Господе мили....не ми се верува колку луѓе се квалификуваат како интелектуални и дека размислуваат со свои глави,а уствари се лажат длабоко себе...
И не ми е сфатливо само едно нешто...и за монструм,и за бомбите пред станици,и за ракетирањето на владата(2 пати) и за појавување на илирида и за писмата од тие "воени формации",и за еден куп инциденти во ДУИ(УЧК) каде што се расправаа раководното крило и военото крило,и за оставките на неколку функционери на дуи,и за разговорите од кај грујо кабинетот(тие не биле вистински,а овие на заев се виситнски,а никој не знае да го прашаш а ЗОШТО веруваш на тие на зајко,а на грујо се невистинити,не знаат да одговорат),за сето тоа сдсм и сорос имаат еден одговор-бараат спас и тргаат внимание.Ништо друго не е битно.Не е битно ни дали ќе загине некој во тие станици,дали ќе бидат киднапирани граѓани и слично,битно дека стојанче и заев така рекле.
и друго,не е битно што сдсм уште кога излегоа од парламентот почнаа со протести со најави за црни сценарија,па тука беа и пораките до Тачи,за кои јас не верував дека се вистинити пошто беа прикажани на како обичен текст,но зајко не го демантираше тоа,не е битно ни што ннон-стоп во нивните интервјуа говорат за војни протести насилни упади,и слично,не е битно ни што Стојанче масовно сака да го убризгува тоа дека ние треба да живееме со Албанците,дека они ни се БРАЌА,дека они се добар народ,само дпмне ни се непријатели,сите други ни се пријатели,и за крај,не е ни битно од каде знаел Стојанче уште пред 2 недели дека ќе има баш во околина на љипково инциденти,и како тоа НЕКОЈ(?) сакал да направи инциденти ? кој е тој некој(?) ? како може се да знае,а само да не знае КОЈ ?
И уствари се почна од најмладите...со протести,тепачки кои не можат да се избројат,бодења на стриктно Македонски деца...секоја работа има континуитет...но ретко кој го гледа тоа,за жал.