Депилација

Да ви предложам да се депилирате со шеќерна паста. Нема поткожни, нема жежок восок, оретчуваат влакната ептен. Скоро година и пол се депилирам со тоа чудо и сум задоволна доста. Малку поскапо е од депилација со восок, али секој денар даден вреде. Препорачувам!

Со шеќерната паста се депилира спротивно од восок, пастата се нанесува спротивно од правецот на растење на влакната, а се вади во правецот на растење, јас порано редовно се депилирав со паста, си ја правев сама дома, и сега под колена немам воопшто влакна, може од тоа а може и не, а над колена се депилирам со епилатор ровента и сум задоволна, за 15 минути сум готова.

Со шеќерната паста се депилира спротивно од восок, пастата се нанесува спротивно од правецот на растење на влакната, а се вади во правецот на растење, јас порано редовно се депилирав со паста, си ја правев сама дома, и сега под колена немам воопшто влакна, може од тоа а може и не, а над колена се депилирам со епилатор ровента и сум задоволна, за 15 минути сум готова.
Дај го точниот рецепт.

10 лажици шеќер, 10 вода и 1 лимонтус. Се става да се вари, е сега да добие боја како карамел отприлика, и мене ми се случуваше да го утнам некогаш. Се става во порцеланска чинија и се меша да се подолади да може да се трпи на кожата и потоа може да направиш како топче низ прстите како на козметичар, а можеш и класично да го мачкаш.

Зошто шербетот го викате шеќерна паста? Тоа е дамнешен рецепт, дури и јас сум се депилирала со шербет, т.е. цимерките ме средија. :pipi:

Зошто шербетот го викате шеќерна паста? Тоа е дамнешен рецепт, дури и јас сум се депилирала со шербет, т.е. цимерките ме средија. :pipi:

Затоа што шербетот е во течна состојба, а ова е погусто.

Има ли козметички салони кои депилираат со шеќерна паста? Ќе препорачате некој од центар до Карпош 4.

поздрав до сите..ајде малце помош ако може.... купив депилатор и сега незнам ни како да го користам, незнам ни како се пали во упатството нема ништо... што да се мачкам??? ...може некој да ми помогне... http://cf2.souqcdn.com/item/2013/06/18/53/87/20/8/item_L_5387208_2197728.jpg ..ете ваков купив..и во упатството нема на македонски па ако може некој да каже од искуство.

Брзо се трошат марамиците од вит лентите, алтернатива за чистење на лепакот? Пробав со алкохол неќе.

масло (млеко) за тело на памук.

поздрав до сите..ајде малце помош ако може.... купив депилатор и сега незнам ни како да го користам, незнам ни како се пали во упатството нема ништо... што да се мачкам??? ...може некој да ми помогне... http://cf2.souqcdn.com/item/2013/06/18/53/87/20/8/item_L_5387208_2197728.jpg ..ете ваков купив..и во упатството нема на македонски па ако може некој да каже од искуство.
Најверојатно веќе знаеш како, но сепак... не се мачка со ништо, туку се вклучува во струја, и се поминува по површината на сува кожа, обратно од правецот на растење на влакната, се додека има влакна, и толку потоа се чисти депилаторот и се остава до наредна депилација. Не препорачувам да се користи за лице, интима и пазуви.

Вака депилираат во козметичко студио Миолифт-Кочани...
Поточно девојката Цаци..

Attachments

• 1438896247015.jpg
    1438896247015.jpg
    1,9 MB · Прегледи: 52
  • 1438896485824.jpg
    1438896485824.jpg
    1,4 MB · Прегледи: 51
Што се става после депилација?
Јас после депилација се иритирам многу, како болен да сум.
Не зборувам за тоа црвените точки туку како акни се формираат вториот ден.
Како да се намали/отстрани ова?
Страшно итирира, чеша и изгледот е најлош. Како некоја болест да имам.
Не ми е прв пат, секој пат се дешава ова.[DOUBLEPOST=1442312546][/DOUBLEPOST]
Кога се депилирате на стомак или на грб, ви се прават акни??

Да, големи и иам мака со тоа. Секој пат истото е.

Последно уредено:
Што се става после депилација?
Јас после депилација се иритирам многу, како болен да сум.
Не зборувам за тоа црвените точки туку како акни се формираат вториот ден.
Како да се намали/отстрани ова?
Страшно итирира, чеша и изгледот е најлош. Како некоја болест да имам.
Не ми е прв пат, секој пат се дешава ова.[DOUBLEPOST=1442312546][/DOUBLEPOST]

Да, големи и иам мака со тоа. Секој пат истото е.
Епа машко си :D Осетлива ти е кожата, ставај бебешка пудра види или смени го начинот на депилација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom