- Член од
- 7 октомври 2014
- Мислења
- 513
- Поени од реакции
- 1.007
Еве ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Attachments
-
1 MB Прегледи: 40
Eve, morav so slika bidejki koga pisuvam ovde mi izlaga na makedonski!Грешно е презимето во Бугарскиот имаш Буква ја = ја
јован Пејачевски (Форумот не подржва Бугарски) така да еве и со слика Прегледај го приврзокот 119764
Исто мислам дека и на латиница наместо како кај нас со Ј ќе те пишат со Y (според мене е правилно)
Yovan Peyachevski
Не не, на латиница е строго како во пасошот (македонскиот) со кој аплицираш. Значи Jovan Pejachevski.Исто мислам дека и на латиница наместо како кај нас со Ј ќе те пишат со Y (според мене е правилно)
Yovan Peyachevski
Ima i ke ima protokoli od 2013 godina fala bogu ama toa ne znaci deka nema da ja pocnat 2014 zatoa sto i lani ne ja zavrasija 2012 pa ja pocnaa 2013 .Не се согласувам.... Конкретно на пример 17229 и 17500 се на задолжителна... А многу броеви околу нив се на дополнителна. Точно е дека едни документи одат на една или друга страна ама тие што се на дополнителна кога им ги прифаќаат дополнителните документи пак ги враќаат прво на задолжителна и автоматски влегуваат во нормален тек на разгледување(најмал број и најмала година=приоритет)....проверете убаво ќе видите дека има многу броеви од 2013 се уште се на задолжителна.
Od odma ke te prekinat veruvaj .[DOUBLEPOST=1429722651][/DOUBLEPOST]Zdravo!
Ke ve zamolam koj moze da mi kaze dali so noviot predlog zakon za bugarsko drzavjanstvo,ke imam sansa da apliciram za BG pasos i pokraj toa sto nosam germansko ime a prezimeto mi e Zuko,dali vo opsto imam sansi za BG drzavjanstvo?
odnapred vi blagodaram
Zavrsena e so proverka . A brojki pak ke ima najnormalno od 2012 i 2013 so ukazi isto kako lani.I Sega 2013 e zavrsena ili ne e zavrsena?
што значи ова? канада воведува визи за бугарите?I Sega 2013 e zavrsena ili ne e zavrsena?
I taka ne veruvam deka nekoj ke ja bara kanada pokraj tolku prekrasni zemji vo evropaшто значи ова? канада воведува визи за бугарите?
визни олеснувањашто значи ова? канада воведува визи за бугарите?
па да ама во голем дел од тие земји може да им е проблем на луѓево да отидат поради јазикот, а ако може да отиде во канада му треба само англискиотI taka ne veruvam deka nekoj ke ja bara kanada pokraj tolku prekrasni zemji vo evropa![]()
zamoluvam prevod na ovaOff topic: "Канада в'вежда значителни облекченија в'в визовија режим за б'лгарски граждани"
А зашто да е пречка името,тоа е негово демократско право како ке се вика или презива.Зар Бугарите немаат некој имиња кој за нас се непознати ко на пример Гери,што име е ова според тебе?Ima i ke ima protokoli od 2013 godina fala bogu ama toa ne znaci deka nema da ja pocnat 2014 zatoa sto i lani ne ja zavrasija 2012 pa ja pocnaa 2013 .
ali sekoj so svoe mislenje
Od odma ke te prekinat veruvaj .[DOUBLEPOST=1429722651][/DOUBLEPOST]
Zavrsena e so proverka . A brojki pak ke ima najnormalno od 2012 i 2013 so ukazi isto kako lani.
kanada voveduva znacitelni olesnuvanja vo vizniot rezim za bugarski drzavjanizamoluvam prevod na ova