14 дена до повитко тело

• Креатор на темата Креатор на темата Stef Bachatero
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако сакате да ми помогнете дојдете на настанот, а не да јадете гомна.
Но заборавив ова е кајгана.

Не продавам шејкови но имам објаснето што делува и како функционира.
За суплементи сум прочитал се и сешто и знам што функционира.
Од 16 години сум користел секакви топачи на масти, креатин, бета аланин, цитрулин, јохимбе и знам што делува што не и кога да се земе.
Тоа се 11 години искуство со вежбање со фитнес, исхрана и суплементација.
Затоа имам пофалби и слики од пред и потоа во кој самите ќе си видат зашто сум добил сертификат.
Тие се јавно објавени на нашиот сајт може да погледнете овде.
https://www.facebook.com/ZevsFitness
Ја отворив теретаната зашто сакав да се проширам и заради тоа што тој простор ми беше мал.
3-то студиото и неговиот концепт е вежбање со тренер, нема влагање во теретана во која не знаете што вежбате и што правите.
Убаво објаснето овде.
Ако имаш некое прашање за мојата стручност дојди во мое студио и оцени си сам.

Значи тоа што не си дипломиран физиотерапевт пример, те прави професионалец во таа професија отколку дипломираниот физиотерапевт, кој според тебе не ти е ни под ниво нели?
Додуша на 3 прашања не ми одговори , ами се фати за шејковите (што ги дадов како пример).
Значи, ако сакам да се релаксирам во теретана, без некој да ми брбља над глава што е добро а што не подобро да не влагам а? :) Оти нели, ако заебам кичма, стапало, шака, недај боже тег ми падне на гради не ќе има кој да ми помогне оти се се таму искусни "дипломирани" тренери бодидилбери. Ај може ќе се најде некој добар да ми плати такси за до болница.

Ама, ама, ама секој ден го кревам лап-топот и го носам пешки до работа... :unsure:
Тоа не се важи? :place::place::place::place:
Потежок е мојата чанта, жими Леонардо ДиКаприо.
Браво сега продолжи со пилатес рутина која е исто толку ефективна како што кога јас куцам за вежбање на рацете.[DOUBLEPOST=1429228583][/DOUBLEPOST]
Значи тоа што не си дипломиран физиотерапевт пример, те прави професионалец во таа професија отколку дипломираниот физиотерапевт, кој според тебе не ти е ни под ниво нели?
Додуша на 3 прашања не ми одговори , ами се фати за шејковите (што ги дадов како пример).
Значи, ако сакам да се релаксирам во теретана, без некој да ми брбља над глава што е добро а што не подобро да не влагам а? :) Оти нели, ако заебам кичма, стапало, шака, недај боже тег ми падне на гради не ќе има кој да ми помогне оти се се таму искусни "дипломирани" тренери бодидилбери. Ај може ќе се најде некој добар да ми плати такси за до болница.
Личен тренер е различно од физиотерапевт.
Сеуште нема официјално нешто за личен тренер.
Има спортски тренер али сосема е различно.

Браво сега продолжи со пилатес рутина која е исто толку ефективна како што кога јас куцам за вежбање на рацете.
Пилатес е многу хард-кор за мене. Си одам јас на зумба. Носењето на лап-топ ми е таман вежба, на пилатес може ќе истегнам нешто.

Ej a zamisli vaka ko so mu se nafrlivte za negovata strucnost da se kurcevte tamu kaj so treba ke cvetase drzavata.....ali toa e go jadat najnebitnite faktori uvek...strucnosta za fitnes trener i kako mozel da poebe nekoj...ALOO eden posran doktor nema u drzavava korumpirana i trula...ali jebes ga.....poise vnimanie ke privlece reklamata na stef otkolku miljonite ukradeni i decata zaginati poradi tuga alcnost...

Неговата ароганција не навлече на темава, чисто така за инфо :) Што негативните коментари не ги чита, а е "квалификуван" за тренер.

Пилатес е многу хард-кор за мене. Си одам јас на зумба. Носењето на лап-топ ми е таман вежба, на пилатес може ќе истегнам нешто.
Ќе видиме на 50 години кога ќе се жалиш на остеопороза, болки во кичмата од атрофија на мускулите.

Се испокољавте тука. Стеф немај гајле, @Peja989 не е јак, се иам стаено на ферка со него, слабост му е циганската, фати го за врат со клуч и направи му сопка.

Screen-Shot-2013-11-10-at-7.17.13-PM.png

Иначе Стеф, ја знам што е муабетот со „ми завидувате“, они не разбираат, ја те разбирам.
Ти имаш проблем со самодоверба и лоши мемории од силеџии коишто те закачале вербално и физички во минатото (а и сега). Ја имаш развиено мантрата „ми завидувате“ затоа што секогаш кога ќе ти дојде грдото чувство поради негативна критика/тролање коешто ти се буди и ти побудува лоша самодоверба, ти си ја повторуваш автосугестијата, „ми завидуваат...“, ем те смирува, ем е добра ад хок хипотеза, ем ти ја стабилизира кревката самодоверба изградена на „ќе станам подобар, ќе напреднам, можам да го сменам тоа што сум срање“.
Негде длабоко во себе, знаеш дека многу од нив не ти мрчат пошто ти завидуваат, туку ти мрчат пошто сакаат да те тролат, реално имаат ниско мислење за тебе и други причини кои нејќеш да ги прифатиш пошто се „доказ“ дека не вредиш (бар во твојата психа) и затоа стануваш агресивен.
За да не се вратиш на таа „нема излез“ ситуација во која си бил заклучен порано, ти си пробал да го посочиш проблемот и причината поради која си бил заебаван на едно нешто што реално можеш да го смениш, а тоа е телото иако тоа не е вистина, најверојатно луѓе те заебавале од многу причини, а не само телото.
Тука спаѓале, твоето однесување, асоцијалност и ред други работи. Ама тешко е да се справиш со сите проблеми и причини поради кои не си прифатен одеднаш. Полесно е да го срочиш тоа во еден проблем, телото.
Супер, ако го смениш телото, све ќе смениш.
Нема болка, нема никој да те зеза, ќе станеш успешен...
Али длабоко во себе, знаеш дека проблемот е поинаков. Многу те заебаваат не пошто ти завидуваат туку пошто реално те потценуваат и многу од нив не го прават тоа поради твоето тело што боли како факт земен така.
Али тука е првиот чекор за тоа како да се справиш со твојот проблем, а тоа е да ги прифатиш вистинските причини поради кои си омаловажуван.

Глеј, да не го тупам тука, јас сум психолог, давам програма која реално за 2 недели ќе те среди и ќе ти ги реши сите проблеми со коишто се соочуваш, по многу поволна цена.
ПП.

Ќе видиме на 50 години кога ќе се жалиш на остеопороза, болки во кичмата од атрофија на мускулите.
Ќе видиме. :)
Ти не знаеш каков ми е стилот на живот, само претпоставуваш. :) Што е сосема ок, не си земам ништо при срце на интернет, твој избор е тоа.
Јас искрено, најдобронамерно ти дадов коментар, ти почна со муабети како не сум кревала ништо потешко од мојата чанта.
Некогаш едноставно треба да прифатиш совет. Сосема е легитимна желбата да успееш, не е ок да правиш лажен маркетинг. Не е тоа злонамерно, напротив.
Но, тоа е твој живот и твој бизнис и имаш право да го водиш како сакаш. Но, кога отвораш тема на форум, треба да имаш на ум дека ќе има секакви коментари. Ќе има критики, пофалби, се и сешто. И како човек чија примарна работа (тренер) е да работи со луѓе треба да ги слушаш и двете страни. Само така ќе се подобриш и себе и својот бизнис.

И толку од мене, а ти сега слободно збори ми за моето здравје, моите мускули и мојот живот кој поим немаш каков е.

Фала многу, пријатно.

Се испокољавте тука. Стеф немај гајле, @Peja989 не е јак, се иам стаено на ферка со него, слабост му е циганската, фати го за врат со клуч и направи му сопка.

Иначе Стеф, ја знам што е муабетот со „ми завидувате“, они не разбираат, ја те разбирам.
Ти имаш проблем со самодоверба и лоши мемории од силеџии коишто те закачале вербално и физички во минатото (а и сега). Ја имаш развиено мантрата „ми завидувате“ затоа што секогаш кога ќе ти дојде грдото чувство поради негативна критика/тролање коешто ти се буди и ти побудува лоша самодоверба, ти си ја повторуваш автосугестијата, „ми завидуваат...“, ем те смирува, ем е добра ад хок хипотеза, ем ти ја стабилизира кревката самодоверба изградена на „ќе станам подобар, ќе напреднам, можам да го сменам тоа што сум срање“.
Негде длабоко во себе, знаеш дека многу од нив не ти мрчат пошто ти завидуваат, туку ти мрчат пошто сакаат да те тролат, реално имаат ниско мислење за тебе и други причини кои нејќеш да ги прифатиш пошто се „доказ“ дека не вредиш (бар во твојата психа) и затоа стануваш агресивен.
За да не се вратиш на таа „нема излез“ ситуација во која си бил заклучен порано, ти си пробал да го посочиш проблемот и причината поради која си бил заебаван на едно нешто што реално можеш да го смениш, а тоа е телото иако тоа не е вистина, најверојатно луѓе те заебавале од многу причини, а не само телото.
Тука спаѓале, твоето однесување, асоцијалност и ред други работи. Ама тешко е да се справиш со сите проблеми и причини поради кои не си прифатен одеднаш. Полесно е да го срочиш тоа во еден проблем, телото.
Али длабоко во себе, знаеш дека проблемот е поинаков. Многу те заебаваат не пошто ти завидуваат туку пошто реално те потценуваат и многу од нив не го прават тоа поради твоето тело што боли како факт земен така.
Али тука е првиот чекор за тоа како да се справиш со твојот проблем, а тоа е да ги прифатиш вистинските причини поради кои си омаловажуван.

Глеј, да не го тупам тука, јас сум психолог, давам програма која реално за 2 недели ќе те среди и ќе ти ги реши сите проблеми со коишто се соочуваш, по многу поволна цена.
ПП.
Да немал самодоверба немал да одговара увек смирено, да отвори теретана и да си тера по планот. Не знам кој тебе ти дал диплома за психолог, врска немаш. И оваа Крејзи се изнатреска глупости (и ги читам сите теми искрено да не ти е у куќа). Не дека го бранам али ко хиени сте, не знаете за граница. Убаво и Коцка кажа... Не знам што би додал, ко размазени дечишта сте што очигледно главна цел у живот ви се тие курајберските собиранки (No hard feelings).

Знам дека ова повеќе треба да го прочитаат оние кои сакаат да сменат нешто кај себе, но стеф чинам и ти како човек што сакаш да стекнеш економски средства продавајќи го својот продукт (искуство) треба да знаеш а тоа е дека за 14 дена не само што е невозможно туку и опасно и нездраво било какво променување. Од старт нема да успее тој што намислил да има перфектно-за-него тело, но не само тоа туку истото може да вроди и здравствени компликации. Имаше една ваква тема пред некоја година, и самиот знаеш на што сите тука алудиравме, но искрено се надевам ќе ти дојде умот пред некој да наседне, и не само тоа што ќе фрли пара беспотребно туку ќе си направи додатни здравствени проблеми. Во секоја правна држава би те тужеле за таквите шарлатани и до сега ти би се занимавал со сосема различна споредна работа. Но не ја заборавај и уличната правда а тоа е ако судијата не може, може тој што наебал. А тука играш на голема врата и недај боже на некој малку скренат да му го нарушиш итака кревкото здравје. Најдобронамерен совет ова.

Друже твојата анализа не е точна.
Јас тука ставив чисто за повеќе опсег, спремен сум за критики кој се основани не од типот на ad hominem, appeal to authority, straw men argument и разни логички недостатоци кој ги ставаат во мој кош.

Немам проблем со самодоверба и не сум асоцијален, баш напротив сум многу друштвен и отворен за комуникација.
Имам свои цели во животот, бодибилдингот ми еден од нив, да кренам повеќе на главните движења, да скокам повисоко, да бидам побрз и агилен и флексибилен.

Порано го правев тоа за внимание и за добивање женски, сега живеам среќно и планирам така да продолжам.
За разлика од троловите тука кој колку и да се прават стручни, воопшто не фатиле тег во својот живот освен неколкумина кој во живо сум се запознал со нив.
Живеам среќно и така ќе продолжам напред со овој бизнис, ќе се види кој е квалитетот кој му фали нешто.[DOUBLEPOST=1429229423][/DOUBLEPOST]
Знам дека ова повеќе треба да го прочитаат оние кои сакаат да сменат нешто кај себе, но стеф чинам и ти како човек што сакаш да стекнеш економски средства продавајќи го својот продукт (искуство) треба да знаеш а тоа е дека за 14 дена не само што е невозможно туку и опасно и нездраво било какво променување. Од старт нема да успее тој што намислил да има перфектно-за-него тело, но не само тоа туку истото може да вроди и здравствени компликации. Имаше една ваква тема пред некоја година, и самиот знаеш на што сите тука алудиравме, но искрено се надевам ќе ти дојде умот пред некој да наседне, и не само тоа што ќе фрли пара беспотребно туку ќе си направи додатни здравствени проблеми. Во секоја правна држава би те тужеле за таквите шарлатани и до сега ти би се занимавал со сосема различна споредна работа. Но не ја заборавај и уличната правда а тоа е ако судијата не може, може тој што наебал. А тука играш на голема врата и недај боже на некој малку скренат да му го нарушиш итака кревкото здравје. Најдобронамерен совет ова.
Имате алтернативна медицина без научни докази продаваат лекови за рак, за топење масти и што уште не.
Ме викаш шарлатан без да ме запознаеш и да видиш што нудам.
Да ја основав програмата за 14 дена, има луѓе што го сакаат тоа, фер игра им даваш тоа што го сакаат, треба да живееш.
Вие се жалите зашто сум пишал 14 дена до повитка става, а не сте мрднале со малиот прст.

ПП.

Ауч. :(

Инаку умрев со ,,ќе ми јадеш курот" на @Peja989. Тоа се оние моменти кога забораваш на коректноста и тераш се упичкумајчину :D

Вие се жалите зашто сум пишал 14 дена до повитка става, а не сте мрднале со малиот прст.

Дај ми пример за еден човек кој за 14 дена добил повитка става, а притоа тоа не го направил со загрозување на своето здравје и преземање екстремни мерки кои сите доктори ги осудуваат.

Свесен сум дека такво нешто нема, но мора да се направи добар маркетинг и луѓето паѓаат на такви работи.
Имам пишувано за тоа.
http://karas4training.com/mk/training/general/dali-nasochenata-redukcija-e-mit

За здравје 2 искачања ќе дадеш пари.
Ova ti e daleku od dobar marketing...Baska so priznavas deka lazes....Alal da ti e...

Да немал самодоверба немал да одговара увек смирено, да отвори теретана и да си тера по планот. Не знам кој тебе ти дал диплома за психолог, врска немаш. И оваа Крејзи се изнатреска глупости (и ги читам сите теми искрено да не ти е у куќа). Не дека го бранам али ко хиени сте, не знаете за граница. Убаво и Коцка кажа... Не знам што би додал, ко размазени дечишта сте што очигледно главна цел у живот ви се тие курајберските собиранки (No hard feelings).
Не никако, јас во живот не сум го „нападнал“ Стеф, напротив, сум застанал на негова страна многу пати, за тоа е сведок @Raziel, а во живот не ми е главна цел ниту една кајгана собиранка.
Искрено, верувам дека Стеф нема самодоверба, а тоа дали одговара смирено или не, дали отворил теретана и си тера по планот, не укажува на тоа дали има самодоверба или нема.
Така да, сѐ уште не можеш да докажеш дека мојата теза погоре е погрешна.
Али тука више навлагаме во тематики како логика.
Јас мојата диплома по психологија ја добив сосема заслужено, мојот интегритет како психолог е неоспорен.
Ти си агресивен пошто нејќеш мобинг, што е сосема точно, ова може да се нарече мобинг.
Ти @garthok убаво што ја земаш улогата на заштитник, тоа покажува дека имаш благородно срце и дека си добар човек, се бориш против сите дури и кога тоа не ти носи позитивни социјални поени, како тие коишто @Џонтра Волта ги доби деновиве со неговите кул мемиња. И не, не сум captain obvious.
Јас тоа го почитувам и стојам од твоја страна и од таа на Стеф.
Не ме зимај мене за непријател, јас сум од ваша страна.
И не кажувај „не дека го бранам“, го браниш и тоа е достојно за почит!

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom