Rokko
SiFU 師父
- Член од
- 30 мај 2014
- Мислења
- 714
- Поени од реакции
- 299
Одма се познава по пишувањето дека си антички скопјанец, и секако дека си дел од елитата.
Уствари не, еднаков си на наредниот доселеник кој ќе дое од најутепаното село у Скопје, и обратно. Така е секаде, у секој град така е и кај мене у градот во кој живеам. А за права и дозволи некому да даваш ќе почекаш малку, иди искоментирај му некому за овие премиси кои те тебе дeлат од обичните смртници и елитизираат, најверојатно ќе ти се изнасмее у фаца.
#thuglife
Не мислам дека ќе ми се изнасмее у фаца, пошо тренирам долго време боречка вештина. Инаку мене ако ме прашаш Скопјани треба да учат од Охриѓани како се постауваат правила на игра во своите градови. А јас да можам би се преселил во Струмица, и би отворил таму сервис за трактори и други возила и добро би заработувал. Само што сум сега фамилијарен човек, а и децава сакам да ми се хардкор скопјани
. Инаку сериозно, Струмица ми е прва опција, кога би се провинционализирал
. Под утепано село, ако спаѓа пример Бардовци со куќи налик Бел Ер или Саншајн би стај прст на чело. Да те прашам искрено, пошто натпреваров на форумскиве дискусии го терам да сум поблиску до читателот, а не до филозофијата и надмудрувањето да си ги мериме во виртуелен свет, зошто ти смета што сум горд и хардкор скопјанец
. Ти мислиш не постојат?!