Деволуција на Музиката

• Креатор на темата Креатор на темата Windfucker
  • Време на започнување Време на започнување
Да де, Ентер Шикари се појаки. :D

Па појаки се од Аркади и чоколади, Интерпољ... Дед Грипс?

Aesop Rock можеше да се спомне, LCD Sound System, The Mars Volta итн...
Немет шанси да се спореди интерпољ со кинг кримсон на пример...[DOUBLEPOST=1429640730][/DOUBLEPOST]
Interpol, The National? :)

Не би рекол дека се геј ни тро.

Не се ни нешто посебно.

Па појаки се од Аркади и чоколади, Интерпољ... Дед Грипс?

Aesop Rock можеше да се спомне, LCD Sound System, The Mars Volta итн...
Немет шанси да се спореди интерпољ со кинг кримсон на пример...[DOUBLEPOST=1429640730][/DOUBLEPOST]

Не се ни нешто посебно.
Ако слушаш пост панк музика т.е ако ја сакаш таа музика, ќе можеш лесно да заклучиш дека имаат добар придонес околу истата и вметнаа една модерна жичка, продолжувајќи го започнатиот бран од претходно :)
Aко не ја слушаш, па преферираш пример прогресив, метал и така натака, тогаш залудно е да те убедувам нели.

Тејлор Свифт е погласна од Моторхед и AC/DC

Модерната поп рок музика станува жртва на трендот на масивно компресирање на аудио фајловите за да се добие што поголема гласност при што се губи шаренилото на звукот.
...
tejlor-svift-e-poglasna-od-motorhed-i-acdc-121889.jpg

...

Еве уште нешто за трендот на зголемување на гласноста на музиката. Во оваа студија, мерило за ова им е т.н. динамичен опсег (DR) кој покажува во средно некој однос помеѓу највисоките и најниските пикови во стандардниот графички приказ на звукот. Низок DR значи поголема рамномерност на звучниот бран, висок - поголема шареноликост. Музиката издадена во последно време има тенденција кон понизок DR. Ова ја прави послучајана (random де), униформна, поблиска до white noise и до шумот што го прават старите телевизори кога нема прием.

Да не пишувам многу, има база со едно чудо албуми, од разни изданија, што е многу битно, па еве правете споредби ако не ве мрзи.

http://dr.loudness-war.info/

Некогаш е добро да отидеш до изворот и да се напиеш, после ова све е пичкин дим

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom