UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа не е господине модераторе, кога во Серија А муабетот забега за споредба на лигите испаничи како средношколка на која и касни. А сега веќе повеќе страни го терате истиот муабет што е оф-топик.

Ако најкултурно замолување е еднакво на паничење тогаш имаш проблем со перцепција.
Тука ќе си остане дискусијата. Сакаш да допринесеш, пиши. Несакаш, не замарај.

Да би бирал јас, не би замарал.

Се убаво ова, само што народов не дебатира за тоа како се вклопува Бензема во Реал, туку дека има повеќемина напаѓачи кои што имаат повеќе талент од Бензема, како што и го почна муабетов Ставро.
Реал со друг напаѓач би бил уште подобар и нема да мора да зависи толку од Роналдо.

Да му кажеш на било кој, вклучувајќи ги и навивачите на Реал, дека е тренер во екипа со многу пари, и дека може да одбере кој сака шпиц играч, на ниту еден нема да му дојде Бензема на памет, ниту како осма опција. Арно ама, игра во мреал :icon_lol: (прв пат ми е ова, жими се), па мора да го бранат.

Секој би се затрчал најверојатно по Суарез, па по Кун Агуеро, па по Ибрахимович...

Последно уредено:
Види, за мене Стариџ е одличен играч и бај д веј ми е еден од поомилените. Уште во Челзи кога играше ептен го поштував... Ме нервира што се оцрнува Бензема за џабе, а дечкото е сосема солиден откако игра за Реал. Он во Реал дојде во 2009 година и единствено потфрли во првата сезона откако потпиша за кралевите. Еве по колку голови давал откако дошол во Реал:
2009/2010 - 9 гола, 2010/2011 - 26, 2011/2012 - 32, 2012/2013 - 20, 2013/2014 - 24, 2014/2015 - 22 (ова до сега, а до крај на сезона сигурно ќе има повеќе). Значи човекот е константен секоја сезона и верувам дека секој тим би посакувал нивниот главен напаѓач, нивната 9ка да има по 20+ гола во сезона.[DOUBLEPOST=1429266734][/DOUBLEPOST]
Овој па у 12 и пол попладне се начукал. :busi:

Многу јаки бројки, Икарди сезонава има 17 гола дадено :cool: а игра у најмртвата екипа у свет а не покрај таква плејада на мега ѕвезди околу него. :Кезец::motorce::smirce:

Челзи не е во ЛШ веќе, таков муабет исто би бил оф топик :toe:

Намерно предложува офтопик, за после да те сере дека си лош модератор.
Остај ти, знае убаво што прави овој Мелт, опасен играч.

Намерно предложува офтопик, за после да те сере дека си лош модератор.
Остај ти, знае убаво што прави овој Мелт, опасен играч.

За Донев не знам,ама брат ти си лош модератор,без хард филингс. :D

За Донев не знам,ама брат ти си лош модератор,без хард филингс. :D

Сега сум супермодератор, ќе имаш нова категорија каде да ме номинираш како најлош :D

Иначе, не сум јас сМелт, па да се лутам :D

Треба да се полага како да се користи С и М пред да се пишува во Фудбал, али ај...

Треба да се полага како да се користи С и М пред да се пишува во Фудбал, али ај...

Измислувам нов правец, се трудам да го надоградам твојот генијален изум.
мСелт еден.

Во Лион ти ги решаваше утакмиците..АКо гледаме АКО БИЛО ТАКА,АКО било онака..

Значи ја гледаме реалноста,а не Ако -тогаш..
Јас исто мислам дека и Меси АКО игра во друга екипа нема да го има ни пола ефектот ,ама тоа е АКО,а реалноста е сосем 3та..

Е тоа е тоа со што не се согласувам...Реал има направено концепт на игра со таков Бенз,што проигрува,а не што чека у 16м и дава голови..
Затоа и Роналдо ја има таа чудесна бројка на голови,и рака на срце тоа функционира,и има одлични бројки и за Бенз и за Роналдо и компанијата..

Стави тип играч на ИБра у нападот на Реал,и секоја утакмица ќе има пички мајчини со Роналдо и Бејл,и тука тимот ти се расипува,се губи она тимското-ако веќе разгледуваме од таа гледана точка..

Значи дефинитивно нема подобра опција од Бенз за Реал-АМА КОГА САКА ДА ИГРА :)
Зошто да нема кога и у случај Ибра да би го имал истиот статус на Роналдо би имал можда исти бројки. Концептот на Реал е овој - Бензема лани немаше добра сезона што за секој друг напаѓач би значело ужасна сезона или промашена инвестиција. И Бензема сфати колку ти се долги ногите толку долго постели си ја и чергата, затоа боље дај му ја на Роналдо него да се брукаш и да те свири цело Бернабе. Значи ако Бензема нема играч до него да му подаде, а и нема отворен простор пред него да шутира он ќе се сплетка, до душа и последнава со Атлетико имаше простор да шутира или недај Боже ко секој класа напаѓач играч да помине он на маркиран Роналдо му ја дава. На страна што оваа сезона не се води кампања против него туку против Бејл, па може да биде задоволен. Целава ситуација одлично му одговара на Роналдо, Бензема си знае дека е муле и секако ќе му ја даде, Бејл го свират и тоа му влијае на самодовербата у финиш, така да на крај и он ќе му ја даде. Заклучок Роналдо е најдобар пошто не е психички лабилен и не потклекнува на притисоци. Е сега кога у Реал би дошол тренер ко Клоп рецимо и нема да ебе ни Зидан ни Флорентино и нема да дозволи никој да му се меша во работата туку напротив ќе ги дига на клоци, за разлика од Анчелоти кој на широко е познат ко the manager with the soft touch и голем дипломат, и уште еден играч ко Ибрахимович или Суарез кои не трпат срања од никој па ни од Роналдо ќе имавме интересна ситуација и Бензема немаше да стане од клупа. Али зашто да направиме промени кога може да си бидеме конформисти и да се вклопиме во ситуацијата која на сите им одговара?

Го урочивте Бензема, се повредил на денешниот тренинг, неизвесен за реваншот со Атлетико.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom