Why?
Самострел да зеам, да истепам тоа племе
- Член од
- 3 мај 2009
- Мислења
- 2.726
- Поени од реакции
- 2.940
Точно. Тие искомплексираните од затуцаните приградски населби/села на кои дедо им од свирипичино отишол таму се најголемите скопјани по форуми [emoji14]os:Живеам во СК веќе 5 години и секогаш сум зборувал литературно, а и дијалектот од каде што потекнувам е најсличен со литературниот па и нема некои големи разлики, за разлика од скопскиот кај што има србизми.
Имам многу пријатели скопјани со кои се дружам, со некој сум подалечен, со некој поблизок, со некој ептен близок и сум немал никаков проблем со "провинцијалец".
Имам и некој непријатни примери каде што има луѓе како што има на форум што мрзат се што не е од Скопје и ги гледаат со презир истите, провинцијалци, неписмени, сељаци, вакви-такви, а они самите живеат во некои забутани места во Ск или во некоја пригратска населба, село или начукале 30 години и егзистираат на грбот на своите родители.
Драго ми е што тие таквите се многу помалку и во последно време ги снемува се повеќе и повеќе бидејќи самите се уништуваат со омразата која ја чуваат во себе.
Sent from my Nexus 5 CAF