ke mi dade li nekoj link od BG. voen arhiv za periodot od 41-45 god. da vidam da ne imam nekoj rodnina so sluzel vojska vo toa vreme
ke mi dade li nekoj link od BG. voen arhiv za periodot od 41-45 god. da vidam da ne imam nekoj rodnina so sluzel vojska vo toa vreme
Do sredinata bi trebalomislis deka do krajot na mesec maj ce go izglasaat?
Fala Gigs, isto mislev, nego, zaradi objavata ovde: ''Ke go izglasaat 100 % samo ke pomine dosta vreme kako i dosega sto cekaa..''...mnogu dugacko vreme mi izgledase.Do sredinata bi trebalo
Честито!Денес ми е потпишан указот, тие што чекате околу два месеци за потпис проверете си го статусот
Бројчиња од 2014 одамна се вртат во протоколите ама во вториот дел не оние што идат како нас, незнам каква постапка им е тоа и од тел неможам да ти пратам баш на што мислам ама сигурно тој број не идел како нас. Иначе прошла недела до 30/2014 ги проверив скоро сите беа на задолжителнаizgleda pak ja nemat pocnato 2014 nekoi od pocetnite brojcina se so status Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
a eve primer 10/2014 veke ima dobieno Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 94 от 2014 година.... kako mozi vaka ?
Ako nekoj znae da odgovori? Dali moze direktno vo dabc da se javam I da prasam do kade e status so proishodot,zosto vo ambasada moze I poveke da se ceka na odgovor.vaka ke znaeme na sto SME nie koi cekame da stigne postata.zosto na statusot pisuva nema namereni zajavlenija,a podneseno e vo januari.
Бројчиња од 2014 одамна се вртат во протоколите ама во вториот дел не оние што идат како нас, незнам каква постапка им е тоа и од тел неможам да ти пратам баш на што мислам ама сигурно тој број не идел како нас. Иначе прошла недела до 30/2014 ги проверив скоро сите беа на задолжителна
Појма немам јас кога пробував да го проверам никако не ми даваше и се откажав, па чекав ама јас добив происход за 4 месеци. Јули 2013 бев на интервју, октомври го добив происходот на рака.wiksa kako da proveram dali imam dobieno proizhod toa sto mi go dadoa od ambasada ima napisano ovaka
ko 14-1758
i nesto 0053354
Sakav generalno da kazam znaci deka se ceka veke podolgo vreme i sekako nemoze plukni zalepi rabotata da bide inace vo tekot na maj ke stapi vo sila.Fala Gigs, isto mislev, nego, zaradi objavata ovde: ''Ke go izglasaat 100 % samo ke pomine dosta vreme kako i dosega sto cekaa..''...mnogu dugacko vreme mi izgledase.
i jas cekav 2 i pol meseci... praznici, sabota nedela.. ne rabotat taka da kaj da e ke ti izlezi .....[DOUBLEPOST=1429124342][/DOUBLEPOST]Едно прашање.Чекам за произход два месеци,дали е ова нормално,бидејки посредников не ми одговара на повиците а,сите оргинал документи ми се кај него.Почнува паника да ме фаќа читам дека после два месеци ако не се добие происход,тогаш има некој проблем.Има тука по упатени ако сака некој да ми одговори,Ви Благодарам.
http://www.aba.government.bg/?legal=8 mislam deka ovde se proverva ako ti e od ambasada brojcetoNema nisto zena mi denes vrtese vo bg ambasada za proizhod i rekle da zavrti za dva meseca ova so proizhodot bidna istoriski cekanje ..ti si vo januari a jas sum 20.10.2014 pa vidi uste kolku ce cekas[DOUBLEPOST=1429113726][/DOUBLEPOST]
wiksa kako da proveram dali imam dobieno proizhod toa sto mi go dadoa od ambasada ima napisano ovaka
ko 14-1758
i nesto 0053354
Се извинувам за прашањево,сигурно е одговорено наназад,но ме интересира како точно ке гласи законот и дали лична карта за постојано пребиваване во Б'лгарија,која што ја имам од периодот кога студирав таму,ке ми врши некаква улога?Ke go izglasaat 100 % samo ke pomine dosta vreme kako i dosega sto cekaa..
Vo zivotot ne odi se taka lesno i ednostavno...
Site sto se zemale pasosi opsto celiov narod sto mislite neli se cekale i nervirale kako nas..eeeehh ne e nisto lesno a pogotovo evropski pasos!