Препораки за доктори специјалисти/супспецијалисти

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Dali ima nekoj nekakva informacija za dr.dobrila andonovksa od hirurgija vo neuromedica ???? bidejk isakam da praam kaj nea operacija na gradi gynecomastia sekakva informacija bi mi pomognala

Последно уредено од модератор:
Некој кожен лекар ке ве молам итно ми треба. Имам егзем на рацете и тоа само на рацете и све пробав ништо не ми помага. Некој искуство со ова да има?
Јас имав проблем со егзема и тоа од раѓање до свои 22 години.Искрено,со кожни лекари имам огромно искуство,во тоа време во цела бивша Југославија,и никаков резултат.Креми и масти имав еден тон по дома,генерално сите се кортико,делуваат едно време,а потоа кожата се презаситува и тоалку...Е сега,јас почнав самата да се снаоѓам,се мачкав со се живо што ќе чуев,бабини лекови милион.За жал човекот што ми помогна е починат,живееше во Штип и правеше некоја смеса која мирисаше на борова смола баш за егзема и псоријаза..Кај мене исчезна и тоа брзо после неговата терапија...Најбитно од се е да знаеш дека кожата рефлектира внатрешни проблеми,конкретно кај мене беше проблемот со големо количество природен витамин Ц,значи пиперки,цитрусно овошје и сл..потоа многу прскан зеленчук или просто кажано не смеев да јадам ништо што не му е сезона.Козметика,особено шампон и сапун,кај мене одлично се покажа dove сапунот а за шампон ќе мораш да експериментираш.Мораш да користиш добра крема за раце секојдневно,особено зимно време.Постои крема се вика Curel,но ја има само во УСА и Канада,јас ја користев и е одлична.Кортико е,како и сите што ќе ти ги препишат,ама оваа има одличен ефект https://www.curel.com/default.aspx Од мое лично искуство,стресот и исхраната се клучни за егземите.Тоа што го имаш ти,претпоставувам е дека како јас што имав,се појавува исклучиво на табаните(кај мене беше случај до кај 5-6 години) и на рацете...Најдругарска препорака од мене ти е да се распрашаш наоколу за луѓе кои прават креми,верувај повеќе ќе ти помогне отколку било што друго..Пола живот го поминав барајќи лек и верувај ми знам што ти препорачувам :) Поздрав и со среќа, одвратно досадна болест која навистина тешко се лекува но според моето искуство има големи шанси.Ако те интересира нешто слободно прашај,ова беше на кратко да не пишувам фермани ;)
Да не бидам разбрана погрешно,јас немав никаква промена одејќи по лекари но тоа не значи дека не треба да пробаш.Ова беше мое лично дооооолгогодишно искуство :)

Последно уредено:
Dali ima nekoj nekakva informacija za dr.dobrila andonovksa od hirurgija vo neuromedica ???? bidejk isakam da praam kaj nea operacija na gradi gynecomastia sekakva informacija bi mi pomognala

Ја знам лично...Порано работеше во Градска Болница, на пластична хирургија, пред да се префрли во Неуромедика...Добар доктор е, мислам дека нема да згрешиш ако идеш кај неа, иако кога беше во Градска правеше на пример операција и потоа не им обраќаше баш нешто посебно внимание на хоспитализираните во собите, но во Неуромедика сега гарант ги променила навиките... :)

Ја знам лично...Порано работеше во Градска Болница, на пластична хирургија, пред да се префрли во Неуромедика...Добар доктор е, мислам дека нема да згрешиш ако идеш кај неа, иако кога беше во Градска правеше на пример операција и потоа не им обраќаше баш нешто посебно внимание на хоспитализираните во собите, но во Неуромедика сега гарант ги променила навиките... :)
Fala ti mnogu za informacijata i jas koga zborev licno so nea mi licese na odlicna doktorka i mnogu dobra zena Sea ke vidime po operacijata sto kako ke bide se nadevam na najdobroto:)

За физикална терапија на шилец во пета некоја препорака?

Dva pati po red na krvna slika mi se javuva visok sheker - 7.3 prviot pat i vtoriot 7.0.
Mi rekoa da idam na testiranje. Dali znaete kade e najdobro za proverka pa i za tretman ako ima nekoj problem.. drzavno, Sistina itn...?

Fala odnapred

Препорачајте онколог. Кралева си замина од клиника, а еве сега заминал и Игор Стојковски заминал. Кој стабилен доктор ќе го препорачате?

препорака за приватна болница за преглед и рентген на рака скршеница ?

Знам дека во „Систина“ и во „Ремедика“ има добри неврохирурзи, но ме интересира дали има некој кој може да направи операција на вратна кичма во Клинички или било која друга државна болница? Многу е важно и хитно!

Кажете ми добар ортопед во Систина или Ремедика од кој сте задоволни. Не ми треба ортопед за во сала туку за давање соодветна терапија за артрит кај возрасна жена. Веројатно има и добри ортопеди во државна ама за влакно едвај ја спасија од мозочен удар и е со крварење поради дадена лоша терапија, па не би се враќала кај некој што е на минутажа само да помине прегледот.

Кажете ми добар ортопед во Систина или Ремедика од кој сте задоволни. Не ми треба ортопед за во сала туку за давање соодветна терапија за артрит кај возрасна жена. Веројатно има и добри ортопеди во државна ама за влакно едвај ја спасија од мозочен удар и е со крварење поради дадена лоша терапија, па не би се враќала кај некој што е на минутажа само да помине прегледот.
мислам дека не би била голема разликата во квалитетот...според мене,приватно,посебно овие болници,сите имаат проверен кадар...така да подобро јави се и види кој има по достапна цена,сигурно нема да згрешиш...барем јас немам слушнато дека некој се жалел од таму,за било што...

Dva pati po red na krvna slika mi se javuva visok sheker - 7.3 prviot pat i vtoriot 7.0.
Mi rekoa da idam na testiranje. Dali znaete kade e najdobro za proverka pa i za tretman ako ima nekoj problem.. drzavno, Sistina itn...?

Fala odnapred

Било каде можеш..Ќе ти направат ОГТТ-Орален-Глукоза-Толеранс Тест..Пред проверката ќе ти дадат да кркаш благо,шеќер,бомбони,чоколада,и како капак ќе ти дадат да испиеш 75 грама гликоза изматен со вода..После 30 минути пак ти земаат крв,и ако имаш над 11 мислам дека беше,тогаш си шеќераш..На гладно ли се тие резултати?Или во тек на денот?Најдобро е да се земе крв наутро,после гладување,тогаш не смее резултатот да биде над 6..Ако ти правеле крвна слика во тек на денот после јадење или пиење нешто,7 не е страшен резултат..Инаку кај мене на гладно шеќерот е 4.5

Било каде можеш..Ќе ти направат ОГТТ-Орален-Глукоза-Толеранс Тест..Пред проверката ќе ти дадат да кркаш благо,шеќер,бомбони,чоколада,и како капак ќе ти дадат да испиеш 75 грама гликоза изматен со вода..После 30 минути пак ти земаат крв,и ако имаш над 11 мислам дека беше,тогаш си шеќераш..На гладно ли се тие резултати?Или во тек на денот?Најдобро е да се земе крв наутро,после гладување,тогаш не смее резултатот да биде над 6..Ако ти правеле крвна слика во тек на денот после јадење или пиење нешто,7 не е страшен резултат..Инаку кај мене на гладно шеќерот е 4.5

Se testirav vekje, go dobiv mopedot :) Fala za info kako i da e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom