Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Грешно е презимето во Бугарскиот имаш Буква ја = ја

јован Пејачевски (Форумот не подржва Бугарски :) ) така да еве и со слика Capture.GIF

Исто мислам дека и на латиница наместо како кај нас со Ј ќе те пишат со Y (според мене е правилно)

Yovan Peyachevski

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Грешно е презимето во Бугарскиот имаш Буква ја = ја

јован Пејачевски (Форумот не подржва Бугарски :) ) така да еве и со слика Прегледај го приврзокот 119764

Исто мислам дека и на латиница наместо како кај нас со Ј ќе те пишат со Y (според мене е правилно)

Yovan Peyachevski
Eve, morav so slika bidejki koga pisuvam ovde mi izlaga na makedonski!

Attachments

Член од
21 април 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo!
Ke ve zamolam koj moze da mi kaze dali so noviot predlog zakon za bugarsko drzavjanstvo,ke imam sansa da apliciram za BG pasos i pokraj toa sto nosam germansko ime a prezimeto mi e Zuko,dali vo opsto imam sansi za BG drzavjanstvo?
odnapred vi blagodaram

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Yovan Peyachevski
Не не, на латиница е строго како во пасошот (македонскиот) со кој аплицираш. Значи Jovan Pejachevski.

Registriran

Professional
Член од
20 јули 2010
Мислења
42
Поени од реакции
44
Off topic: "Канада в'вежда значителни облекченија в'в визовија режим за б'лгарски граждани"

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Не се согласувам.... Конкретно на пример 17229 и 17500 се на задолжителна... А многу броеви околу нив се на дополнителна. Точно е дека едни документи одат на една или друга страна ама тие што се на дополнителна кога им ги прифаќаат дополнителните документи пак ги враќаат прво на задолжителна и автоматски влегуваат во нормален тек на разгледување(најмал број и најмала година=приоритет)....проверете убаво ќе видите дека има многу броеви од 2013 се уште се на задолжителна.
Ima i ke ima protokoli od 2013 godina fala bogu ama toa ne znaci deka nema da ja pocnat 2014 zatoa sto i lani ne ja zavrasija 2012 pa ja pocnaa 2013 .
ali sekoj so svoe mislenje ;)
Zdravo!
Ke ve zamolam koj moze da mi kaze dali so noviot predlog zakon za bugarsko drzavjanstvo,ke imam sansa da apliciram za BG pasos i pokraj toa sto nosam germansko ime a prezimeto mi e Zuko,dali vo opsto imam sansi za BG drzavjanstvo?
odnapred vi blagodaram
Od odma ke te prekinat veruvaj .[DOUBLEPOST=1429722651][/DOUBLEPOST]
I Sega 2013 e zavrsena ili ne e zavrsena?
Zavrsena e so proverka . A brojki pak ke ima najnormalno od 2012 i 2013 so ukazi isto kako lani.

Член од
31 март 2011
Мислења
122
Поени од реакции
664
Здраво. Ако може некој да ми каже дали е процедурата за пасош побрза доколку едниот родител поседува државјанство а и баба ми е родена во Софија.Поконкретно мајка ми има аплицирано за пасош пред повеќе од 4 години само се плаши да не ја изгуби пензијата тука што ја зима ( ја наполнија главата дека ке и ја укинат) па ме интересира дали ако го земе пасошот јас и брат ми ке извадиме документи побрзо или ке чекаме стандарна процедура

Последно уредено:
Член од
11 април 2012
Мислења
4.738
Поени од реакции
5.494
што значи ова? канада воведува визи за бугарите?
визни олеснувања
I taka ne veruvam deka nekoj ke ja bara kanada pokraj tolku prekrasni zemji vo evropa :)
па да ама во голем дел од тие земји може да им е проблем на луѓево да отидат поради јазикот, а ако може да отиде во канада му треба само англискиот

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Ima i ke ima protokoli od 2013 godina fala bogu ama toa ne znaci deka nema da ja pocnat 2014 zatoa sto i lani ne ja zavrasija 2012 pa ja pocnaa 2013 .
ali sekoj so svoe mislenje ;)

Od odma ke te prekinat veruvaj .[DOUBLEPOST=1429722651][/DOUBLEPOST]
Zavrsena e so proverka . A brojki pak ke ima najnormalno od 2012 i 2013 so ukazi isto kako lani.
А зашто да е пречка името,тоа е негово демократско право како ке се вика или презива.Зар Бугарите немаат некој имиња кој за нас се непознати ко на пример Гери,што име е ова според тебе?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom