Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема ни прво ни второ ни трето , не е фер спрема другите на темата а и модераторите да идеме оф топик. Знај дека има луѓе што не се задоволуваат со 9000 ден и тие се повеќе се иселуваат.
Od tolku golem i silen investiciski bum narodot se tepa da vleze vo policija. Po novo vo MK najplatena profesija e gandar.
Чекај малце. Значи јас ако сакам да си ја продам колава, треба фирма да отворам? Без разлика шо не ми е увезувана?Ајде Валче на здравје бричење!
http://emagazin.mk/vesti/vest/7733?title=zakonski-izmeni-za-uvoz-na-staro-vozilo-nje-mora-da-se-registrira-фirma
Поубава инвестиција здравје. Ајде малку и ти да платиш даноци, доста на гага живееше![]()
Да, да. И минимум двајца вработени да има. Тоа е по ново.Чекај малце. Значи јас ако сакам да си ја продам колава, треба фирма да отворам? Без разлика шо не ми е увезувана?
Se citiram sam sebe od tema vo avtomobilizam:Ајде Валче на здравје бричење!
http://emagazin.mk/vesti/vest/7733?title=zakonski-izmeni-za-uvoz-na-staro-vozilo-nje-mora-da-se-registrira-фirma
Поубава инвестиција здравје. Ајде малку и ти да платиш даноци, доста на гага живееше![]()
Не би требало, али се засилив да ти пишам нема шанси па подразмислив малце во која рупиња се воведува ова и дека може све да испадне.Чекај малце. Значи јас ако сакам да си ја продам колава, треба фирма да отворам? Без разлика шо не ми е увезувана?
Ако сакаш да продаваш над 2 увезени коли годишно, ќе треба да отвориш фирма, да.Чекај малце. Значи јас ако сакам да си ја продам колава, треба фирма да отворам? Без разлика шо не ми е увезувана?
Se citiram sam sebe od tema vo avtomobilizam:
Ako stvarno napravat taka da fizicki lica nema da mozat da su uvezat vozilo jas uste utre tri firmi ke otvoram ne edna,daj boze.
Ama toa nikade go nema i sekogas ke ima dupki vo zakonot, uste nisto ne se znae.
Firma ionaka me cese uste odamna da otvoram zaradi delovite, ako otvoram kako stranec (BG pasos) ke imam golemi privilegii, 3-4 god nema da plakjam ni denar za pridonesi isto i 5 god (ako dobro se sekjavam) sum osloboden od bilo kakov danok na dobivka. Nisto strasno.
Prvite 3-4 godini ne plakjam ni denar, proverena rabota, imam prasano. posle 4 god zatvaras firmata, otvaras druga itn... ne gi interesira kakov pasos imas, znaci otvaram kako stranec od EU i si teram rabota. Moze i nekoj plac ke lapnam za nagrada, so znaes sve e moguke.Така бе валче дај боже фирма да отвориш и да ни поплаќаш малце за рдт, за социјално, пензиско и здравствено. Доста во сива зона шеташе. Нека те стават во ред. И дај боже не една, три фирми да отвориш!
А со бг пасошот дека ќе ги добиеш привилегиите на инвеститор ептен си ме насмеал да не пукнеш
Ајде валче аирлија, па во кафана со повеќе од 100 евра следна година машала.