- Член од
- 30 март 2015
- Мислења
- 24
- Поени од реакции
- 9
I sto znaci toa ?[DOUBLEPOST=1427981832][/DOUBLEPOST]Kakvi mi se sansite.Dali znae nekoj
Kaj vide 2014, koga covekot kazuva 14.01.2013?Ќе излезе во наредното „Важно соопштение“. Значи ја почнале и 2014...
koj broj si od prilika pozzKaj mene brojceto ne mi e ni izlezeno .a pisuva na dopolinitelna proverka?[DOUBLEPOST=1427981188][/DOUBLEPOST]14.01.2013 godina intervju
A koja godina bese na intervju i koj mesecMoeto Brojce e 454[DOUBLEPOST=1427987779][/DOUBLEPOST]Pozdrav
2014 gMoeto Brojce e 454[DOUBLEPOST=1427987779][/DOUBLEPOST]Pozdrav
CestitoЕте бидна и моето гражданство. Вклучена сум во указ 39.
Koj mesec bese na intervju fala2014 g
Toa e se vo red no racunaj deka tuka ima i takvi sto se zaglaveni vo pravosudie.Site znaat deka vo momentov bez dokument nema proishod jas pisuvav za zaglaveni vo pravosudie.Прво и основно, да разјасниме една работа, искуствата кои ги споделувам се во врска со делот за добивање произход од ДАБЧ, а не откочување на заглавена постапка во Министерство за правда. Многу е битно и во која фаза од постапката си ги поднела документите, до која институција и во кој временски период. Од ноември па наваму, ако не поседуваш документ на кој пишува дека твојот предок е Бугарин, не добиваш произход од ДАБЧ - 100% проверено. Истото важи и за братучеди и чичковци со пасоши. Исклучок се само некои документи како стара воена книшка од кои се подразбира дека лицето бил Бугарин. Било каков стар документ од претци не поминува во ДАБЧ, тоа треба да им е јасно на кандидатите.
Пред мене имав случај на кандидат кој беше одбиен со старо бугарско свидетелство од мајка. Втор случај, кандидат со стар имотен лист од прадедо на кој меѓудругото пишува дека лицето работело во државна служба, исто така одбиен. Забелешката и на двата документи беше дека никаде на нив не пишува дека лицето е Бугарин.
Koga odnese dopolnitelen dokument odnese pak od tebe izvod ili pocna od tatko da dokazuvasToa e se vo red no racunaj deka tuka ima i takvi sto se zaglaveni vo pravosudie.Site znaat deka vo momentov bez dokument nema proishod jas pisuvav za zaglaveni vo pravosudie.
ЧеститкиЕте бидна и моето гражданство. Вклучена сум во указ 39.