Украина е држава од 40 милиони, со клучни гасоводи и со стратешка позиција до Русија. Што интерес ќе тера некој во Македонија сега.
Погледни на кого ова му одговара. Наместо да збориме за тоа колку е покрадено со тендери, дека мвр е претворено во партиски штаб, дека пола водно е во сопственост на фирма од Белизе и дека пола источна Македонија се исели во странство, дека министерка кажува за избори "нека снема ливче" (дело кое што е казниво со казна затвор), дека ујп рекетира својот народ по нарачка, ние (власта не убедува да) се занимаваме со некои тајни непознати надворешни непријатели странски служби или со непостоечки терористи од Косово.
Паметен дечко си ти, и верувам дека искрено си ја сакаш државава. Не дозволувај да те лажат и манипулираат на таа основа некои ко битушанец. Они имаат корист од тоа не се ебаваат тука за џабе.
Види,само сакам да кажам дека не е случајно.И дека не можеме со сигурност да кажеме ШТО Е и КОЈ го направил.Никој не може тоа да го знае.Мене еве не ми е јасно како ќе се тргне вниманието од сите тие протести и срања...ако се десил оова,ќе заборавиме на тоа што било и на тоа што ќе биде ? нема сигурно,пак ќее има протести на средношколци студенти,пак ке има протести за гтц,и се остало.Мрак медиумски можеби ќќе има за тоа во најголемите телевизии,но тоа е така од кога се овие на власт,и обратно.Сакам да кажам,не гледам причина да го направат они ова,пошто пак ќе биде СЕ исто.
Од друга страна ги имаш сите елементи за вакво нешто....од излагање од влада,барање за насилно рушшење на власта до Тачи(чим не ги демантираше пораките зајко значи се вистинити,тоа е главната теза на сдсм) па протести на кои што 99% од раководителите на сдсм и подржувачи се на СИТЕ протести,колку и да не се партиски протестите,тие луѓе ги прават партиски,бидејќи не може СЕ да ги засега нив у државава,и хонорарци и средношколци и студенти и гтц и земјоделци и секаде се истите луѓе.Потоа монструм,уште еден случај кај што се влева страв во коски на народот,па тепачки по автобуси и школи,бодења на етничка основа,па протести на двете страни,па политичка бомба,а сега имаш и безбедносна криза у старт со овој акт.
Еве кажи ми како ќе се спасат дпмне со овој атак врз себе,на кој начин,глуп сум и не разбирам објасни ми...веројатно не си ни ти партиски определен,па може да најдеме заеднички јазик
И да,никој не ме манипулира,само доволно имам гледано и ччитано за поновава историја,за да донесувам сопствени заклучоци.