- Член од
- 24 август 2014
- Мислења
- 116
- Поени од реакции
- 125
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/sittings/ID/7400? link - pisuva na stranata parlament bg
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/sittings/ID/7400? link - pisuva na stranata parlament bg
Јас не сум меѓу тие што го тврдеа тоа. Да, веројатно е точно тоа, ама ќе повторам - црковните документи се исклучок и во нив не мора да пишува народност. Имотни листови, разни други административни документи се друга работа, во нив треба да пишува народност за да можат ти послужат за нешто.вие цело време тврдевте дека ако не го пишува тоа ништо.
08.04.2015Следната недела се гласа законот за измена и дополнување 554-01-20 (од понеделник - прв ден по распоред ден за работа во парламентот)
Чул некој нешто за ова?
Drgar bez lutenje, ali vie preku ambasada sto odite, sto mislite deka zasteduvate, sekugash taka ke bidete neinformirani!!А што со нас кои поднесовме преку амбасада? Таму бараа стари документи од права линија и со извод да се поврзам со лицето на кое се повикувам.ги примија во јануари 2015. Е сега прашање е ако во документ не пишува дека личноста се изјаснила како бугар, дали дабч ке реагира и како? Ова не е шалтер па да се објаснуваме туку амбасада и ние не можеме да реагираме туку само чекаме одговор. Или ако амбасадата ги примила документите без проблем тоа е исто како да ги примиле во ДАБЧ?
Mene od sovetot me odobrija so vencanica od prababa i pradedo od 1916.Na nea ne pisuva nacionalnost.Momentalno go cekam ukazot,predhodno bev na dopolnitelna.Не никаде не пишува ова го проверив и на крштеницата што ми е дома и кај другар на неговата стара крштеница што ја нашле.
Затоа и пишав дека никаде не пишува народност а вие цело време тврдевте дека ако не го пишува тоа ништо. Иначе не сум на происход у правосудие сум и не сум вратен на дополнителна ама однесов и дополнителни документи пред време за секој случај. Секако ке известам што се случува со мојата преписка тука без гајле.
Znaesh tuka ima seznajkovci, od svoj um si kazuvaat sto sakaat, milion primeri ima sto dobile so svidetelstvo, krstrnica, voena kniska... I red drugi dokumenti koi gi izdale bugarskite vlasti!!Mene od sovetot me odobrija so vencanica od prababa i pradedo od 1916.Na nea ne pisuva nacionalnost.Momentalno go cekam ukazot,predhodno bev na dopolnitelna.
Ne go cekaj zakonot pobaraj gi nazat,ako si siguren deka so niv ke dobies.Mozno e administracijata da ima napraveno graska,ima pregolema guzva.Тамо се уште .Чекам новиов закон да видам па ќе пробам да ја реактивирам процедурата.
Е па другар ако знаеш тогаш информирај не. Затоа и поставив прашање ако некој знае, а не да коментираме кој каде поднел и зошто, нели секој не може да патува до софија пр. не дај боже има луѓе инвалиди на кои им треба само да го потврдат своето бугарско потекло, а не пасош за да работат.Drgar bez lutenje, ali vie preku ambasada sto odite, sto mislite deka zasteduvate, sekugash taka ke bidete neinformirani!!
Ne vie sto idete preku ambasada sakate da zastedite, a za da zastedite ne ste dovolno informirani!! A ako sakas da se informirash prelistaj gi tie 355 od taa tema, i ke si go najdes odgovorot na tvoeto prasanje!!Е па другар ако знаеш тогаш информирај не. Затоа и поставив прашање ако некој знае, а не да коментираме кој каде поднел и зошто, нели секој не може да патува до софија пр. не дај боже има луѓе инвалиди на кои им треба само да го потврдат своето бугарско потекло, а не пасош за да работат.
Ааааа затоа ти си толку информиран, затоа ти требаше и посредник зашто нели тешко било во софија и без посредник не си знаел кај да одиш што да правиш како да се пикнеш прекуред. Тоа веројатно од што си толку информиран ти било страв да не изгубиш некоја информација и си бил дезориентиран. А и гледам не само што имаш вишак пари, пари се заработуваат имаш и вишак време за да идеш милион пати до софија извини ама тоа е луксуз кој некои од нас неможат да си го дозволат.Ne vie sto idete preku ambasada sakate da zastedite, a za da zastedite ne ste dovolno informirani!! A ako sakas da se informirash prelistaj gi tie 355 od taa tema, i ke si go najdes odgovorot na tvoeto prasanje!!