Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Петар Колев ќе има нова обиколка во македонија тој шо пропушти можи да оди сега еве распоред ;
Вторник : Делчево, штип
Среда : Кочани, Виница, Берово
Четврток : Велес, Кавадарци, Прилеп, Битола
Петок : Охрид, Кичево, Тетово
Сабота : Скопие, Куманово
Недела : Радовиш, Струмица

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Петар Колев ќе има нова обиколка во македонија тој шо пропушти можи да оди сега еве распоред ;
Вторник : Делчево, штип
Среда : Кочани, Виница, Берово
Четврток : Велес, Кавадарци, Прилеп, Битола
Петок : Охрид, Кичево, Тетово
Сабота : Скопие, Куманово
Недела : Радовиш, Струмица
Za vo vtornik: Delcevo i Stip, da ne imash poveke info ili nekoj link za podetalni informacii!!

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Ако некој може да ми појасни, сега, со новиот закон, ќе може ли да се извади происход без бугарско потекло, или пак ќе мора потекло? Пошто јас немам никакво бг потекло, а сакам да аплицирам за пасош, преку посредник, па, за да не ме маткаат, ако може некој само да ми каже дали да аплицирам или да не фрлам џабе пари.
Не, потекло повторно ќе е потребен, но биде олеснета докажување на потекло.Ако имаш роднина (баба, дедо, братучеди, тетки, чичковци, итн) можете да добиеш потекло врз основа на нивниот.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Не е уште поминато низ инстуционалните лавиринти во БГ уште тоа, така да може ке потрае тие промени.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Pa eve i jas se soglasuvam so ova si napisal mislam deka e taka sano me zbuni sto kaza brza postapka pa se zbuniv tuka inace koga go prasav b'lag b'l b' lgarin bese imaeto na clenot od formot mi rece toa od 2014 brojkire bile za obnovuvanje na blgarsko grazdanstvo a ne za decata ... ama ok kako i da e ne e za nas.
Може и да се деца, бидејќи врз основа на своите родители добиваат државјанство кое се води "обновување".

Член од
30 март 2015
Мислења
24
Поени од реакции
9
Prasanje decki.sto treba da napravam .za da go dobiam drzavljanstvoto.intervju imam dadeno vejke 14.01.2013 a brojceto ne mi e uste izlezeno.i pisuva na dopolnitelna proverke

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
star bugarski dokument nemam .od dedomi.deka ima sluzeno bugarska vojska.vo gradot Pribran na turska graniza.pa sto mozam da pravam
Кој е овој град Прибран ? Сегашното име како е? Интересно ми е, затоа што не можам да го најдам

Член од
30 март 2015
Мислења
24
Поени од реакции
9
N a bugarska Turska Granica[DOUBLEPOST=1427721261][/DOUBLEPOST]Ili da si najdam nekoj nov posrednik.nervi izgubiv

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
jas dadov dokumenti od prv bratuced nekade lani krajot na avgust pocetoko na septemvri i uste sum na dopolnitelna znaci od prv bratuced sea za sea ne mine ne si davajte parite za dzabe

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Може и да се деца, бидејќи врз основа на своите родители добиваат државјанство кое се води "обновување".
Kaj tie prepiski od 2014 go pisuva ova :
Дирекција “Б'лгарско гражданство” објавјава номерата на преписките, приклјучили с издаване на указ за в'зстановјаване на б'лгарско гражданство, както следва:
Ne e mnogu vazno za nas meguto drzavjanstvoto go zele mnogu brzo ili go obnovile.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Prasanje decki.sto treba da napravam .za da go dobiam drzavljanstvoto.intervju imam dadeno vejke 14.01.2013 a brojceto ne mi e uste izlezeno.i pisuva na dopolnitelna proverke
Daj we oladi covece, nebare samo ti go cekas,ne otru aman, vrati se unazad i citaj,ne cekaj sve na tacna, aeee

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Na sajtot na Vmro bnd imate interesna storija za gosti od blgarija koi se kompetentni i kazuvaat za noviot zakon. Pa procitajte sami......

Член од
10 декември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
zdravo , dali znae nekoj kolku vreme se ceka za drzavjanstvo dokolku zenata ima BG drzavjanstvo ?

Член од
18 септември 2014
Мислења
27
Поени од реакции
8
Decki ve molam , da ne listam po stranici , da mi odgovorite na slednovo :
imam nekoj si dedo koj sluzel vo bugarska vojska , sega sakam da pobaram nesto vo arhiv ... no ne znam vo koj kako i sto .
Znam samo negovo ime , prezime , koga e roden -pocinat , kade e roden , i maticen broj , dali e dovolno ? Ve molam pisheteja stranata na koja mozam da najdam nekakov kontakt so arhivot.... BLAGODARAM!!

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Decki ve molam , da ne listam po stranici , da mi odgovorite na slednovo :
imam nekoj si dedo koj sluzel vo bugarska vojska , sega sakam da pobaram nesto vo arhiv ... no ne znam vo koj kako i sto .
Znam samo negovo ime , prezime , koga e roden -pocinat , kade e roden , i maticen broj , dali e dovolno ? Ve molam pisheteja stranata na koja mozam da najdam nekakov kontakt so arhivot.... BLAGODARAM!!

Добро бе, се логирате за да замарате постојано со истите прашања ? Колку човек е подобар и сака да ви помогне, уште толку на грб. Кај ништо не споделувате, со недели ги лупате истите прашања ја труете темата со глупи прашања, а мене не ме мрзело да читам 300 страници ама тебе тешко ти е да провериш дека некој ти го одоговорил прашањево лично на страна 323 и ти постирал линк од архивите со сите МОЖНИ информации. ???? Еве пошто те мрзи, изџвакано, тука треба да пишеш, повели : v.tarnovo@archives.government.bg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom