OFFest 28 Мај - 1 Јуни

• Креатор на темата Креатор на темата Bookworm
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 октомври 2013
Мислења
24
Поени од реакции
37
Програмата на годинашното, 14-то издание, на „Офф-фест" е распоредена во пет богати фестивалски вечери на кои ќе настапат седум музички групи и изведувачи од три светски континенти. „Офф-фест“, кој во организација на Скопскиот џез фестивал ќе се одржи од 28 мај до 1 јуни 2015 година, ќе ги пренесе звуците и магијата на Мали, Мароко, Јужна Кореја, Португалија и Македонија.

Извор: http://www.mkd.mk/kultura/muzika/na...na-svetot-rasporedeno-vo-pet-festivalski-dena

Планира некој од вас да оди? :)
Имате идеја од прилика како би се движеле цените на картите?

Jambinai и секако Tinariwen ми фаќаат око од овие понудениве да се довлечкам до Скопје...Картите околу 10тина евра си викам некаде ќе бидат.
Да бев Скопје ќе му дадев шанса и на Африканциве кои знаат да изненадат со изведби во живо.

На ова можно е да одам, зошто стварно ќе биде убаво, само се зависи од цената на картата:)

Јас сепак се одлучив за 30ти. Хинди Захра и Лула Пена ми се must-see за месец мај.
Искрено мислев дека ќе има повеќе љубители на фадо помеѓу кајганџиите. Guess not. :D

Јас сепак се одлучив за 30ти. Хинди Захра и Лула Пена ми се must-see за месец мај.
Искрено мислев дека ќе има повеќе љубители на фадо помеѓу кајганџиите. Guess not. :D
И ја сум за Хинди Захра но ценава на картиве предпоставувам нема да ме предомисли .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom