале кај да бегат, па онака многу просто без да чујат или видат ќе ги опали воз...

Некаде помеѓу Рајко и пред Велес таа,Пчиња ли беше незнам..На 10 минути пред железничка е некаде.[DOUBLEPOST=1429885487][/DOUBLEPOST]

Што со возот и машиновозачот?Секако машиновозачот неможе да загине,не му е ништо,воз кога
ќе те опали комиње те прави,те меле комплет..Воз и Сканија да се судрат машиновозачот нема да си ги почеша ни мадињата..Возот малку ќе е оштетен,ништо страшно,ете ја Колска,одма ќе го заварат..Ако мислеше на тоа од безбедносни причини..
Не не, океј е тоа, го знам.
Прашав што е со возот и машиновозачот и твојата теорија дека им ги ваделе органите и ги фрлале на пруга.
Сеа држи малце вода и ова твоево ама паѓа у вода сепак, ваљда ќе има обдукција на телата, ќе приметат дека им фалат органи.
Плус, машиновозачот пријавил дека ги згазил. Е сеа ако он е соучесник у вадењето органи и местењето на пруга е веќе друга приказна односно филм. : ))))[DOUBLEPOST=1429885767][/DOUBLEPOST]
Ти се обиде да ми ја протнеш тезата дека со моторна пила биле сечени, па фрлени на пруга, јас како и зошто не реков ништо.

За тебе можеби е нонсенс некој да ги убил за X причини па да ги фрлил на пруга, за мене тоа држи вода повеќе одколку да верувам дека 14 луѓе колективно оделе на самоубиство или па да верувам дека на тоа место немале кај да бегат, па онака многу просто без да чујат или видат ќе ги опали воз...
Ти изгледа со сила идеш со глава у ѕид.

Моторната пила се однесуваше на твојата глупава претпоставка дека некој ги скинал на друго место па ги наместил на пруга, ја ти реков што да не ги сечеле со моторна пила за да исценираат удар од воз.
Што не е јасно?

Прашав што е со возот и машиновозачот и твојата теорија дека им ги ваделе органите и ги фрлале на пруга.
Сеа држи малце вода и ова твоево ама паѓа у вода сепак, ваљда ќе има обдукција на телата, ќе приметат дека им фалат органи.
Плус, машиновозачот пријавил дека ги згазил. Е сеа ако он е соучесник у вадењето органи и местењето на пруга е веќе друга приказна односно филм. : ))))[DOUBLEPOST=1429885767][/DOUBLEPOST]

Моторната пила се однесуваше на твојата глупава претпоставка дека некој ги скинал на друго место па ги наместил на пруга, ја ти реков што да не ги сечеле со моторна пила за да исценираат удар од воз.
Што не е јасно?

Не бе пријател,тие што ги криумчарат,пари на кој што им даваат,тие им ги вадат органите,и ги фрлаат на пруга.Машиновозачот нема никаква врска,тој си го тера возот..Органите ги вадат на пример во Кочилари,и ги носат со трактори до некаде..На канал5 сеа кажаа ги однеле во Раштани,обдукција нема да има..Али може и да нема врска,мене се натаму ме влече..Не се паднати луѓево од Месечината,па да незнаат што е воз..

Не бе пријател,тие што ги криумчарат,пари на кој што им даваат,тие им ги вадат органите,и ги фрлаат на пруга.Машиновозачот нема никаква врска,тој си го тера возот..Органите ги вадат на пример во Кочилари,и ги носат со трактори до некаде..На канал5 сеа кажаа ги однеле во Раштани,обдукција нема да има..
И пак се навраќаме на моето прашање.
Што е со машиновозачот кој пријавил дека згазил над 10 луѓе. Или бил на трипови па не приметил дека тоа се лешеви.
Не ми е јасно.

И пак се навраќаме на моето прашање.
Што е со машиновозачот кој пријавил дека згазил над 10 луѓе. Или бил на трипови па не приметил дека тоа се лешеви.
Не ми е јасно.

Епа ако биле живи ќе избегале,и возот е брз,ти реков таму има мали кривини,намерно ќе ги остават на кривина,да нема време толку да го види..Проблемот е додека да дојде до нив,секако возот неможе како точак да закочи одма..Му треба сигурно 200-300 метра..Знаат тие кај да ги фрлат,да ги поднаместат малку како да изгледа дека седат..Али тоа е моја теорија,си правиме екскурзија на мозокот..

Епа ако биле живи ќе избегале,и возот е брз,ти реков таму има мали кривини,намерно ќе ги остават на кривина,да нема време толку да го види..Проблемот е додека да дојде до нив,секако возот неможе како точак да закочи одма..Му треба сигурно 200-300 метра..Знаат тие кај да ги фрлат,да ги поднаместат малку како да изгледа дека седат..Али тоа е моја теорија,си правиме екскурзија на мозокот..
Мислам дека нема врска, имало и други кои се спасиле.
Ако биле убиени заради органи или заради заштедата која си ја носат сите ќе беа мртви.

Ја колку што слушнав ова бил тој меѓународниот воз, од Грција што доаѓа. Ако бил тој, тогаш сигурно не е како нашиве, што кажуваат здраво на секоја бандера.
За нашиве знам дека до Водно ги слушам, башка карши работа у К.Вода е пругата, гледам у неа од прозор баш и натаму сум свртен, доста голема бука прават, претпоставувам дека и овој воз чим поминува кај нас не е некој на кој глас не можеш да му слушнеш, башка осветлен е, мене ми нема логика толку луѓе да не го приметат, нема шнаса, освен ако не се решиле колективно да се скинат. Друго објаснување ја лично немам, а и у последно време незнам колку пратите, зачестија ваквите несреќи со емигранти кај нас.

Што не е јасно?

Ти сеа нешто талент изиграваш или што? Ти реков и погоре, немора да ги сечеле со моторна пила, просто и едноставно ги скинале на друго место, и ги наместиле да ги прегази воз, незнам што ти е толку проблем да ја сватиш ова "глупава" претпоставка ?
Тоа е само моја претпоставка, за тебе можеби звучи глупава бидејќи изгледа ти не живееш во реалноста и незнаеш дека во ова чудесна земја се и сешто може да се случи, и се случувало.

пс. Глупаво е да веруваш дека човек сам може да се удави на кофа со вода... if you know what i mean... се друго може да се искенира, колку и да ти излгеда тебе филм! Инаку филмовите често знаат да бидат испирација за секакви работи, па и обратно, одредени вистински случаеви да бидат испирација за продуцентитет да снимат филм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom